Autor Zpráva
err
Profil *
Ahoj, co bude výsledek ionic frameworku / electronu? To se zkompiluje do jiného jazyka nebo to je prohlížeč bez panelů?
mckay
Profil
err:
V případě electronu je obrazovka aplikace renderovaná pomocí Chromia a kód samotné aplikace je interpretovaný v Node.Js.

Ionic jsem teď v rychlosti omrknul a tam to funguje ještě jinak - aplikace bude nějakou formou "kompilovaná" pomocí Cordova, což je něco co Ti umožňuje psát mobilní appky s omezeným přístupem k OS API ve webtechnologiích. Nevím jak je na tom Cordova (dříve PhoneGap?), ale fungovalo to pouze pro velmi základní případy použití - informace stará 3 roky, když jsem to zkoušel používat.
err
Profil *
a budu tu hotovu aplikaci moct dát na google obchod s reklamou? Nevíte kolik dostanu za zhlednutí jedné reklamy?


dá se také kontrolovat kdy a kde se ta reklama zobrazí?
anonym_
Profil *
err:
Obavám se, ze uvazuješ nesprávně. Věci tvořené za účelem zisku na 99,99% neuspěji a nic nevydelaji. K tomu si prictu kvalitu výsledku a jsem o tom přesvědčen (kdybys byl schopny vyprodukovat cokoliv kvalitního s šanci na úspěch, nepoložil bys ten dotaz, který jsi položil).
err
Profil *
anonym:
jasně, takže herní vývojáři delaji svoji praci jenom ze zabavy a domaji jedí suchý chléb, investoři do toho davaji peníze jenom proto že by je jinak splachly do wc, viď? uvazuju správně, vsak sem se jen ptal když vytvořím něco užitečného proc by m8 nemohlo pristat na ucte pár drobáků.
anonym_
Profil *
err:
Dělej jak myslíš. Jestli premyslis stylem “chci udělat se svými dosavadními schopnostmi něco, co mi vydělá peníze”, tak je nevydělás. Ale na to přijdes časem sám :-)
mckay
Profil
anonym:
Souhlasím s Tebou, že podle dosavadním dotazů položených errem, je vysoká šance, že k výdělku nedojde. Ale teda, teda, ty 99.99% statistiky, a tvrzení že věci vytvořené za účelem zisku neuspějí. To celkem věřím, že nebude úplně pravda. Možná přefrázovat na "věci, které nepřidávají uživateli žádnou hodnotu a jsou vytvořené pouze za účelem zisku, typicky neuspějí" a budeme v klidu.

err:
takže herní vývojáři delaji svoji praci jenom ze zabavy a domaji jedí suchý chléb
Podle leaknutých platů takových Blizzard developerů (pro tuhle diskusi považuju Blizzard za relativně úspěšnou herní/herně vývojářskou společnost), možná nebudeš tak zase tak daleko od pravdy. Argumentace tím, že existují investoři, kteří dají svoje peníze do dobře odprezentovaných projektů s pro ně subjektivním potenciálem mi tu taky moc nefunguje.

V té poslední zprávě už uvažuješ správně - že by Tvůj projekt měl být užitečný - a měl by přinášet nějakou hodnotu. Z dotazů v té předcházející zprávy se dá ale trochu mezi řádky vyčíst, že momentálně nemáš ani technické, ani business zkušenosti. To je něco, co bude potřeba adresovat co nejdříve. Můžeš zvážit rozšíření aktuálního skillsetu o:

1. Schopnost dohledávat si informace a zdroje pro oblast, ve které chceš podnikat. Příklad vztahující se přímo k Tvým dotazům: Můžu dát aplikaci s reklamou na Google Play - Sekce Zpeněžení a reklamy.

2. Jednu z následujících, v ideálním světě obě: Technické dovednosti k vývoji mobilních aplikací NEBO Softskills pro zlanaření nekoho, aby Ti to zasponzoroval.
N71
Profil *
err:
Na reklamě se dnes nedá uživit. To samozřejmě platí i pro free2play hry, ty jsou naživu z mikro-transakcí a obecně z premium obsahu.
anonym_
Profil *
mckay:
Já to pak rozdělil do dvou vět. Mělo být “Věci tvořené za účelem zisku při tvých vedomostech (a věku)”. Věk tipuji 15-18let.

