Autor Zpráva
Kuta
Profil
Ahoj.

Dnes jsem si nainstaloval apache + phpcko. Kdyz pustim apache, otevru IE (nebo firefox ci operu), napisu http://localhost/index.php, tak se sice zobrazi presne to co ma, takze to jakstaks chodi. Problem je pak ale v tom, ze mi nefunguji dalsi odkazy...

Odkazy jsou delane pomoci includu do souboru index.php...takze tam je napr. odkaz s takovouto adresou... http://localhost/index.php?page=ocel_konstrukce

Na webu to samozrejme chodi, jde mi o to, zprovoznit to i na lokalu. Je docela nepohodlny zkouset neco tak, ze se to musi nahrat na server...preci jen local mnohem jednodussi cesta.

Predpokladam, ze pujde jen o nejake nastaveni apache nebo phpcka, ale jsem zacatecnik a nevim poradne o co go:-( Poradi mi prosim nekdo co, kde a jak mam nastavit?

Diky moc!
jogurt
Profil
Co se stane, kdyz prejdes na ten odkaz?
Kuta
Profil
Co se stane, kdyz prejdes na ten odkaz?
Prave ze nic...zustane tam index.php s puvodnim includovanym souborem, ktery ma nastaveny nazacatku nabihani...

jinak v liste adresy se pak napise ten odkaz: tzn. napr. http://localhost/index.php?page=ocel_konstrukce ... ale ten obsah souboru ocel_konstrukce.php se uz neukaze :-(
jogurt
Profil
Tak to mozna bude tim, ze mas vypnuty Register_globals nebojaksetomenuje. Proti tomu je dobry pouzit $page=$_GET["page"]...
nevim, mozna je to blbost...
j
Kuta
Profil
Mam pouzity tenhle PHP skriptik...

<?php
$filename = $page . '.php';
if(File_Exists ($filename))
{
include($filename);
}
else
{
include('uvod.php');
}
?>

Do index.php za zacatku includuje uvod.php
Tak jak myslis, ze by mel vypadat ten skript po tve navrhovane uprave???
jogurt
Profil
<?php
$filename = $_GET["page"] . '.php';
if(File_Exists ($filename))
{
include($filename);
}
else
{
include('uvod.php');
}
?>

Vetsinou je v php z bezpecnostnich duvodu prednastaveno, ze se ty parametry predavane v adresnim radku musi vyvolat z pole $_GET. Taktez parametry predavane formularem ($_POST) a jeste $_COOKIES, vice treba zde: http://www.jakpsatweb.cz/php/moznosti-php.html#formulare (tam jak je ten nadpis "Modernější přístup")
j
Kuta
Profil
Vyborne..pres ten $_GET["page"] to chodi...

Diky Ti moc clovece... :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.