Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sulc Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 1. 2006, 15:25:46
prosim o radu - mám textový soubor - a potřebuju zjistit, v jakém kódování je uložen. Jestli je to charset=iso-8859-2, nebo Windows 1250 apod. Umí to nějaký editor ukázat? Nebo jak jinak to poznám?
Díky |
||
ReweR Profil |
#2 · Zasláno: 12. 1. 2006, 15:49:08
No to bude někde v nastavení internetu a windows xp by to měl zobrazit ve frontpagy při výběru kódování ,ale nejsem si vůbec jistý xp nemám a s frontpagem nedělám takže nevím. Ale jedno vím, že když si trošku počkáš na windows Vista tak to najdeš v nastavení computeru
|
||
PerToon Profil |
#3 · Zasláno: 12. 1. 2006, 15:59:11
ReweR - každá stránka může být uložena v jiném kódování.
sulc - Někdy se to dá zjistit přímo v html souboru v tagu meta, ale tam si může autor napsat co chce ať to uloží v čemkoli. V Total Commanderu se při zobrazení pomocí F3 dá najít v jakém je to kódování a znakové sadě (myslím) |
||
sulc Profil * |
#4 · Zasláno: 12. 1. 2006, 16:10:44
Pro Rewera: to je nedorozumění. Proč mluvíš o internetu a Windows? Navíc Windows nepoužívám takže čekat na Vista urcitě nebudu.
Každý texťák je přece jednoznačně uložen v nějakém charsetu. Je to vlastnost toho souboru, stejně jako třeba jeho datum poslední modifikace atd. Proč to není někde jasně vidět? Dostávám podklady které umisťuju na net v různých charsetech, je to někdy třeba v polštině, tak to potřebuju rychle vidět, v čem to je uložený. Díky a pardon jestli to neřikám jasně. Takže nevíte o nějakém pgmu, který mi to umí říct? Třeba ten Total commander, je mi divný, že by to neuměl ale nenašel jsem to. díky moc. |
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 12. 1. 2006, 17:02:12
Používám jEdit s pluginem z
http://atom.mamto.cz/projekty/jedit/CodePageChanger/ Občas se stane, že to nepozná, ale většinou to odhadne správně. Možná je lepší použít české programy, protože bývají lépe vyladěny... easypad, pspad... ale tyhle jsou jen pro windows. |
||
ah01 Profil |
#6 · Zasláno: 12. 1. 2006, 17:55:16 · Upravil/a: ah01
Každý texťák je přece jednoznačně uložen v nějakém charsetu. Je to vlastnost toho souboru, stejně jako třeba jeho datum poslední modifikace atd.
- to bohužel není, takže to jednoduše zjistit nejde. |
||
Pachollini Profil |
#7 · Zasláno: 12. 1. 2006, 18:20:03
PSPad to detekuje celkem slušně, ale ten je pro Windows.
|
||
habendorf Profil |
#8 · Zasláno: 12. 1. 2006, 18:26:10
Pachollini: PSPad to detekuje celkem slušně
Zrovna nedávno jsem zjistil, že to není pravda :o( |
||
jozob Profil |
#9 · Zasláno: 12. 1. 2006, 18:42:37
sulc
Pokiaľ používaš GNU/Linux, štandardným nástrojom v KDE je KWrite. Ten rozpoznáva všetko bezchybne, ešte som nenarazil na žiaden problém. Zistiť, poprípade zmeniť sa tu dá kódovanie v menu Nástroje->Kódovanie (Tools->Charset). Tu najdeš na výber všetky možné kódovania od tých veštkých možných divných Microsofťáckych cez orientálne východoázijské (eucjp, tis620 atď (-: ) až po 8 alebo 16 bitové UTF... |
||
Pachollini Profil |
#10 · Zasláno: 12. 1. 2006, 19:39:37
habendorf
No, pravda je, že pokud dostane UTF-8 s málo non-ASCII znaky, občas ho překřtí na kameníky, což mě pěkně s***, ale jinak je fajn. BTW: máš poslední verzi? Připadá mi dost vylepšená. |
||
habendorf Profil |
#11 · Zasláno: 12. 1. 2006, 20:06:22
Pachollini: Měl jsem 4.3.2, už jsem upgradnul. Velice mě potěšila jedna věc - konečně se dá nastavit po kolika řádcích má scrollovat kolečko myši. Třeba je lepší i to rozpoznávání kódování, zatím nevím.
|
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
habendorf Profil |
#12 · Zasláno: 16. 1. 2006, 18:10:35
Pachollini: Je to OT, ale rychle se vracím ke starší verzi PSPadu, 4.5.0 má brutální chyby.
|
||
koudi Profil |
#13 · Zasláno: 16. 1. 2006, 18:32:15
habendorf
Já mam 4.5.0 a žádných brutálních chyb jsem si nevšiml - co máš konkrétně na mysli? |
||
habendorf Profil |
#14 · Zasláno: 16. 1. 2006, 18:36:13
Některé soubory mi vůbec neotevře - např. index.php z wampserveru. Nebo třeba pokud dám zobrazit kód této diskuze - neotevře. Asi to souvisí s http://forum.pspad.com/read.php?f=4&i=2891&t=2891
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0