Autor Zpráva
Ordek
Profil *
takze mam problem, ze mi nefunguje float, to znamena, ze sa mi aj napriek plavoucimu divu dalsi div zobrazi az pod nim a neviem prist cim to je...tu je stylopis ak je to k niecomu dobre....podotykam, ze mam jeden velky div vycentrovany na stred a v nom sa nachadzaju prave dva divi, ktore neviem usporiadat vedla seba:

#page{
padding: 0px;
width: 761px;
background-color: #DDDDDD;
margin: auto}

#obsah {width: 570px; background-color: white;
padding: 10px; border: solid black 1px; float: left;}

#hlavicka {background-image: URL(hlavicka.gif); background-repeat: no-repeat; background-position: center center; width: 760px; height: 206px; background-color: blue;
text-align: left;}

#pravy {width: 170px; background-color: #4A79FF;
color: white; text-align: center; padding: 20px; float: right;}

#menu {position: absolute; top: 158px; width: 760px; height: 22px; background-color: none;}

#pata {width: 760px; height: 20px; background-color: #4A79FF; clear: both; color: white}

div { padding: 2px; }

body {background-color: silver; text-align: center}


Dero
Profil
#obsah + #pravy > width #page

(#obsah + #pravy = 802px: width #obsah 570px + padding #obsah 20px + border #obsah 2px + width #pravy 170px + padding #pravy 40px)
Ordek
Profil *
Dero: Padding a border a aj margin do toho brat nemozes pretoze width je sirka uz aj s porderom paddingom aj s marginom a po dalsie zemnsil som width obidvoch asi o 150px obidvom a aj tak to hodi pod seba:(
Ordek
Profil *
Takze len tak pre zaujimavost som zistil ze ak divi #obsah a #pravy nie su v dive #page float funguje....nevite ako to spravim aj v dive #page???
Ordek
Profil *
Takze len tak pre zaujimavost som zistil ze ak divi #obsah a #pravy nie su v dive #page float funguje....nevite ako to spravim aj v dive #page???
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ordeka:
S tím box modelem je to trochu složitější. Šířka je buď šířkou obsahu (bez paddingu a borderu) nebo šířkou celého boxu (s paddingem, borderem, ale bez marginu).
Dero
Profil
Padding a border a aj margin do toho brat nemozes pretoze width je sirka uz aj s porderom paddingom aj s marginom

S marginem určitě ne. S borderem a paddingem možná v IE a Opeře, ale ne v Gecku.
Dero
Profil
Čtyři sekundy, to je jak z nějakého drámatu. :o)
Ordek
Profil *
no diki, ale stale to neriesi moju situaciu:D....teraz to upravujem pomocou absolutnej pozicie v relativne poziciovanom dive #page a to nie je az tak iste aj ked v gecku, IE aj opere mi to sedi...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.