Autor Zpráva
tom-host
Profil *
Milí weboví přátelé,
jak už nadpis napovídá problém mám s formuláři.... <a href="www.tom-host.wz.cz">zde je</a> formulář který potřebuji sprovoznit pomocí html.......(jeden známý mi udělal na rychlo php skript díky kterému to běhá ale já sem z php v pasti.......španělská vesnice....prostě nechápu neumím jsem začátečník v html natož v php)........<a href="http://www.volume.cz/haha/tabor/index.php3?action=8">tady je</a> originál toho formuláře.....jde o to že tyhle stránky musím celé předělat což by nebyl tak velký problém ale formuláře prostě nevím jak zprovoznit.....když to udělám pomocí teba <a href="http://sweb.cz/Tom-host/formular05.htm">mujweb scriptu</a> tak mi místo "jméno" přijde "TLP001", když v tagu smažu TLP001 a přepíšu na "jméno" tak mi to chodí jednak v úplně jiném pořadí a druhak ne všechny políčka..........potřebuju opravdu pomoc radu od zkušených lidí jako jste vy...........prosím pomoc.........
tom-host
Profil *
eeeeeeeee sem si nevšim že je tady ikonka pro vkládání odkazů....safra......sorrrrry1.napodobenina formuláře originál 2.napodobenina formuláře
Leo
Profil
Bez skriptu jako je treba PHP nemaji formulare moc smysl. Leo
Leo
Profil
Ty tvoje odkazy delaji presmerovani na stranky mkrvosoftu, bez s tim nekam... Leo
tom_host
Profil
jj je tam 2x http://....sem nevychytal
Anonymní
Profil *
skoda, ze som nepochopil, o co vlastne ide... a mam z toho fakt riadny salat uz len preto, lebo
ten originalny formular je
<form ACTION="index.php3?action=tabor_odesli_prihlaska" METHOD="POST">
ta druha napodobenina je
<form method="POST" action="http://mujweb.cz/script/mail.asp" name="mail" target="_self">
a ta prva tam pre zmenu ani ziaden <form> tag nema... :o

no ja som z toho jelen...
tom_host
Profil
no já právě taky ....skusím ještě jednou a srozumitelně

originál http://www.volume.cz/haha/tabor/index.php3?action=8 dělal chlap který umí v php si napsat skript
já jelikož nic takového neumím sem to zkoušel přes html a script od mujwebu http://sweb.cz/Tom-host/formular05.htm
jeden ůplně cizí kluk mi na rychlo napsal ňejaký php script který já prostě nechápu což je tenhle http://www.tom-host.wz.cz

jednoduše jak mám "donutit" ten formulář aby chodil bez php scriptů které neumím...?
Leo
Profil
Nijak. Uz jsem psal, ze formulare maji smysl jen se skriptem ktery je zpracuje. Musite se nejaky skriptovani na serveru proste naucit (treba to PHP). Leo
habendorf
Profil
tom_host: jednoduše jak mám "donutit" ten formulář aby chodil bez php scriptů které neumím...?

Už uplně na začátku ti Leo zcela správně napsal, že bez nějakého serverového skriptu nemá formulář smysl. Data z formuláře se přece musí někam odeslat, a to prostě čistým Html nezajistíš. Takže máš dvě možnosti:

1) Napsat si vlastní skript v nějakém serverovém skriptovacím jazyce.
2) Najít něco, co už existuje, a použít to.

Jinak to bohužel opravdu nepůjde.
tom_host
Profil
2) Najít něco, co už existuje, a použít to.
to zní lákavě......oni jsou skripty už někde hotové které bych mohl použít?
habendorf
Profil
tom_host: měl jsem spíš na mysli využití nějakých vzdálených služeb, jako je třeba
Stavův mailform. Teda pokud dobře chápu, že chceš aby ti ty data z formuláře chodily mailem.
tom_host
Profil
noooo to možná bude něco pro mě...........pochopils to ůplně přesně jdu zkoušet.......diky moc....
tom_host
Profil
no na mailform.cz jsem našel to co hledám ale je to pomalé a ....prostě vpodtsatě nepoužitelné pro komerční účely......tak teda skouším v php ale jedna věc mi nejde do hlavy......jak se dá určit v jakém pořadí budou ty pole chodit........každé pole má číslo které se dá přepsat i na jméno (name="TLP001" např.) ale chodí mi to v pořadí pro mě nepochopitelném...nejdřív jméno potom adresa potom telefon potom až příjmení........na mailform.cz je funkce kde můžu zadat podle názvů polí v jakém pořadí mi to bude přicházet...jak to dělají...resp jaký příkazem nevíte?
Leo
Profil
Poradi v jakem pole "CHODI" je prece uplne nedulezite, pracujete s jejich nazvy ne? Leo
habendorf
Profil
tom_host: No já používám ten Stavův mailform (Stave díky!) a protože potřebuji více inputů než umožňuje, tak si ty inputy posčítám a výsledek dám jako předmět mailu (mám pro to svoje důvody, pro tebe by asi bylo lepší dát to jako tělo mailu).

