Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Smilee Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 12. 2020, 10:19:32
Dobrý den,
rozumíte někdo tomu jak funguje editace stránky na github? Editoval jsem stránku (link - http adresa): github.com/ferda-mravenec/ui/blob/gh-pages/index.md A nemohu přijít na to, jak tu změnu zveřejnit. ferda-mravenec.github.io/ui Druhý problém se týká toho, že se mi tam nezobrazují české znaky. Nechápu jak to funguje na githubu, jestli toto je python nebo co? |
||
Firibix Profil |
#2 · Zasláno: 17. 12. 2020, 10:54:42
Reakce na Smilee:
V repozitáři máš 3 indexy – index.html , index.md a index.php . Pokud mají dva soubory stejné jméno, bude mít přednost ten s příponou .html . Sice tedy edituješ index.md , ale na webu se zobrazuje obsah index.html . PHP soubory na GitHub Pages nedávají smysl, GitHub umožňuje hostovat jen statické stránky, žádné serverové skripty tam fungovat nebudou.
Diakritika je rozsypaná proto, že index.html máš v kódování Windows-1250, ale ve zdrojovém kódu chybí <meta charset="windows-1250"> , takže se prohlížeč snaží soubor zobrazit v UTF-8 kódování.
|
||
Smilee Profil * |
Díky. Já myslel že se spracovává to .md
Firibix: Stále s tím zápasím ale. Když smažu ten index.php a přejmenuju ten soubor html, abych zjistil co to bude dělat. Jak donutit github aby smazal ten soubor a přejmenoval ten druhý? Mám dát příkazy pull, push? Všiml jsem si, že Github Desktop zareagoval na smazání souboru takto: -<?php -include "index.html"; -?> druhý soubor jsem přejmenoval na off index.html Github Desktop ho vidí, ale vidí tam stále i ten index.html... Já jsem zapomněl, že se po každé úpravě, kterou chci nahrát na github musí napsat summery a commit changes. A pak pull |
||
Firibix Profil |
#4 · Zasláno: 17. 12. 2020, 17:28:26
Reakce na Smilee:
„Všiml jsem si, že Github Desktop zareagoval na smazání souboru takto“ Ano, při smazání celého souboru Git v diffu označí všechny řádky, které v něm původně byly, jako smazané. Po commitu a pushnutí změn na GitHub soubor zmizí i z GitHubu. > druhý soubor jsem přejmenoval na off index.html > Github Desktop ho vidí, ale vidí tam stále i ten index.html Git ve skutečnosti vidí stav na disku tak, že jsi index.html smazal a vytvořil off index.html . Nemůže detekovat, že jsi soubor přejmenoval (někdy sice ukazuje, že došlo k přejmenování, ale to je jenom takový bonus, když jsou si smazaný a vytvořený soubor dostatečně podobné).
|
||
Časová prodleva: 5 let
|
0