Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jemi Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 1. 2006, 19:38:11
Mám takový problém v programu photshop. Myslim, že už v něm celkem slušně umím, ale chtěl bych se zeptat. Možná, že to tam vůbec není. Je tam v menu VÝBĚR a ten najdu i vlevém menu s nástroji. Je tam obdélník, kruh, čára, magnetické laso..., a tak dále a já tímhle udělám nějaký výběr a pak používám filtry a podobné věci. Ale potřeboval bych VLNKU. Nevíte někdo jestli tam vůbec je. Potřeboval odělat pod fotkou vlnku 5px širokou a právě tam vidím pouze obdélník, kruh, čára, magnetické laso jak už jsem popisoval. Díky
|
||
jozob Profil |
#2 · Zasláno: 28. 1. 2006, 21:54:55
jemi
"Nevíte někdo jestli tam vůbec je." Určite nie. Ale celkom použiteľné riešenie by bolo. Ja by som postupoval asi takto: * Na prázdnej vrstve vytvor linku (obdĺžnik) s požadovanou výškou a dĺžkou * Použi filter, ktorý dosiahne požadovaný tvar, konkrétne neviem presne ktorý (Photoshop momentálne nemám k dispozícii), skús "Zvlnění" alebo niečo podobné * Nakoniec si vytvor výber z obsahu vrstvy, jednoducho podržaním Ctrl + kliknutím na danú vrstvu * Whoalaaa... máš vlnku |
||
b.are Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 1. 2006, 01:59:01
jestli dobre umis v photoshopu tak vis ze z cesty muzes udelat vyber, cili si perem udelas pozadovany tvar a vytvoris z nej vyber :) voá la ...got it :)
|
||
bar Profil |
#4 · Zasláno: 29. 1. 2006, 08:47:39
Další možnost:
1) nakreslit čáru 2) otevřít filtr - deformace - střih a tady si vlnku nadefinovat |
||
jozob Profil |
#5 · Zasláno: 29. 1. 2006, 08:49:50
bar
To je asi to isté ako som písal ja. Alebo nie? Jednoducho ide o vytvorenie požadovaného tvaru a vytvorenie výberu z tohto tvaru. Takto sa dá dosiahnúť ľubovoľný výber. |
||
bar Profil |
#6 · Zasláno: 29. 1. 2006, 09:02:29
jozob
myslím, že v podstatě jo, jen nechápu, proč pracuješ s výběrem. No hlavně, že je vlnka, no ne? :) |
||
jozob Profil |
#7 · Zasláno: 29. 1. 2006, 09:09:35
bar
"jen nechápu, proč pracuješ s výběrem" Držím sa pôvodnej otázky, bolo v nej uvedené "... já tímhle udělám nějaký výběr a pak používám filtry a podobné věci. Ale potřeboval bych VLNKU ... ". Z toho vyplýva, že autor otázke chce pracovať s výberom. |
||
jemi Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:34:53
Díky, něco zkusim. Já právě dělám ten výběr, a pak můžu používat různé finty jako jsou ty filtry, nebo si udělám nějaké pekné pozadí se stíny apod. Když jsme u toho, tak já jsem nad tím dumal a ve Photoshopu podle mě nejde zcela dokonale vybrat pozadí z fotky aby byli dokonalé vlasy jako z původního pozadí. Máte někdo s tímhle zkušenosti. Já to dělám právě pomocí magnetického lasa a pak to ještě do upravuji kruhem a pak dám prohnout okraje aby to nebylo tak ostrý, ale není to zcela dokonalé.... Dělá se to v jiné programu? Každopádně to nějak musí jít. Někdo musí vyrábět obaly na DVD a tam to uděla opravdu dokonalé, protože tam je vidět každý detail...
|
||
jozob Profil |
#9 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:44:34
jemi
"Někdo musí vyrábět obaly na DVD a tam to uděla opravdu dokonalé, protože tam je vidět každý detail" Fotografie na podobné účely sa robia v špeciálnych štúdiach so špeciálnym pozadím so špeciálnym nasvietením atď... Ako napríklad v televízii v niektorých "virtuálnych" štúdiach je pozadie napr. kriklavo-zelené. Farba je použitá tak, aby sa dosiahlo čo najväčšieho kontrastu hran a potom je možné ľahko "orezať" aj zložité hrany. "Já to dělám právě pomocí magnetického lasa a pak to ještě do upravuji kruhem a pak ... " Ono sa to tak robí, ale musíš mať laso správne nastavené. A hlavne musíš mať poriadny zoom a robiť to na úrovni pixelov. Ale prehnutie okrajov nie je dobrá voľba. Lepšie je spraviť si dokonalý výber lasom a potom z toho určitým postupom vytvoriť výber hrán (1 - 3 px) a potom použiť efekt napr. "difuze" a pod. |
||
jemi Profil * |
#10 · Zasláno: 29. 1. 2006, 12:42:54
jozob: Ty bláho, to jsou věci. Jak to víš? Ty se v tom pohybuješ? To prohnutí dělá z jednoho důvodu. Je to ostré a kdybych to neprohnul, tak by to bylo hrozný... Teď jsem na to koukal když kliknu na to laso, tak v tom panýlku je jak si popisoval: PROHNUTÍ, ŠÍŘKA, KONTRAST HRAN. Takže kolik teda k nim mám asi přidat? Jo a tam difuze k čemu se používá. Já už jsem ji někde viděl, ale už nevim kde....
