Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ajwe Profil |
#1 · Zasláno: 26. 5. 2023, 08:30:09
Zdravím Vás,
Prosím o radu. Když mám na stránce tabulku a chci ji zarovnat na střed jak to udělat? Měl jsem ji vycentrovanou přes <div align="center"> a fungovalo to. Nicméně bych to rád napsal správně přes css takže jsem si vytvořil v css položku .centr {text-align:center;} na kterou se odkazuji pomocí <div class="centr"> Dle mého by toto mělo mít stejnou váhu jako předchozí řešení, ale tabulka je vlevo byť vše ostatní je vycentrované. Odkaz na stránku o kterou jde: uzkorozchodky.cz/databaze/databaze.php Odkaz na CSS: uzkorozchodky.cz/css/stp.css Děkuji za radu Ivo Kočí |
||
anonym_ Profil * |
#2 · Zasláno: 26. 5. 2023, 08:57:36
Ajwe:
margin: auto |
||
Ajwe Profil |
#3 · Zasláno: 26. 5. 2023, 09:05:10
anonym:
Děkuji. Funguje! Pokud mám {margin: 0px auto;} má na stránce potom ten způsob s text align nějaký smysl nebo ho mám odstranit? Díky |
||
anonym_ Profil * |
#4 · Zasláno: 26. 5. 2023, 09:35:04
Ajwe:
Nastuduj si prosím základy css, které jsou platné už asi 20 let (alespoň to, na co se ptáš). Text-align centruje inline obsah prvku. Před 20 lety v IE6 centroval i blokový obsah, ale to je fakt do muzea. 0px je tam v tomto případě zbytecne, horní a dolní okraj tabulky o této velikosti je výchozí hodnota. Ničemu to ale nevadí. |
||
Ajwe Profil |
#5 · Zasláno: 26. 5. 2023, 09:39:13
Děkuji za radu
|
||
Časová prodleva: 2 roky
|
0