Autor Zpráva
medved
Profil
Ahojte,
proč se na stránce obrázek.png bez pozadí zobrazí bílé pozadí a při otevření stejného obrázku odkazem, je pozadí černé?
elektrokolahusqvarna.cz/akce.html
Resp. jak udělat bílé pozadí, když chci zachovat png bez pozadí? Chci jen kliknutím na obrázek jej zvětšit a nechci vytvářet další stránku s velkým obrázkem...
Bubák
Profil
Nemůžeš chytat několik zajíců najednou. Pozadí obrázku je určeno výchozím stylem prohlížeče a třebas Firefox používá #e6e6e6 a Chromajzl používá #0e0e0e, IE se mi nechce zkoušet a jabka nevedu.
medved
Profil
Bubák:
Já myslel jestli třeba nejde obrázek otevřít jako odkaz v novém okně ( target blank) a dát tomu nějaký background... Zkoušel jsem všechny variace, ale buď jsem to netrefil, nebo to nejde :-)
Tomášeek
Profil
medved:
Obrázek je transparentní a volba pozadí v novém okně je na volbě (možná nastavení) prohlížeče.

Pokud chceš mít pozadí pod kontrolou, neotvirej obrázek, ale stránku s bílým pozadím a vloženym obrázkem.
Bubák
Profil
<h1>Klikošlap</h1>
<a href="#"  onclick="myFunction()"><img src="https://elektrokolahusqvarna.cz/hc7.png" width="150" height="139" style="padding: 5px; background: #bbccee" alt="klikošlap"></a>
<script>
function myFunction() {
  var myWindow = window.open("", "MsgWindow", "width=911,height=844");
  myWindow.document.write("<style>body {background: #def; margin: 0; padding: 0} img {background: #baf}</style><img src='https://elektrokolahusqvarna.cz/hc7.png' alt='Klikošlap'>");
}
</script>
Nevýhodou je, že se otevře (zpravidla) nové okno, záleží na nastavení prohlížeče, ale výchozí nastavení, co bude mít skoro každý, je otevření nového okna.
Živá ukázka
Klikošlap

Styly si uprav, bílé pozadí bys nemusel deklarovat vůbec, já bych ho dal pro jistotu jen obrázku. V ukázce jem záměrně použil jinou barvu pozadí obrázku, než bílou.
medved
Profil
děkujíííí
medved
Profil
Bubák:
Tak jsem se radoval předčasně, funguje to na první obrázek, protože ve funkci je cesta "natvrdo". Zkouším při volání funkce poslat v parametru cestu k obrázku, ale nemaká mi to. Nevím jestli tam mají být uvozovky, apostrofy nebo nic, zkouším vše a bez úspěchu. Můžeš prosím ještě na to mrknout?
elektrokolahusqvarna.cz/akce.html
Kajman
Profil
Spíše bych použil něco jako github.com/janturon/hellbox
medved
Profil
medved:
cesta k obrázku se mi dostane do parametru funkce function myfunction(cesta), ale nepřenese se dál do img src=cesta.
Proč?
Tomášeek
Profil
medved:
Asi děláš něco špatně. Moment, nastartuji křišťálovou kouli...
medved
Profil
Tomášeek:
Depa se ta gula zakutálela? :-)
Kajman
Profil
medved:
Tu proměnnou cesta musíte zřetězit s okolním kódem, jinak se hledal obrázek s názvem cesta...
function myFunction(cesta) {
  var myWindow = window.open("", "MsgWindow", "width=1000,height=844");
  myWindow.document.write("<style>body {background: white; margin: 0; padding: 0} img {background: white}</style><img src='"+cesta+"'>");
}

Ale mrkněte i na ten hellbox.
Živá ukázka

Ať použijete to nebo ono, doporučuji použít dvoje obrázky - v odkazech velké a v img jen náhledové ve správné velikosti, ať lidé nemusí stahovat všechny velké, jen ty, které je zajímají - stránka s přehledem kol se jim pak rychleji načte.
Bubák
Profil
Kajman napsal:
stránka s přehledem kol se jim pak rychleji načte
Mi stejně není jasné, proč při jednobarevném (bílém) pozadí zam jsou průsvitné PNG obrázky, když by šlo použít mnohem úspornější JPEGy, jak náhledy, tak i velké obrázky.
medved
Profil
Bubák:
Noo, protože mám mraky obrázků od dodavatele a všechny jsou již v png a nemám čas (a jsem líný) je konvertovat do jpg, ale asi by to bylo rozumné. Zatím to zprovozním podle Kajmana a pak budu ve volných chvílích konvertovat. A vůbec jak to, že tomu všichni tak rozumíte? Jak mám přijít, že kolem cesta mám dát "+" a uvozovky a ještě apostrof? Mám dvě knížky tvorba webu, sosám na netu a nikde takové věci nejsou. Dokážete mi doporučit nějakou knížku? Díky všem...
Kajman
Profil
Hromadná konverze např. programem irfanview je otázka jedné minuty.

Že se atributy v html většinou dávají do uvozovek nebo apostrofů je snad v každé učebnici html. V původním statickém kódu byly, pak jste je oddělal.

Z knih o js bych asi doporučil
eloquentjavascript.net
pak budete vědět, co je string, co je proměnná a jak se stringy spojují.
medved
Profil
Kajman:
Díky, mrknul jsem na to a nejdřív asi budu muset začít s angličtinou :-(

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0