Tipnu, ze ani samotný nápad nebude natolik unikátní, plus teda budou chybět zkušenosti - ať s vývojem, nebo ty byznysove.


Jinak za těmi 99,99% si stojím, pokud použiji tuto upravenou formulaci. Ono bohužel i pokud je nápad dobrý a neumím jej převést do kódu a/nebo prodat, do téhle statistiky spadne. Zde ale nebude ani ten nápad natolik unikátní.
err
Profil *
Mám problém i nstalací.... mám verzi node 6, nejde to odinstalovat ani naisntalovat nová.... když chci naisntalovat ionic tak se mi tam něco postahuje ale když napíšu ionic -v nebo cordova -v tak mi to napíše
vitamin@vitamin-PC MINGW64 /c/wwwsite
$ cordova -v
bash: cordova: command not found

vitamin@vitamin-PC MINGW64 /c/wwwsite
$ ionic -v
bash: ionic: command not found

Když jsem instaloval tu cordovu napsalo mi to tam také toto:

$ npm install -g cordova
npm WARN deprecated request@2.88.2: request has been deprecated, see github.com/request/request/issues/3142
npm WARN deprecated har-validator@5.1.5: this library is no longer supported
npm WARN deprecated uuid@3.4.0: Please upgrade to version 7 or higher. Older versions may use Math.random() in certain circumstances, which is known to be problematic. See v8.dev/blog/math-random for details.

Nejde odisntalovat node.js a ani naisntalovat 13. verze. Píše mi to not response - retry / cancel... nevíte co s tím?


installer is not longer responsing
mckay
Profil
err:
Doporučený způsob jak dostat (a opačně dostat pryč) Node z PC je teď nvm.

Představa je taková, že si nainstaluješ nvm a budeš mít k dispozici sadu příkazů, jako:

- nvm ls, který Ti vypíše jaké verze node jsou ti k dispozici lokálně
- nvm install node | nvm install verze, který Ti lokálně nainstaluje verzi Node
- nvm use verze, která Ti nastaví v daném prostředí odpovídající verzi node (takže bude používaná tvými skripty, případě knihovnami co pustíš).

Pokud zvládáš na základní úrovni angličtinu, tady je tutoriál, podle kterého jsem nedávno nvm rozchodil.

Ty další problémy, co tam máš - „Nejde odisntalovat node.js a ani naisntalovat 13. verze. Píše mi to not response - retry / cancel... nevíte co s tím?
Těžko debugovat, protože určitě neznáme celý rozsah změn, které jsi při instalaci prováděl, osobně bych podle verze systému co používáš šel po nějakém apt|yum purge nazev-balicku, kde za nazev-balicku dosaď node, cordoba, ionic, cokoliv co jsi zkoušel instalovat a teď to s Tebou nemluví. A pak to všechno nainstaloval přes nvm.

A ještě jedna věc: Dost často, když nainstaluješ nový software, co Ti má dát nějaké příkazy k vykonávání - musíš vypnout terminál/příkazovou řádku/powershell a pustit je znova. Často se při instalaci nepřenačtou jejich profily a tak k těm příkazům nemáš přístup v daném sezení terminálu (viz to command not found).
err
Profil *
mckay:
musíš vypnout terminál/příkazovou řádku/powershell a pustit je znova.
jak se to dělá?


tak se mi ten node js nakonec podařilo odinstalovat
přes npm cache clean --force
...ale jakou verzi node mám naiisntalovat teď, mám win7 a verze je jen 12, a nebo 14, ale ta je jen pro win 8.1. Našel jsem tenhle článek:
www.centennialsoftwaresolutions.com/post/install-node-js-on-windows-7
Jakou verzi mám naisntalovat?
err
Profil *
nepodařilo se mi to naisntalovat.... nevím kde je chyba

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0