« 1 2 »
Autor Zpráva
HHPZ
Profil
Hezký den!
Mám takový menší problém, můžete mi prosím poradit?
V HTML jsem si oblíbil adresy ve tvaru <a href="/neco">Neco</a> nebo třeba <a href="/neco/jineho.php">Neco jineho</a> . Prostě využití kořenového adresáře. Jenže chci-li něco podobného udělat u PHP, tímto způsobem s lomítkem to nefunguje. Co s tím?
Leo
Profil
Proc by nefungovalo? Leo
Anonymní
Profil *
<? include "/neco.php" ?>
Takhle jsem to myslel...
HHPZ
Profil
Ou, zapoměl jsem se přihlásit. Ten anonymní jsem byl já...
Hugo
Profil
HHPZ

To nefunguje z toho důvodu, že v html je kořenový adresář dán nastavením apache (např. /pub/www/neco.cz/), kdežto u php je to kořenový adresář disku.
HHPZ
Profil
Aha, a jak to tedy vyřešit? Přeci nebudu ty dotyčné kódy kopírovat do patnácti adresářů...
jozob
Profil
HHPZ
No ak som správne pochopil, tak Ti ide o to, dostať sa v adresárovej štruktúre smerom na hor. V každom adresári sa nachádza aj taký (akoby neviditeľný adresár) ../. Pomocou tohto adresára sa dostávaš vyššie. Napr: ../subor.html označuje súbor, ktorý sa nachádza v rodičovskom adresáre.
HHPZ
Profil
Problém je, že předem nevím, o kolik bude potřeba se nahoru dostat.
BLASTER22
Profil
HHPZ
Není problém použít více ../../../soubor.html
jozob
Profil
BLASTER22
To nerieši jeho problém.
HHPZ
Profil
A to bude v případě potřeby fugovat například jen jako dvakrát napsané ../../ ?
jozob
Profil
HHPZ
Môžeš použiť ľubovoľný počet... Ale keď hovoríš, že nevieš koľko úrovní budeš mať, problém Ti to nevyrieši...
HHPZ
Profil
No, to ne.
habendorf
Profil
Moc nechápu zadání. Pokud máš v rootu webu adresář neco a chceš se do něj dostat odkudkoliv, adresuj to ./neco/konketnisoubor.php
BLASTER22
Profil
HHPZ
A jaktože nevíš, o kolik výše se potřebuješ dostat?
habendorf
Profil
A jaktože nevíš, o kolik výše se potřebuješ dostat?

No to celkem chápu. Prostě je někde zanořenej v hloubi webu a potřebuje vždy k adresáři neco v rootu.
HHPZ
Profil
Habendorf -> Díky, díky, díky! Přesně tohle vyřešilo můj problém. Já už se bál, že to nepůjde :-).
BLASTER22 -> Mám tam hodně adresářů, ty obsahují další adresáře...
Všem -> Díky, že jste byli tak aktivní a pomohli mi s tímto problémem, jsem vám opravdu moc vděčný.
HHPZ
Profil
Ajaj, zdá se, že to až tak dobře nefunguje. Někde je problém, ale nevím jaký.
habendorf
Profil
HHPZ: Tipnul bych si, že to zkoušíš na Apachi. Tam je problém, že root je jinde, než root webu. Na webu ti to fungovat bude, na localhostu ne. Pokud bys chtěl, aby to běhalo i na localhostu, asi jediné řešení je virtual hosts.
HHPZ
Profil
Teď jsem z toho úplně vedle. Nezanořená stránka je v pohodě, ale u ostatních...

Warning: file("./reklama/index.php") - No such file or directory in c:\documents and settings\hhpz\plocha\tvorba-webstranek\web\soubory\reklama.php on line 5

Warning: fopen("./reklama/statistika.php", "a") - No such file or directory in c:\documents and settings\hhpz\plocha\tvorba-webstranek\web\soubory\reklama.php on line 20

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in c:\documents and settings\hhpz\plocha\tvorba-webstranek\web\soubory\reklama.php on line 22

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in c:\documents and settings\hhpz\plocha\tvorba-webstranek\web\soubory\reklama.php on line 23

Warning: Failed opening '' for inclusion (include_path='.;c:\apache\php\pear') in c:\documents and settings\hhpz\plocha\tvorba-webstranek\web\soubory\reklama.php on line 15
HHPZ
Profil
Co je virtual hosts, smím-li se zeptat?
habendorf
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=98 28
jozob
Profil
HHPZ
./ je aktuálny adresár, nie root webu...
HHPZ
Profil
Nefunguje to ani na netu -> generally.herni.info
Hlavní stránka (nezanořená) sice háže chyby, ale banner zobrazí. Podstránky (zatím jsem nahrál jen Cup 2005, Cup 2006 a Tipy) hážou chyb ještě více a už banner ani nezobrazí.
HHPZ
Profil
jozob -> Jo, zrovna mě to napadlo, ale co s tím?
habendorf
Profil
Ajaj, sakra, pardon.
habendorf
Profil
Ale /neco by mělo fungovat do rootu určitě. Problém bude asi fakt v tom, co jsem psal výše. Na webu bude /neco určitě fungovat, na localhostu ne.
HHPZ
Profil
Nefunguje. Pořád to hazí chyby.
Řešení by možná byla absolutní adresa, ale pořád by to asi na lokálu nefungovalo. Ale když bude nejhůř, uchýlím se i k takovému řešení.
No nic. Jdu odhazovat sníh a při tom nad tím přemýšlet. Kdyby někoho něco napadlo, snad to budu za dvě hodinky moct okouknout...
HHPZ
Profil
Absolutní adresa nefunguje ani na lokálu ani na netu. S lomítkem na začátku to nefunguje. S tečkou a lomítkem funguje jen nezanořená stránka. Co mám dělat? Jsem už úplně bezradný :-( .
Peca
Profil
Kdysi jsem si na to udělal takový skriptík.
function cesta($file)

{
$p=substr_count(getcwd(), '\\');
for ($i=2;$i<$p;$i++)
$file= '../'.$file;
return $file;
}

Pro localhost:
function cesta($file)

{
$p=substr_count(getcwd(), '/');
for ($i=4;$i<$p;$i++)
$file= '../'.$file;
return $file;
}


Jenom se musí správně nastavit to $i= ve for. Záleží na tom, jak vypadá absolutní cesta. Prostě metodou pokus omyl spočítat lomítka, které vrací getcwd. Možná to jde i jednodušeji. Dělal jsem to už hodně dávno.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.