Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 3. 2006, 20:53:53
Ahoj,
potřeboval bych vědět jak mám nastavit hypertext, aby po najetí myši změnil barvu. Potřeboval bych nastavit obě dvě barvy. I tu klidovou i tu aktivní. Díky Jo, pracuju ve front pagi. :-) |
||
Filips Profil |
#2 · Zasláno: 14. 3. 2006, 20:57:08
|
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 3. 2006, 21:10:56
Jo, jo, díky to je přesně ono. Ale - mam na té stránce několik odkazů a tohle nastavení změní vlastnosti všech, nebo ne?
Myslím že pokud to napíšu do těch "style" parametrů platí to pak pro všechny odkazy na té stránce. A to já nepotřebuju. Mám na té stránce dvě barvy pozadí a jakákoliv kombinace barev odkazu nemůže být pro obě pozadí stejná. Buď by nebyla vidět na jednom a nebo na druhém. |
||
... Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2006, 21:29:40
musis jednem odkazum nastavit class.
napr. <a href="nekam.htm">blabla</a> <a href="jinam.htm" class="jiny">neco</a> styl a:link, a:visited {color:#000} a:hover {color:0f0} .jiny a:link, .jiny a:visited {color:fff} .jiny a:hover {color:00f} |
||
Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2006, 21:50:54
OK
nastavil jsem class - do řádku s odkazem, že? nechal jsem tam class"jiny" a do stylu jsem dal .jiny a:hover {color:00f} přesně takhle, mělo by tedy fungovat, ale nic. Jak zjistim správný kód barvy kterou bych chtěl? Nebo jinak potřebuji aby výchozí barva byla světle modrá a ta druhá (po najetí myší) třebas bílá. Ať mluvíme konkrétně. zadání mého "stylu" vypadá takhle(vzal jsem jen to co se týká těch odkazů): a:link { color: #FFFFFF; text-decoration: none; } a:visited { color: #0000FF; text-decoration: none; } a:hover { color: #FFFFFF; text-decoration: none; .jiny a:hover {color:fff} } a řádek s hyperlinkem vypadá takhle: <td colspan="5" valign="top" bgcolor="#4F4F4F"> <p> <strong><a href="Bohuslav%20Karban.html" class="jiny"> <span lang="cs">Bohuslav Karban - Modely lodí a budov </span> <span lang="en-us">>>></span></a></strong></p> |
||
... Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 3. 2006, 22:02:37
a:hover {
color: #FFFFFF; text-decoration: none; .jiny a:hover {color:fff} } oprav na: a:hover { color: #FFFFFF; text-decoration: none;} .jiny a:hover {color:fff} (mimo tu zavorku. to je dalsi definice, css se neda vnorovat. a precti si neco o css. na kody barev sou ruzny tabulky, i na jpw to se mi ted nece hledat.) |
||
J Profil * |
#7 · Zasláno: 14. 3. 2006, 22:18:52
Kody barev - velice sympatická pomůcka je http://photoshopgurus.com/forum/colourtheme-creator.html
|
||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 3. 2006, 22:27:43
Děkuji! Opravdu sympatické! :-)
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0