« 1 2 »
Autor Zpráva
mjkl
Profil *
mám problém s rámy v IE. Kamarád má web ve kterém mu v poho fungujou rámy v IE a skopíroval sem přímo tág toho rámu a stejnak v IE nejde :( . Nevím co s tím napadlo mě to udělat tak že dám tág <iframe do toho ty prkotiny jako ohraničení atd. a pak přímo v tom tágu psal obsah toho rámce šlo by to? Jestli ne tak nějakou možnost místo rámů, použití rámu mi přijde elegantní ale nevím proč nefungujou. :(

děkuji za odpověď
Gekon
Profil
použití rámu mi přijde elegantní
mně to přijde jako prasárna....

1.)je to tag, ne tág
2.)dej odkaz
3.)nepoužívej IE
4.)nepoužívej rámy, používej radši třeba divy
Mistr
Profil
mjkl
Zkouším si to číst znovu a znovu, ale stejně z toho moc moudrý nejsem. Skutečně bude nejjednodušší, uvedeš-li nám sem odkaz na ten Tvůj výtvor a my zkusíme najít, kde máš chybičku.
bojars
Profil
Nie je mi celkom jasné, čo vlastne dokážeš okrem kopírovania. Takže si skús najprv niečo naštudovať.

Najprv si naštuduj a skús niečo s rámami:

http://www.jakpsatweb.cz/html/ramy.html

Čítam tam aj nejakom <iframe>. Takže <iframe> si naštuduješ tu:

http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html
Mistr
Profil
Mě nějaké možnosti napadají, ale je to spíš takový sled možností, co všechno by mohlo být problémem. Takže si prostuduj to, co zde uvedl bojars. A kdyby i přesto něco nebylo jasné, ještě, mjkl, napiš.
jozob
Profil
Gekon
"3.)nepoužívej IE"
Ale no ták... Každý používa, čo mu najviac vyhovuje.

mjkl
Ak sa rozhodneš nepoužívať rámce, skús si prečítať článok o náhradne rámcov
Mistr
Profil
Gekon
nepoužívej IE
Souhlasím s Jozobem. Navíc, byť třeba máš na vhodnost daného prohlížeše jiný názor, je Internet Explorer stále nejpoužívanějším a nejrozšířenějším prohlížečem, takže je třeba stvořit stránky tak, aby v něm běhaly v pořádku. Samozřejmě nejen v něm.
mjkl
Profil *
nepoužívej IE
jo já používám mozilu ale řekni těm uživatelům co to budou používat at používaj něco iného 90% uživatelů používá IE a nevím proč.
web je zde [url=www.freestylemtbrider.wz.cz[/url] nedivte se je to primitivní a to mi stačí v jednoduchosti je síla :) a jak řekl Komenský od nejednodušího ke složitějšímu :)
Mistr
Profil
mjkl
90% uživatelů používá IE a nevím proč
To je jejich věc. Ty se předně snaž, aby to těch 90 % uživatelů vidělo správně, protože jinak Ti utečou z webu dřív než se naděješ.
jozob
Profil
Ale už to hádam nie je až 90%...
mjkl
Profil *
To je jejich věc. Ty se předně snaž, aby to těch 90 % uživatelů vidělo správně, protože jinak Ti utečou z webu dřív než se naděješ.

snažím se a chci to udělat tak ať to de když to de jinému přes rámce tak to musí jít i mě přes rámce ale nevím proč to nejde :(
Mistr
Profil
mjkl
Již jsem se jednou ptal: kde máš stránku vyvěšenou na webu? Nevadí, že v ní jsou ty chyby. Mrkneme na to a třeba je objevíme.
BLASTER22
Profil
mjkl
www.freestylemtbrider.wz.cz
Co ti na tom v IE nejde?
Aby se ti zobrazil nějaký obsah, musíš ho nejprve napsat.
mjkl
Profil *
Aby se ti zobrazil nějaký obsah, musíš ho nejprve napsat.
zapni si to v IE a napíše ti to v tom rámci soubor nelze najít soubor byl údajně smazán nebo přejmenován to mě se**
mjkl
Profil *
www.freestylemtbrider.wz.cz tady to je
BLASTER22
Profil
zapni si to v IE a napíše ti to v tom rámci soubor nelze najít soubor byl údajně smazán nebo přejmenován to mě se**
Tak ten soubor musíš vytvořit. Zjisti si jak fungují rámce. Jde vidět, že absolutně nevíš "vo co go".
Mistr
Profil
mjkl
Klepnu na obrázek a zobrazí se mi tato stránka: http://www.freestylemtbrider.wz.cz/news.html