|
||
jemi Profil * |
#11 · Zasláno: 29. 1. 2006, 12:48:08
Ještě když opravdu hodně zvětšim zoom, tak je to plátno hodně velké a já když jedu tim lasem po té fotce a narazim už na ten konec a ptřebuju jet dál, tak si to zkazim, poněvadž myšku mam na tom lase, které není ukončené a já se na té velké fotce potřebuju posunout... Tam je asi taky nějaká fintal.
|
||
jemi Profil * |
#12 · Zasláno: 29. 1. 2006, 12:49:23
popisoval: PROHNUTÍ, ŠÍŘKA, KONTRAST HRAN, ještě je tam hodnota HUSTOTA.
|
||
bojars Profil |
#13 · Zasláno: 29. 1. 2006, 15:37:25
Pôvodná otázka:
Potřeboval odělat pod fotkou vlnku 5px širokou a právě tam vidím pouze obdélník, kruh, čára, magnetické laso jak už jsem popisoval. Plynulé vlnovky sa (imho) robia pomocou tzv. Pera (Pen Tool). V dlhom (vysokom) paneli nástrojov sa na túto funkciu používajú dva tlačidlá: v pravom rade -> v jednom je zobrazené také pero, v druhom biela, alebo čierna šípka. Ktoré je na čo, to nebudem popisovať. Týmto perom sa dajú formovať "Bezierové krivky". Vyzerá to ako priamka, na ktorej si v mieste, kde chceš mať plynulé zakrivenie vytvoríš kotviaci bod (Anchor Point). Keď si tento kotviaci bod označíš a nadvihneš objaví sa Ti niečo ako páka, v ktorej strede je ten kotviaci bod a na krajoch sú body, ktoré sa dajú "naťahovať" a dvíhať. Pohybovaním týchto krajných bodov meníš tvar krivky. Na základnú čiaru si môžeš pridávať ďalšie kotviace body a tým "komplikovať" tvar krivky. Je to obdobná práca, ako je pri vektorovej grafike. Keď máš tvar nakreslený týmto perom uzavretý a a v požadovanje podobe, klikneš pravým tlačidlom myši nad čiarou tohoto "diela" a vyberieš si z kontextovej ponuky "Make Selection from Path" (asi že: "Vytvor výber z cesty") a ajhľa je tu výber v tvare vlnovky. Je tam aj ponuka "Stroke Path"... a iné, ale to je OT. Ešte jeden komentár na vetu: Mám takový problém v programu photshop. Myslim, že už v něm celkem slušně umím... Závidím Ti, že si vo svojich vedomostiach tak ďaleko... |
||
jozob Profil |
#14 · Zasláno: 29. 1. 2006, 16:39:49
bojars
"Závidím Ti, že si vo svojich vedomostiach tak ďaleko..." To mu závidím aj ja :-) Keby som v takom štádiu, zobrali by ma aj do grafického štúdia :-) |
||
jemi Profil * |
#15 · Zasláno: 29. 1. 2006, 18:29:44
bojars: To pero jsem tam právě zkoušel využít, jenže nezjistil jsem jak se to dá potom vybarvit.
Mám takový problém v programu photshop. Myslim, že už v něm celkem slušně umím... No tak to bylo asi špatně pochopeno. Smaozřejmě jsem měl namysli, že už se v něm trochu orientuju, co kde je a tak... |
||
bojars Profil |
#16 · Zasláno: 29. 1. 2006, 18:40:31
jemi odcitujem sám seba:
Keď máš tvar nakreslený týmto perom uzavretý a a v požadovanje podobe, klikneš pravým tlačidlom myši nad čiarou tohoto "diela" a vyberieš si z kontextovej ponuky "Make Selection from Path" (asi že: "Vytvor výber z cesty")... Výber by už nemal byť problém vyfarbiť... |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Dj_M@RDİNLİ Profil * |
#17 · Zasláno: 10. 3. 2007, 14:24:01
[HİÇ GÜZEL OLMAMIŞ][][b][/b][i][/i][img][/img]
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0