Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
barkel Profil |
Čaute zaujímalo by ma či máme aj neajkú slovenskú alternatívu k testovaciemu textu "Príliš žltučký kôň spieval ..."
Veta by mala obsahovať ideálne všetky písmená špecifické pre Slovenský jazyk tj: ĎŤŇĽĽĹŔÔĎÄ lebo často sa mi stáva že testujem nejaký font ktorý obsahuje dĺžne a mäkčeňne, ale už mu chýbajú dĺžne na Ŕ Ĺ alebo mäkčeň na Ľ a Ť // zlá kategória prosím vymazať |
||
lionel messi Profil |
barkel:
> Veta by mala obsahovať ideálne všetky písmená špecifické pre Slovenský jazyk tj: > > ĎŤŇĽĽĹŔÔĎÄ Č je málo špecifické? :-) Oficiálna alternatíva asi neexistuje, nie je však problém čosi vymyslieť: Ďateľ, žlna, kôň, líška a vĺča sa pod útlou vŕbou učili spievať ódy na mätový čaj a saké. Stačilo by hádam, keby moderátor presunul namiesto zmazania, dlho tu nebolo nič pre slovných kreatívcov. |
||
barkel Profil |
#3 · Zasláno: 9. 12. 2019, 20:53:02
ježs lionel messi díky dobrá veta.
A máš pravdu mal by to presunúť lebo systém mi ajtak nedovolí vytvoriť duplicitný príspevok. PS: Neviem ako som sa dopracoval k Action scriptu... ale až po odoslaní som si to všimol, tak sa ospravedlňujem. |
||
N71 Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 12. 2019, 21:18:07
Na Wiki jsou nějaké pangramy i pro slovenštinu. Nedokážu posoudit nakolik běžně používané.
|
||
lionel messi Profil |
#5 · Zasláno: 9. 12. 2019, 21:25:19
N71:
„Nedokážu posoudit nakolik běžně používané.“ „Kŕdeľ ďatľov učí koňa žrať kôru.“ je tuším ako ukážka písma aj v Google Chrome. :-) Zvyšok vidím po prvýkrát. |
||
barkel Profil |
#6 · Zasláno: 10. 12. 2019, 01:06:25
N71:
Ďakujem Vám za ten výraz panagram aspoň už budem vedieť že to má aj názov. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0