Autor Zpráva
tiper
Profil *
Udelal jsem si design ve fotoshopu, chtel bych ho pouzit na www stranku. jak ho tam mam dostat?Jak to delaji profi webdesigneri, nevite?Pozdeji bych chtel do toho aji psat atd.J
fimmos
Profil
Překódovat do (X)HTML podle toho obrázku.
Filips
Profil
www.jakpsatweb.cz více o (x)html
www.jakpsatweb.cz/css pozicování a vzhled

Filips
tiper
Profil *
Tak že ve photoshopu to prevedu do imageready kde to vyriznu a ulozim to jako vsechny rezy a html.
Kdyz jsem se podival do toho html kodu, tak tam figuroval hodne tag colspan, rowspan. Myslite ze je dobry kdyz ten obrazek nebo grafika na kterou chci psat zataguji jako pozadi. Delal jsem to podle tohoto <a href=http://www.tutorials-ps.com/tutorial.php?id=95>tutorialu</a>

Diky za odpovedi
tiper
Profil *
Tak že ve photoshopu to prevedu do imageready kde to vyriznu a ulozim to jako vsechny rezy a html.
Kdyz jsem se podival do toho html kodu, tak tam figuroval hodne tag colspan, rowspan. Myslite ze je dobry kdyz ten obrazek nebo grafika na kterou chci psat zataguji jako pozadi. Delal jsem to podle tohoto <a href="http://www.tutorials-ps.com/tutorial.php?id=95">tutorialu</a>

Diky za odpovedi
gianni
Profil *
[url]http://www.tutorials-ps.com/tutorial.php?id=95[/url]
krteczek
Profil
včera jsem přesně tohle řešil s jedním známým. Taky z fotoshopu obrázek a layout v tabulce.
1. vyřízni si z toho obrázku třeba 20px vysoký obrázek a široký třeba 770px, který bude na pozadí celé stránky
do css napíšeš něco takoveho:
body{background:url("obrazek.jpg") repeat-y 50%}
čímž dosáhneš toho, že se bude na pozadí opakovat odvrchu dolů obrázek, a 50% znamená že bude vycentrovaný na střed.
2. další prvky se řeší bud opět obrázkem na jejich pozadí, nebo jen nastavením barvy
krteczek
johny
Profil *
dik konecne me nekdo odpovedů.
tve rady si cenim
Anonymní
Profil *
Kdyz si udelas vlastni layout ve Photoshopu, tak si promysli, jak slozity ten layout je. Co muzes nahradit CSS (plny barvy, okna atd.) Cim mene obrazku, tim vetsi rychlost nacitani. Snaz se nepouzivat tabulky, ty uz tak trochu vypadly z mody, ale res to pres CSS. Jinak pomoci vodicich linek si ten navrh okotuj, jednotlive je vyrizni a vloz je do html uplne stejne jak v navrhu. Pres CSS je to neuveritelne jednoduche. Jenom si definuj bloky, jejich vlastnosti a pak uz je jenom poskladej...

V zadnym pripade se nesnaz cely layout dat do pozadi (tak jsem to alespon pochopil) a nesnaz se ho prekyt tabulkou. Je to nesetrny a v nekterych prohlizecich to bude rozhozeny.

s pozdravem
Pavel P.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.