Celý včetně kontroly adresy to vypadá nějak takhle:
<script type="text/javascript">

document.getElementById("absender").focus();
function check(vstupy)
{
var string = "";
var filter = /^([a-zA-Z0-9_\.\-])+\@(([a-zA-Z0-9\-])+\.)+([a-zA-Z0-9]{2,4})$/;
var od = vstupy.od.value;
var polozka = vstupy.polozka.value;
var cena = vstupy.cena.value;
if (!filter.test(od)) string = string + "(CZ) Musíte zadat platný e-mail!\n(DE) Sie müssen gültige E-mail eingeben!\n\n";
if ((polozka == "") || (polozka == "#") || (polozka == "# ")) string = string + "(CZ) Číslo položky musí být vyplněno!\n(DE) AK Nummer muss eingegeben sein!\n\n";
if ((cena == "") || (cena == "EUR") || (cena == "EUR ")) string = string + "(CZ) Cena musí být vyplněna!\n(DE) Preis muss eingegeben sein!";
if (string) {
alert(string);
return false
}
else
{
vstupy.predmet.value = "(CZ) Pohlednice " + polozka + ", cena " + cena + "\n" + "\n" + "(DE) Ansichtskarte " + polozka + ", Preis " + cena;
odeslat = confirm(od + "\n\n" + vstupy.predmet.value + "\n\n" + "Odeslat? Schicken?");
if (odeslat)
return true
else
return false;
}
}
</script>

Leo teď napíše "A co když bude mít uživatel vypnutý JS?" a bohužel bude mít pravdu, ale lépe to neumím.

PS: Koukám že to tady ten kód pěkne rozhazuje.
Anonymní
Profil *
LEO: no pro mě pořadí polí je důležité.......jednoduše do července mi přijde přes 2ooo těchto formulářů (přihlášek) kde je celkem dost položek a já je musím zapsat do PC a pokud bude jméno na začátku a příjmení na konci tak to je celkem na *****. Ale pomalu ale jistě rozjíždím php skript dle tvých rad.....;)
Leo
Profil
Jezismarja :-) Poradi v jakym formular data posila neni vubec dulezity (teda pokud nemas dve formularovy policka se stejnym name). Kdyz mas formular

<form action="skript.php" method="get">
<input type="text" name="prijmeni">
<input type="text" name="jmeno">
</form>

Tak v adresnim radku prohlizece mas po odeslani treba

...skript.php?jmeno=leos&prijmeni=ondra

nebo

...skript.php?prijmeni=ondra&jmeno=leos

podle letory prohlizece, ale je to jedno, protoze vystup ti urci jednoznacne poradi ktery chces:

echo $_GET[jmeno']." ".$_GET['prijmeni']

Chapes? Leo
tom-host
Profil *
jj v php skriptu jo.....sem se blbě vyjádřil......to jasně takhle mi to skript udělá ale když jsem to zkoušel odeslat bez php tak to chodilo v takovým zvláštním pořadí ale nechme toho protože já už mám ten svůj php skript skoro hotový.......
Leo
Profil
Nevim co porad mate s poradim at uz s php skriptem nebo bez nej... Na poradi v jakym to posila prohlizec nezalezi... Leo
tom_host
Profil
no tak formuláře a php skripty mám hotové.........můžete se když tak kouknout zatím je to test-verze www.haha.cz/test

mám ale ještě jeden takový stupidnější problémek......potřebuju udělat odkazy které se budou "hýbat". Mám dva obrázky a když z jednoho udělám odkaz a najedu na něj myší chci aby se zobrazil ten druhý (normální tlačítko ve dvou verzích). Nějaká šikovná rada jak na to? Stačilo by příkaz a jak se zhruba používá. Díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.