Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Juross Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 2. 2006, 15:15:55
Chtěl bych radu... když si chi rozdělit stránku tak že nahoře bude pomocí frame místao např na logo, a pood tím 3 sloupce s šířkami např 175, 660, a * ... tak si to udělám, ale slopec 660 mam např hnědé pozadí a chci ho v v tom prvním frame řádku, ale v tom prvním to je až do konce stránky vpravo tak že to tak blbě přečuhuje...a do toho sloupce * si dám nějakou světleší barvu... jestli jde nějak udělat, že ten rám * bude i přes ten vodorovný díky... :-)
|
||
RPG Profil |
#2 · Zasláno: 18. 2. 2006, 15:27:34
Jedině rozdělit tenhorní rám na tři části... ale nenapadá mne jak. Lepší by bylo pracovat bez rámů.
|
||
bojars Profil |
#3 · Zasláno: 18. 2. 2006, 15:30:13
ale nenapadá mne jak
http://www.jakpsatweb.cz/html/ramy.html Juross nepíš otázky do jedného bloku veľmi ťažko sa to číta... |
||
RPG Profil |
#4 · Zasláno: 18. 2. 2006, 15:37:24
bojars
Takže, jak by jsi to udělal? Rozdělil na tři části? Z toho článku, co jsi poslal to není zrovna jasné... |
||
bojars Profil |
#5 · Zasláno: 18. 2. 2006, 15:53:51
On tam chce asi niečo hore pre banner a pod tým tri stĺpce. Asi takto:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <html> <head> <title>rámový index</title> </head> <frameset rows="200, *" border="0"> <frame name="bottom" src="pokec2/bottom.html" scrolling="no" noresize> <frameset cols="175, 660, *" border="0"> <frame name="levy" src="levy.html" scrolling="yes" noresize> <frame name="stredny" src="stredny.html" scrolling="yes" noresize> <frame name="pravy" src="pravy.html" scrolling="yes" noresize> </frameset> </frameset> </html> |
||
Mistr Profil |
#6 · Zasláno: 18. 2. 2006, 17:25:14
Juross
Kód stránky index.html: <html> <head> <title>Že by tohle bylo to, co jsi tak složitě popsal?</title> </head> <frameset cols="835,*"> <frameset rows="200,*> <frame name="logo" src="logo.htm"> <frameset cols="175,660"> <frame name="obsah" src="menu.htm"> <frame name="plocha" src="hlavni.htm"> </frameset> </frameset> <frame name="pravy" src="hvezdicka.htm"> </frameset> </html> Kód stránky logo.htm: <html> <head> <title>Stránka s logem</title> <style> body {background-color: red;} </style> <head> <body> Já jsem stránka s logem a mám červené pozadí. </body> </html> Kód stránky menu.htm: <html> <head> <title>Stránka s obsahem</title> <style> body {background-color: blue;} </style> <head> <body> Já jsem stránka s obsahem a mám modré pozadí. </body> </html> Kód stránky hlavni.htm: <html> <head> <title>Stránka s hlavním textem</title> <style> body {background-color: brown;} </style> <head> <body> Já jsem stránka s hlevním textem a mám hnedé pozadí, jak požadoval Juross. </body> </html> Kód stránky hvezdicka.htm: <html> <head> <title>Stránka se sloupcem</title> <style> body {background-color: yellow;} </style> <head> <body> Já jsem stránka s pravým sloupečkem a mám světlé, tedy žluté pozadí. Je žlutá dostatečně světlá? </body> </html> Barvy pozadí stránek byly záměrně zvoleny tak různorodě, aby jednotlivé stránky pořádně vynikly. |
||
Mistr Profil |
#7 · Zasláno: 18. 2. 2006, 17:27:19
Juross
Snad jsem se trefil. Nebo někdo z mých předchozích kolegů. A pokud ne, zkus to nakreslit na obrázek (třeba v Malování ve Windows) jak si to představuješ a zkusíme to dát nějak dohromady. |
||
Juross Profil * |
#8 · Zasláno: 18. 2. 2006, 23:30:32
No tak teda skoro ses trefil, protože já potřebuju ta jde ten pravy přes všechny i přes ten horní rows...a jak tady dostanu obrázek... na diskuzi??
