Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
esemeska Profil |
#1 · Zasláno: 10. 3. 2006, 15:18:24
Nevím jestli se mám do tohoto jazyka pouštět? Stojí to zato? C# dokáže propojit
OS a internet...máte někdo zkušenosti? co všechno se s tím dá dělat? |
||
Peca Profil |
#2 · Zasláno: 10. 3. 2006, 15:33:11
Je to můj nejoblíbenější jazyk, co se týče programování aplikací. Je založený na syntaxi C, jiný přístup je k pointerům, něco má zase z Javy... Hodí se i na programování na webu, ASP -server musí podporovat. S tím takové zkušenosti nemám, na web používám jedině PHP.
Pokud neumíš programovat v C++ a chceš s něčím začít, tak bych ho doporučil. Připadá mně jednodušší. Nevýhodou je nutnost mít nainstalovaný Framework. Jinak vývojové prostření VisualStudio.NET je velice kvalitní. |
||
WanTo Profil |
#3 · Zasláno: 10. 3. 2006, 15:41:00 · Upravil/a: WanTo
Je tu jedna věc, kvůli které C# nemám moc rád. Programy napsané pod ním fungují jen pod Windows. Na Linuxu je sice nějaký MONO project, ale tomu bych moc nevěřil.
Jinak je to kombinace C++ a Javy. Microsoft prostě k Javě (k jazyku, ne k API) přidal pár funkcí z C++ a vzniknul C#. jiný přístup je k pointerům Pointery jdou používat jen v unsafe kontextu. Obvykle se používají odkazy. |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 10. 3. 2006, 16:06:18
Také jsem si C# oblíbil.
|
||
thingwath Profil |
#5 · Zasláno: 10. 3. 2006, 16:07:25
Mono je plně funkční a mám v něm nemálo aplikací. Jenom je třeba uvědomit si, že jde o aplikace používající věci jako GTK# a další vazby na linuxové knihovny. Mono jako prostředí kopírující celý .NET už je horší, to tak slavné není a ani o to moc nestojím.
|
||
WanTo Profil |
#6 · Zasláno: 10. 3. 2006, 16:16:46
thingwath
Když napíšeš aplikaci s WinForms, která ude používat nejrůznější prvky z .NETu, třeba práci se sítí, půjde pod monem spustit? |
||
thingwath Profil |
#7 · Zasláno: 10. 3. 2006, 16:19:39
Možná, nevím. Když na mono budeš brát ohled už při tvorbě, asi to nějak napíšeš. Upřímně mě tato část mona (implementace microsoftího API z .NET) příliš nebere.
|
||
WanTo Profil |
#8 · Zasláno: 10. 3. 2006, 16:37:20
thingwath
Takže jestli tomu dobře rozumím, mono obsahuje interpert C# a nějaké vlastní API? Půjde aplikace, kterou napíšu v Monu pustit na Windows? |
||
thingwath Profil |
#9 · Zasláno: 10. 3. 2006, 16:52:06
Ne :-) Mono obsahuje spoustu věcí. Interpret interpretuje microsoftí obdoby javího bajtkódu, pak kompilátor pro C#, pak tak byly kompilátory pro ještě nějaké další jazyky (nevím jestli přímo v základním balíčku). Pak rovněž obsahuje knihovny, co všechno, to je na stránkách. Implementuje hodně z jmenného prostoru System, to by mělo být společné pro .NET. Pak má vlastní jmenné prostory, POSIX a aby to bylo na Linuxu k něčemu užitečné, pak vazby na všemožné linuxové knihovny (GTK, Gnome...).
Výsledný program by měl být spustitelný na windows s .NET frameworkem, otázka je jestli opravdu bude :-) Pokud použiješ něco z Mono namespace, tak to asi nebude nic moc :-) Každopádně Mono bez problémů běží na Windows. |
||
esemeska Profil |
#10 · Zasláno: 10. 3. 2006, 17:01:16
oki, takze se to zacinam ucit:)
|
||
WanTo Profil |
#11 · Zasláno: 10. 3. 2006, 17:19:28 · Upravil/a: WanTo
esemeska
Tož to si to užij. Jestli seženeš nějakou kvalitní učebnici, dej mi vědět, já jsem žádnou dobrou nenašel. |
||
esemeska Profil |
#12 · Zasláno: 10. 3. 2006, 17:24:09
Jestli seženeš nějakou kvalitní učebnici, dej mi vědět
No prozatim jsem si pujcil od kamose c# začínáme programovat Frank Eller |
||
thingwath Profil |
#13 · Zasláno: 10. 3. 2006, 17:29:34
Učebnici? Pro začátky by měla postačovat specifikace jazyka a rozhraní, oboje je součastí dokumentace třeba k tomu Monu :-)
|
||
WanTo Profil |
#14 · Zasláno: 10. 3. 2006, 17:37:31
Učebnici? Pro začátky by měla postačovat specifikace jazyka a rozhraní, oboje je součastí dokumentace třeba k tomu Monu :-)
Nevím, jestli esemeska už v nečem programuje, ale jestli ne, učebnice mi připadá jako nejlepší řešení. |
||
esemeska Profil |
#15 · Zasláno: 10. 3. 2006, 18:23:55
trochu programujiu v php, qbasic, js , ale to jen tak z nudy :)
|
||
Peca Profil |
#16 · Zasláno: 10. 3. 2006, 18:26:38
Doporučil bych nastudovat něco ohledně objektově orientovaného programování, pokud ho nepoužíváš v PHP.
|
||
WanTo Profil |
#17 · Zasláno: 10. 3. 2006, 18:27:57 · Upravil/a: WanTo
Tak to učebnici potřebovat budeš. Když jsem se učil Javu, uměl jsem přibližně to, co ty, a bez učebnice bych se rozhodně neobešel.
Na C# žádnou učebnici nemám. Taky to tak vypadá :-) Používám jen to, co má společné s Javou :) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0