Autor Zpráva
šárka
Profil
Jsem úplný amatér a mám web dělaný asi v tom nejdhorším co jde a to we Wordu, trochu se a pomalu se učím HTML takže jakžtak asi vím co je co,ale mám udělaný stránky a umístěné na adrese http://mujweb.cz/www/zko-jicin
a spravuji je tak že když potřebuji něco změnit zejména něco v tabulce nebo vložení obrázku tak to znovu nahraji,ale když to nahraji nemám tam fotky jen rámečky a dodám to tam tím že to zkopíruji a dám vložit,ale pokud na té stránce mám i text tak po tom co dám uložit a kouknu se jak to vypadá tak se mi rozhodí typ písma, řádkování atd.. a nemůžu ani moc měnit přímo na serveru typ písma a barvu atd... Kde je problém b¨nebo co dělám blbě? Jsem ted omzeneá jen na to že radši udělám jen strínku s textem a stránku jen s fotkami,ale chtěla bych mít i normálně stránku s textem a třeba napravo fotku a normálně to aktulizovat a ne to celý zase nahrávat. I na té index ujak upravím to řádkovaání nromálně mi to ukazuje a pakjsou tam velký mezery mezi řádkama.Díky moc za každou radu akritiku, ráda se přiučím.
error414
Profil
šárka
1. zahod word, word pridava do html souboru zbytecne moc dat, protoze chce aby soubor byl spetne kompatibilni s formatem doc
2. Stahni si NVU stranky budes tvorit podobne jako ve wordu ale mnohem vice se naucis.
3. zelezne pravidlo zacatecniku je pouziti ramcu a jezdiciho textu. Dnes jsou tyto technologie zastarale.
4. Jestli se chces ucit HTML zacni si procitat JakPsatWeb a pomalu zkousej co html dovede, nejdulezitejsi je mit tu prvotni trpelivost. Kazdy z nas zacinal a vi ze zacatky nejsou nikdy lehke.

Tvuj problem s obrazky jsem nepochopil.
šárka
Profil
Díky za radu asimi nic jinýho nezbyde,ale ted potřebuju udržet web jakžtak aktuální a přehledný, jsou tam důležité informace pro ostatní členy a kynologickou veřejnost a časem snad přijdu na lepší řešení.
Problém s obrázky:
Příklad. Potřebuji změnit stránku třeba fotogalerie kde budu mít trochu textu nahoře a pod tím třeba 5 obrázků ve Wordu mi to ukáže že je to OK,ale pak když tu stránku nahraju na mujweb kde jsem zaregostrovaná tak tam nemám obrázky,ale jen obrysy a křížek (což o to vyřešila jsem to teda tím, že ten určitý obrázek co tam patří si otevřu už na tom mujweb a dám kopírovat pak si otevřu na mujwebu editovat a vyberu si ten grafický editor (ne html) a dám vložit vše vypadá OK dám uložit ale pak když se na to kouknu už jako uživatel na internetu tak sice obrázek tam je,ale písmo se rozhodí, fonty jsou jiný, řádkování všelijaké atd... a ani to pak nejde upravit do původní podoby ani v tom grafickám editoru na tom mujweb. Jak to udělat abcych tam mohla narát stránku, která obsahuje text i fotky a nemusela je tam pak takhle dodávat ručně nebo jak zabránit tomu aby se mi to takhle rozhodilo (to samé je i když takhle udělám zásah do textu třeba v tabulce)

Díky
error414
Profil
šárka
Vzdycky budes muset nahravat fotky rucne.
šárka
Profil
No dobře ale jak zabránit tomu rozhození písma a řádkování?
Radek Hrabůvka
Profil
Kromě toho bych změnil hosting. Protože nahrávat fotky zcela ručně je opruz. Pomocí FTP to půjde mnohem snadněji.
šárka
Profil
A jaký bys doporučil? A co je to přesně to FTP nebo včem mi to usnadní, klidně mi to napiš po lopatě?A co ktomu budu potřebovat?
peta
Profil *
error414 [3.] Hm, zastarale? Spis se to nepouziva z duvodu (ramy - vyhledavace), (jezdici text - ruseni pri cteni). Se zastaranim to nema nic spolecne. Treba pro inetove gamesy bych ramy i doporucoval nebo PHP include. Tam nepotrebujes stejne, aby ti nekdo prohledaval gamesu, fora mezi spoluhraci a tak.

Jinak jako si myslim, ze jako zacatecnik klidne ramy muze nechat nez dojde k necemu lepsimu.

šárka
Co se tyce tvorby, tak celkem dobra vec je
www.htmlvalidator.com/lite/
stahnout, nanstalovat

Pak musis pochopit, ze html, ac to zni jako velika veda je jen prosta uprava textu. Znacky pro upravu se zapisi mezi <> treba <znacka>
Cili chces nadpis, cesky napises
<nadpis>Muj veliky nadpis</nadpis>
v html se to ale z anglictiny pise head a aby se to zjednodusilo,tak h1 (az h6)

Pak musis pochopit, ze html znacky jsou pouze jakysi nacrtek tenkou tuzkou a cele dilko se obarvuje az v CSS. Ano, lze to barvit i v htm, na jakpsatweb je to popsane, ale tento zpusob byl zastaraly uz pred vznikem jakpsatweb a nevim, proc s tim autor ztracel cas.

CSS funguje tak, ze napises nazev tagu, pak zavorky a vlastnosti, ktere chces zmenit. CSS se pise do <style></style> v hlavicce
BODY {color:#ff0000}

Cili si precti zalozku HTML a CSS.
Zacni asi nejakym prikladem s CSS a vyznam znacek pak dohledavej v HTML, seznam je vpravo.

Ja mam k CSS toto, ale je to jen tabulka nejpouzivanejsiho, ale dost pekna
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/css/css.htm
K html mam toto, ale neni to zrovna 2x nej
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/html.htm#html2

Na jakpsatweb jsou to pak tyto odkazy:
http://www.jakpsatweb.cz/css/
- Přehled CSS vlastností a hodnot
- Příklady na CSS
http://www.jakpsatweb.cz/html/
- cela tahle stranka je vyborna az dolu
- HTML tahák (menu hned pod zalozkou HTM)
- odkaz HTML editory

Na html je dobre to, ze kdyz nekde vidis neco dobreho, muzes si to z te stranky zkopirovat prohlednutim zdrojoveho kodu. Menu nahore v prohlizeci - Zobrazit - zdrojovy kod
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0