Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kutil Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2006, 02:59:45
Mám malou laickou otázku.
Mám stránky s kódováním windows 1250 a mám vnich obyčejný formulář pro odesílání emailů v jednoduchém php scriptu. Problém je vtom že v příchozích e-mailech se mi nezobrazují správně znaky š ž a pod. Co mám nacpat do scriptu aby se to zobrazovalo správně? Prosím o pomoc pro laika. Předem moc děkuji. |
||
Radek Hrabůvka Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2006, 05:17:41
Pro poštu je jediné použitelné kódování v našich končinách iso-8859-2. Jinak to některé poštovní programy nemusí zvládnout.
|
||
Peca Profil |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2006, 08:40:23
To bych zas tak netvrdil. Všechno jde, když se chce.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=20 411 |
||
djlj Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2006, 08:49:10
Radek Hrabůvka
Souhlas s Pecou, když se chce, tak to jde :). |
||
Leo Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2006, 08:51:37
Jen podotykam, ze ten zminovany odkaz je o kodovani subjectu, ne o kodovani samotneho tela stranky. Ale souhlas s tim, ze pokud udelate ten email podle specifikace tak to v naproste vetsine emailovych klientu projde nejen ve windows 1250. Leo
|
||
peta Profil * |
#6 · Zasláno: 16. 3. 2006, 10:35:29
kutil
zakomentovany script meni hlavicku a je to presne to, co asi hledas: vygenerovat nove heslo a zaslat na mail if ($lost==1) { $from = "info@ppseznamka.cz"; $message = "=== Tato zprava je generovana automaticky ==="; $message.= "\n\nO tento mail pozadal clovek s"; $message.= "\n IP = ".$ip; $message.= "\n\nVase prihlasovaci udaje jsou:"; $message.= "\n Login = ".$row['user_login']; $message.= "\n Psw = ".$row['user_psw']; $message.= "\n\nDekujeme za pouzivani nasich sluzeb."; $message.= "\nNa dalsi spolupraci se tesi tym serveru ppseznamka.cz ."; $to = $row['user_mail']; $subject = "Registracni udaje"; if ( Mail($to, $subject, $message, "From: ".$from) ) $chyba.= "| Mail byl odeslßn"; else $chyba.= "| Mail se nepoda°ilo odeslat"; //define('C_CHARSET', 'windows-1250'); // HTML charset for this language //case "text":$h="text/plain";break; //case 'html':$h='text/html';break; //### Site Name //define('C_SNAME','AzDGDatingLite v 2.1.4'); //$head="MIME-Version: 1.0\r\nContent-Type: ".$h."; charset=".C_CHARSET."\r\nFrom: ".$from."\r\nReply-To: ".$from."\r\nX-Mailer: ".C_SNAME; //@mail($to,$sub,$mes,$head); } */ |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
kutil Profil * |
#7 · Zasláno: 20. 3. 2006, 04:25:55
Díky moc za rady, trochu jsem nad tím poposedel ale nakonec jsem to pochopil.
Jdu překopat script. Bůh mi pomáhej :-). |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0