Autor Zpráva
jemi
Profil *
Mám takový problém v programu photshop. Myslim, že už v něm celkem slušně umím, ale chtěl bych se zeptat. Možná, že to tam vůbec není. Je tam v menu VÝBĚR a ten najdu i vlevém menu s nástroji. Je tam obdélník, kruh, čára, magnetické laso..., a tak dále a já tímhle udělám nějaký výběr a pak používám filtry a podobné věci. Ale potřeboval bych VLNKU. Nevíte někdo jestli tam vůbec je. Potřeboval odělat pod fotkou vlnku 5px širokou a právě tam vidím pouze obdélník, kruh, čára, magnetické laso jak už jsem popisoval. Díky
jozob
jemi
"Nevíte někdo jestli tam vůbec je."
Určite nie.

Ale celkom použiteľné riešenie by bolo. Ja by som postupoval asi takto:
* Na prázdnej vrstve vytvor linku (obdĺžnik) s požadovanou výškou a dĺžkou
* Použi filter, ktorý dosiahne požadovaný tvar, konkrétne neviem presne ktorý (Photoshop momentálne nemám k dispozícii), skús "Zvlnění" alebo niečo podobné
* Nakoniec si vytvor výber z obsahu vrstvy, jednoducho podržaním Ctrl + kliknutím na danú vrstvu
* Whoalaaa... máš vlnku
b.are
Profil *
jestli dobre umis v photoshopu tak vis ze z cesty muzes udelat vyber, cili si perem udelas pozadovany tvar a vytvoris z nej vyber :) voá la ...got it :)
bar
Další možnost:
1) nakreslit čáru
2) otevřít filtr - deformace - střih a tady si vlnku nadefinovat
jozob
bar
To je asi to isté ako som písal ja. Alebo nie?
Jednoducho ide o vytvorenie požadovaného tvaru a vytvorenie výberu z tohto tvaru. Takto sa dá dosiahnúť ľubovoľný výber.
bar
jozob
myslím, že v podstatě jo, jen nechápu, proč pracuješ s výběrem. No hlavně, že je vlnka, no ne? :)
jozob
bar
"jen nechápu, proč pracuješ s výběrem"
Držím sa pôvodnej otázky, bolo v nej uvedené "... já tímhle udělám nějaký výběr a pak používám filtry a podobné věci. Ale potřeboval bych VLNKU ... ". Z toho vyplýva, že autor otázke chce pracovať s výberom.
jemi
Profil *
Díky, něco zkusim. Já právě dělám ten výběr, a pak můžu používat různé finty jako jsou ty filtry, nebo si udělám nějaké pekné pozadí se stíny apod. Když jsme u toho, tak já jsem nad tím dumal a ve Photoshopu podle mě nejde zcela dokonale vybrat pozadí z fotky aby byli dokonalé vlasy jako z původního pozadí. Máte někdo s tímhle zkušenosti. Já to dělám právě pomocí magnetického lasa a pak to ještě do upravuji kruhem a pak dám prohnout okraje aby to nebylo tak ostrý, ale není to zcela dokonalé.... Dělá se to v jiné programu? Každopádně to nějak musí jít. Někdo musí vyrábět obaly na DVD a tam to uděla opravdu dokonalé, protože tam je vidět každý detail...
jozob
jemi
"Někdo musí vyrábět obaly na DVD a tam to uděla opravdu dokonalé, protože tam je vidět každý detail"
Fotografie na podobné účely sa robia v špeciálnych štúdiach so špeciálnym pozadím so špeciálnym nasvietením atď... Ako napríklad v televízii v niektorých "virtuálnych" štúdiach je pozadie napr. kriklavo-zelené. Farba je použitá tak, aby sa dosiahlo čo najväčšieho kontrastu hran a potom je možné ľahko "orezať" aj zložité hrany.