Podíval jsem se do jejího zdroje na definici IFRAME a máš tam několik chyb. Tvůj kód:
<iframe name="rám news" height="72%" width="662" marginwidth="1" marginheight="1" scrolling="auto" border="0" frameborder="0" src="rám-news.html" target="_blank">


</i frame>

(1) Hodnotu name piš bez mezer.
(2) I hodnotu name, i src piš kratce, tedy bez háčků a čárek.
(3) Vůbec nerozumím zařazení target="_blank". To máš k čemu? Já bych to vyrazil.
(4) Tag </iframe> se píše dohromady.

A proč se Ti ve spodním rámu řádná stránka nezobrazí? Protože žádná stránka rám-news.html u Tebe na webu neexistuje. Třeba jsi se přepsal v příponě (místo html tam má být jen htm), může být i chyba v názvu stránky.
Mistr
Profil
Třeba jsi se přepsal v příponě
Tím to není. Teď jsem to vyzkoušel a ani jedna z variant neexistuje. Nejpravděpodobněji to prostě bude tím, že jsi tu stránku na web nenahrál, nebo jsi ji nahrál, ale pod jiným jménem.
Mistr
Profil
mjkl
Na stránce http://www.freestylemtbrider.wz.cz/news.html Ti chybí definice kódování.
bojars
Profil
<iframe name="rám news" height="72%" width="662" marginwidth="1" marginheight="1" scrolling="auto" border="0" frameborder="0" src="rám-news.html" target="_blank">

Keď už tak ideš v tej angličtine, tak si uvedom, že angličania nepoužívajú "háčky a čárky", takže si urob tieto opravy:

Do taribútu: name="ram_news"
Do atribútu: src="ram_news.html"
Názov súboru môže byť: ram_news.html (premenuj si tento súbor)
atribút: _target="_blank" z toho <iframe> vymaž

Odkazy v menu budú (napríklad:)
<a href="news.html" target="ram_news"><img src="index.1.jpg" border="0"></a>

(to aby sa Ti tá odkazovaná stránka zobrazovala v tom <iframe>)
Mistr
Profil
mjkl
Kolega bojars Ti to také docela obstojně vysvětlil. Takže už chápeš princip?
bojars
Profil
Mistr

To ssssom nedopĺňal Teba. Ja som taký slimák. Trochu dlhšie mi to trvá.

:-\
mjkl
Profil *
díky sem říkal ten zdroják sem zkopíroval z jiného webu takže ted to upravím po vašem :)
mjkl
Profil *
<a href="news.html" target="ram_news"><img src="index.1.jpg" border="0"></a>


nemá tam být něgde src=rám news.html??????
mjkl
Profil *
<html>

<head>

<title>

</head>

<body bgcolor=blue text=white></body>

</html>


tady je zdroják toho vnitřku rámce je to dočasné nevím co je tam blbě ale v exploreru se mi ukazuje bílé pozadí není tam někde zase chyba chlapi? vím ždímám vás ale určitě jste měli taky takové problémy ne?
Mistr
Profil
bojars
Mně to bylo hned jasné. Tohle se mi stává také. Alespoň jsem hned využil Tvého příspěvku. :-)
Mistr
Profil
mjkl
nemá tam být něgde src=rám news.html??????
Nemá - viz http://www.jakpsatweb.cz/ramy.html#odkazy

Je to napsáno správně.
Mistr
Profil
mjkl
Hodnoty blue a white se dají dát do uvozovek, ale to by nemělo dělat neplechu. Nevidím důvod, proč by se to mělo zobrazovat s bílým pozadím.
Mistr
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/html/struktura.html#body
bojars
Profil
mjkl priateľu naozaj by bolo celkom dobré, keby si sa skôr pozrel na JPW:

http://www.jakpsatweb.cz/html/struktura.html#body

a skúsil, sa presvedčiť, či nerobíš nejakú elementárnu chybu. Používam na tieto "veci" CSS, ale nejasne si spomínam, že sa v HTML uzatvárajú tagy píšu úvodzovky:

<html>
<head>
<title> </title>
</head>
<body bgcolor="blue" text="white"><p>Táto stránka bude modrá a bude na nej biely text, kde sa môže stať, že nebude správne zobrazená diakritika...</p></body>
</html>
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.