Autor Zpráva
Sojer
Profil *
POMOC nefunguje mě vložení sloupce, apache a vše funguje. Je to dobře zapsáno?

<?php include "psloupec.php" ?>
Raider
Profil
Je to dobře zapsáno?

Napísané je to dobre, aspoň mne to tak funguje. Chyba bude asi niekde inde.

Skús možno pridať bodkočiarku (;), ale neviem či to pomôže (v každom prípade za skúšku nič nedáš)


<?php include "psloupec.php"; ?>
Sojer
Profil *
I tak to nejde, ale dík. Asi je chyba někde jinde...
jozob
Profil
Sojer
Zapísané je to správne. Vidím len tieto možné situácie:
* Súbor neexistuje a zároveň je vypnuté hlásenie chýb
* Súbor je prázdny
* Hlavný súbor nemá príponu .php
Možno sú to "prkotiny", ale nič iné ma nenapadá.
tpikalek
Profil
Zkus místo toho použít <?php require 'psloupec.php'; ?>
Jestli ten soubor neexistuje, musí to vyhodit chybu.
Jinak fakt nevím...
jozob
Profil
tpikalek
Pokiaľ include nevyhodí warning, require nevyhodí error.
tpikalek
Profil
Já se v nastavení serveru moc nevyznám, ale co když má v php.ini nastavení errory tak, že include warning nevyhodí, ale require by mělo zastavit načítání stránky...
jozob
Profil
tpikalek
JJ, require hodí pri chybe Fatal Error. Skript sa zastaví.
Sojer
Profil *
Tak dobrý, já vůl jsem jen napsal .php, ale nepřevedl jsem html do php... díky.
Sojer
Profil *
Ještě mám dotaz, mám tam těch include na stránce asi čtyři. Není to moc? Jako myslim jestli to teď není nějaká slátanina. Užívá se to běžně? Přeci jenom to tu práci hodně zjednoduší, než to všude pořád přepisovat...
Hugo
Profil
Sojer

Mělo by to být v pohodě. Pokud je v těch souborech jen html kód, tak to neřeš.
jozob
Profil
Sojer
Zober si taký CMS, napríklad PHPNuke :-) Spočítaj tam "inkljudy" a "rikuare" :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.