Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MartinB Profil |
Mám stránky www.partnerska-vyzva.cz a přes formulář posílaný na mail zákazníků sbírám hodnocení. To bych pak např. 1x za týden ručně aktualizoval na webu.
Chtěl bych, aby u výsledků hledání na Google (např. výraz "partnerská výzva") bylo vidět hvězdičky a počet hodnotících. Nějak s tím laboruju, zkoušel jsem varianty níže, vkládal jsem to na hlavní stránku i podstránku s objednávkou, ale Gogle to pořád nezobrazuje. Co je špatně? Proč se to na Google nezobrazuje? Poradíte prosím? Varianta 1/ <script type="application/ld+json"> "review": { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "4", "bestRating": "5" } </script> Varianta 2/ <div itemscope itemtype="schema.org/Product"> <span itemprop="name">Partnerská výzva</span> <div itemprop="aggregateRating" itemscope itemtype="schema.org/AggregateRating"> <span itemprop="ratingValue">4.8</span> <span style="color: #ffcc00;font-size: 17px"><strong>★★★★★ </strong></span> na základě <span itemprop="reviewCount">17</span> hodnocení </div> </div> Ještě posílám odkaz na výsledky hledání na Google, kde jde vidět, že je to bez těch hvězdiček www.google.com/search?q=site%3Apartnerska-vyzva.cz&rlz=1C1KNTJ_csCZ968CZ968&sxsrf=ALiCzsb4FrweJL9jDCdEQtyThivASUSAqQ%3A1661884262749&ei=ZlcOY-mRLcWM9u8PkNqE6A0&ved=0ahUKEwjp3I2pme_5AhVFhv0HHRAtAd0Q4dUDCA4&uact=5&oq=site%3Apartnerska-vyzva.cz&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6CggAEB4QogQQsAM6CAgAEKIEELADSgQIQRgBSgQIRhgAUPYGWPYGYJ8JaAFwAHgAgAE7iAE7kgEBMZgBAKABAcgBBMABAQ&sclient=gws-wiz |
||
Firibix Profil |
#2 · Zasláno: 30. 8. 2022, 21:35:29
Reakce na MartinaB:
Ad varianta 1: To je úplně špatně, JSON není ani syntakticky správně, ani neodpovídá schématu mikrodat. Správně by to mělo být podobné, jako varianta 2: <script type="application/ld+json"> { "@context": "https://schema.org/", "@type": "Product", "name": "Partnerská výzva", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "ratingValue": "4", "bestRating": "5", "ratingCount": "17" } } </script> Ad varianta 2: Tady je vše v pořádku. K otestování, zda Google správně detekuje zadaná mikrodata, lze použít Rich Results Test, který umí i říct, co je v datech špatně. „Proč se to na Google nezobrazuje?“ Zobrazování těchto tzv. rich results ve vyhledávání nelze vynutit, je zcela v režii Googlu, kdy se rozhodne je zobrazit. |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
0