"Já to dělám právě pomocí magnetického lasa a pak to ještě do upravuji kruhem a pak ... "
Ono sa to tak robí, ale musíš mať laso správne nastavené. A hlavne musíš mať poriadny zoom a robiť to na úrovni pixelov. Ale prehnutie okrajov nie je dobrá voľba. Lepšie je spraviť si dokonalý výber lasom a potom z toho určitým postupom vytvoriť výber hrán (1 - 3 px) a potom použiť efekt napr. "difuze" a pod.
jemi
Profil *
jozob: Ty bláho, to jsou věci. Jak to víš? Ty se v tom pohybuješ? To prohnutí dělá z jednoho důvodu. Je to ostré a kdybych to neprohnul, tak by to bylo hrozný... Teď jsem na to koukal když kliknu na to laso, tak v tom panýlku je jak si popisoval: PROHNUTÍ, ŠÍŘKA, KONTRAST HRAN. Takže kolik teda k nim mám asi přidat? Jo a tam difuze k čemu se používá. Já už jsem ji někde viděl, ale už nevim kde....
jemi
Profil *
Ještě když opravdu hodně zvětšim zoom, tak je to plátno hodně velké a já když jedu tim lasem po té fotce a narazim už na ten konec a ptřebuju jet dál, tak si to zkazim, poněvadž myšku mam na tom lase, které není ukončené a já se na té velké fotce potřebuju posunout... Tam je asi taky nějaká fintal.
jemi
Profil *
popisoval: PROHNUTÍ, ŠÍŘKA, KONTRAST HRAN, ještě je tam hodnota HUSTOTA.
bojars
Pôvodná otázka:

Potřeboval odělat pod fotkou vlnku 5px širokou a právě tam vidím pouze obdélník, kruh, čára, magnetické laso jak už jsem popisoval.

Plynulé vlnovky sa (imho) robia pomocou tzv. Pera (Pen Tool).

V dlhom (vysokom) paneli nástrojov sa na túto funkciu používajú dva tlačidlá: v pravom rade -> v jednom je zobrazené také pero, v druhom biela, alebo čierna šípka. Ktoré je na čo, to nebudem popisovať.

Týmto perom sa dajú formovať "Bezierové krivky". Vyzerá to ako priamka, na ktorej si v mieste, kde chceš mať plynulé zakrivenie vytvoríš kotviaci bod (Anchor Point). Keď si tento kotviaci bod označíš a nadvihneš objaví sa Ti niečo ako páka, v ktorej strede je ten kotviaci bod a na krajoch sú body, ktoré sa dajú "naťahovať" a dvíhať. Pohybovaním týchto krajných bodov meníš tvar krivky. Na základnú čiaru si môžeš pridávať ďalšie kotviace body a tým "komplikovať" tvar krivky.
Je to obdobná práca, ako je pri vektorovej grafike.
Keď máš tvar nakreslený týmto perom uzavretý a a v požadovanje podobe, klikneš pravým tlačidlom myši nad čiarou tohoto "diela" a vyberieš si z kontextovej ponuky "Make Selection from Path" (asi že: "Vytvor výber z cesty") a ajhľa je tu výber v tvare vlnovky. Je tam aj ponuka "Stroke Path"... a iné, ale to je OT.

Ešte jeden komentár na vetu:

Mám takový problém v programu photshop. Myslim, že už v něm celkem slušně umím...

Závidím Ti, že si vo svojich vedomostiach tak ďaleko...
jozob
bojars
"Závidím Ti, že si vo svojich vedomostiach tak ďaleko..."
To mu závidím aj ja :-) Keby som v takom štádiu, zobrali by ma aj do grafického štúdia :-)
jemi
Profil *
bojars: To pero jsem tam právě zkoušel využít, jenže nezjistil jsem jak se to dá potom vybarvit.

Mám takový problém v programu photshop. Myslim, že už v něm celkem slušně umím... No tak to bylo asi špatně pochopeno. Smaozřejmě jsem měl namysli, že už se v něm trochu orientuju, co kde je a tak...
bojars
jemi odcitujem sám seba:

Keď máš tvar nakreslený týmto perom uzavretý a a v požadovanje podobe, klikneš pravým tlačidlom myši nad čiarou tohoto "diela" a vyberieš si z kontextovej ponuky "Make Selection from Path" (asi že: "Vytvor výber z cesty")...

Výber by už nemal byť problém vyfarbiť...
Dj_M@RDİNLİ
Profil *
[HİÇ GÜZEL OLMAMIŞ][][b][/b][i][/i][img][/img]
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0