Autor Zpráva
Juross
Profil *
Potřeboval bych radu od zkušenějších...Když tvořím stránku s menu pomicí <div>ů a chci aby se změnila jen část stránky tak se to dělá tak že se musí udělat uplně stejná jiná stránka, ve které se změnilo jen to co sem chtěl, nebo jde udělat odkaz jako třeba target u Frame????
jozob
Profil
Juross
http://www.prievan.sk/2006/02/05/ako-na-to-i-diel-prec-s-ramcami/
Juross
Profil *
No myslím si že pro me bude možná lepší řešení IFRAME když teprve s tvorbou webu začínám :D ale moc dík za článek...
habendorf
Profil
No myslím si že pro me bude možná lepší řešení IFRAME když teprve s tvorbou webu začínám

Proboha proč? Co je na include tak složitýho?
Juross
Profil *
Ale tak nevím no, ale když se tím teprve začínám zabývat a už tak míchám zaklady css s e zaklady html a jěště do toho valit php?? vím že to bude určitě lepší, ale tak postupem času... zase nechci mit něco na stránkách o čem nemám ani ponětí ...:D
PerToon
Profil
Php funkce include má syntaxi jednodušší než obyčejný hypertextový odkaz.
Petule
Profil *
Souhlasim, zápis je velmi jednoduchý. Jen to vypadá složitě. Když jsem se o to pokoušel dříve, také jsem z toho měl hrůzu a nic na tom není. Nainstaluješ si "server", kde je to podrobně napsáno zde http://www.jakpsatweb.cz/php/jak-zacit.html . A musíš přepsat stránky .html na koncovku .php. To je základ.
Pak na stránku se zdrojem libovolně vložíš tento kód <?php include "psloupec.php"; ?>, já například takhle vkládám sloupeček, abych ho nemusel na všech stánkách neustále přepisovat...
Juross
Profil *
No a ten psloupec.php vytvořím jak?? v html? nebo totiž na stránce http://www.prievan.sk/2006/02/05/ako-na-to-i-diel-prec-s-ramcami/[/url ]je to nějak složitější než tady píšeš...
Petule
Profil *
Juross: Základ je instalace serveru Apache..., ze svého kódu si vybereš určitou část např. pravý sloupec, který je tvořen jednoduchou tabulkou a vložíš do souboru s nějakým názvem a koncovkou .php (např. SE BUDE JMENOVAT "sloupec.php") - a doněj vložíš pouze tu část kódu, kterou chceš aby se zobrazovala. Ze stránky, z které jsi vybral ten pravý sloupec vložíš tento kód: <?php include "sloupec.php"; ?>, POZOR NORMÁLNĚ TO NEFUNGUJE, PROTO JSI MUSÍŠ NAINSTALOVAT SERVER APACHE, A PAK NA ADRESE http://localhost/NÁZEV TVÉ STRÁNKY.php SE MŮŽEŠ PODÍVAT JESTLI TI TO FUNGUJE. MOŽNÁ SE TO DĚLÁ JINAK, ALE TAKHLE TO DĚLÁM JÁ...
Juross
Profil *
Jo a to by mělo fungovat i na jiných serverch ne??
Petule
Profil *
No a ten psloupec.php vytvořím jak?? v html? - může to být cokoliv, jakákoliv část tvé stránky, dolní část, horní část stránky. Jen tu část z kódu vybereš a vložíš do souboru z koncovkou NĚJAKÝ NÁZEV.php a ještě jednou na míwto vybrané části vložíš <?php include "NÁZEV.php"; ?> a vuj kód může pokračovat kam je libo...
Peťa
Profil *
Juross: Teď jsi mě předběhl..., teď jsem moc nepochopil. Nemusí to být Apache, ideální je třeba APACHE A MYSQL dohromady...
Juross
Profil *
ale nvím co je to apacha ani mysql... :-D nj holt jsem začátečník....
Juross
Profil *
No a když budu chtít udělat takhle že do např. sloupec.php si vložím vždycky obsah toho na co v menu kliknu tak to asi nebude taj jednoduché že??
Peťa
Profil *
Juross: To by bylo nadlouho, vše je popsáno zde na JAK PSÁT WEB! To musíš nastudovat, ale na to co ty potřebuješ programovat umět nemusíš. Přečti si to zde http://www.jakpsatweb.cz/php/jak-zacit.html . Nainstaluješ co ti bude vyhovovat. Prostě se na to musíš podívat s tim ti pomoct nemohu.


No a když budu chtít udělat takhle že do např. sloupec.php si vložím vždycky obsah toho na co v menu kliknu tak to asi nebude taj jednoduché že?? Možná si nerozumíme. Obsah, který ty vyjmeš z hlavní stránky (může být jakákoliv stránka), ale prostě tu část, tak ji vložíš přesně tu část do např. sloupec.php a odtud se ti bude načítat na hlavní stránku ten sloupec.

Můžeš to také tak udělat a těžké to není, je to pořád stejné. Ale asi nechápeš význam opravdového použití include. Udělám to jednou, a pak všude to pak bude stejné. Když sloupec změním, bude všude jiný. Zjednodušís si práci. Neříkej mi, že OBSAH KDYŽ KLIKNEŠ NA SVÉ MENU, TAK ŽE HO BUDEŠ MÍT VŠUDE STEJNÝ..., TO JE NĚJAKÝ DÍVNÝ.
Petule
Profil *
Doprčic, PETULE A PEŤA JE TA SAMÁ OSOBA, PROMIŇ za zmatek.
Juross
Profil *
Neříkej mi, že OBSAH KDYŽ KLIKNEŠ NA SVÉ MENU, TAK ŽE HO BUDEŠ MÍT VŠUDE STEJNÝ..., TO JE NĚJAKÝ DÍVNÝ.
1)Jj už chápu.. předtím sem tě špatně pochopil, přesně naopak :D... ale já ještě nevím jak tu strukturu vyřeším....

2)No a postupem času to vyřeším třeba přes include jak se budu postupně učit nové věci....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0