|
||
Mistr Profil |
#9 · Zasláno: 19. 2. 2006, 01:12:40
Juross
a jak tady dostanu obrázek... na diskuzi?? V liště nad okénkem, kam píšeš své příspěvky, najdeš i ikonku ![]() Na ni klepni a mezi právě vložené tagy zadej URL adresu obrázku, který chceš zde v diskuzi zobrazit. Logicky to tedy znamená, že jej musíš mít někde umístěný na webu. |
||
Mistr Profil |
#10 · Zasláno: 19. 2. 2006, 01:14:39
Juross
A vždyť v tom mém návrhu pravý sloupeček přechází i přes ten horní, ne? Nebo v čem je problém? |
||
Juross Profil * |
#11 · Zasláno: 19. 2. 2006, 10:17:35
No jako jo v tom tvém přehcází, alw já to myslel trochu jinak , když si zobrazíš návrh bojarse tak bych to chtěl, ale tak at ten pravy překrývá ten horní vodorovný...
|
||
Mistr Profil |
#12 · Zasláno: 19. 2. 2006, 18:22:38
Juross
Tak mi laskavě vysvětli, co se Ti na mém návrhu (na stránce index.html) nelíbí. Co je na něm jináč, než sis představoval Ty. |
||
bojars Profil |
#13 · Zasláno: 19. 2. 2006, 18:30:02
ale tak at ten pravy překrývá ten horní vodorovný...
Skúšal som to, neviem. Myslím že to je aj na rámy dosť neštandradné riešenie. |
||
Juross Profil * |
#14 · Zasláno: 19. 2. 2006, 18:53:19
Ne že se mi nelíbí ale zobraz si název bojarse a pak jen ten pravy se má překrývAT....
|
||
Mistr Profil |
#15 · Zasláno: 19. 2. 2006, 22:19:34
bojars + Juross
Počkejte, pánové, jak si to představujete? Jako že uděláte rámy přes sebe? Nejdřív tam bude jeden a pak přes něj uděláte jiný? |
||
bojars Profil |
#16 · Zasláno: 19. 2. 2006, 22:40:11
Mistr človeče však tak sa to bežne robí. Najrpv jeden vodorovný, teraz sa to volá "banner", potom dva- tri zvislé teraz sa to volá "dvoj- trojstĺpcový lajout".
|
||
Mistr Profil |
#17 · Zasláno: 20. 2. 2006, 00:56:55
bojars
Dobře, ale to míš teda stránku, na níž definuješ ty FRAMESETy. A do jednoho z těch rámů natahuješ jinou stránku, v níž máš také definované FRAMESETy? Možná to oba myslíme správně, ale jen se nemůžeme dohodnout takhle popisem. |
||
Mistr Profil |
#18 · Zasláno: 20. 2. 2006, 01:06:01
bojars
Já jsem Jurossův dotaz chápal takto: A podle toho jsem i navrhnul tu rámovou strukturu. Jak jsi to myslel Ty? |
||
Juross Profil * |
#19 · Zasláno: 20. 2. 2006, 01:18:43
no já to chápu přesně tak jak je ten obrázek ale když sem zkopíroval html kod co si psal mistr, trak to nebyklo ono...
|
||
Mistr Profil |
#20 · Zasláno: 20. 2. 2006, 10:06:57
Juross
Tak si zkus ten můj kód, co jsem Ti již výše popsal znova. Je to celé správně, jen jak jsem to psal, vynechal jsem tam jedny uvozovky. Takže stránka index.html má mít následující podobu:
|
||
Juross Profil * |
#21 · Zasláno: 20. 2. 2006, 11:32:16
No dik ted uz je to ok....
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0