Autor Zpráva
Karell
Profil *
Ahoj vsem
Zajimalo by me jak udelat aby web byl vzdy uprostred monitoru. Treba kdyz vytvorim web pro monitor s rozlisenim 800x600 tak se mi v rozliseni 1024x768 posune do leva v pravo je dira. Potreboval bych vedet jak to udelat aby byl web ve vsech rozlisenich vzdy uprostred. V rozliseni 1024x768 aby byl symetricky uprostred a po stranach aby byla treba cerna vypln(zpovednice.cz) a v rozliseni 800x600 aby zaplnoval presne prostor monituru bez nejakeho posouvani(levo,pravo).

Diky vse!
RPG
Profil
Záleží na tom, jestli umíš a používáš CSS.
Pokud ano:
Tak celý web obal <div>em nastav mu šířku na 799px (při 800 by se zobrazil horizontální posuvník) a pak mu zadej margin:auto;
Mělo by to fungovat.
Pokud CSS neovládáš, zkus celý web obalit <center> a </center>, ale nejsem si jistý, jestli to bude fungovat ve všech prohlížečích.
ronan
Profil
To už se tu řešilo několikrát, příště hledej!

Za prvé je špatné, když je celý web napozicován absolutně, to se pak špatně centruje. Jinak se to dělá tak, že v CSS napíšeš body {text-align:center; background-color:black;} a pak vytvoříš div, který obaluje celou stránku - #page {margin:0 auto; width:800px;}
ronan
Profil
Tak mě někdo předběhl:)

Ale snad bude užitečnější detailnější popis. Mimochodem, text-align: center; se dává pro IE, margin: 0 auto; pro ostatní.
RPG
Profil
ronan
Jsem rychlejší. :-)
Možná budu za blbce, ale když chci mít stránku vycentrovanou všude, musím použít oba způsoby? Používám margin:auto; a mám webovky vycentrované i v IE.
Karell
Profil *
Diky!
b_are
Profil
do css

body {text-align: center;}

a pak obalovy layer, ktery musi byt relative (bez pozice) + velikost treba 799px x 20px

a do nej pak cpes vsechny absolute layery + pozice + velikost a jede to vsude stejne, zadny margin:0 nepotrebujes, jak si tady vsichni chytri nevim proc mysli :DD

ukazka http://www.unibau.cz/admin.php - nachlup stejne ve FF, Mozz, Opera, IE
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.