Autor Zpráva
sailgohooo
Profil
zdravim,
moze mi nekdo prosim vas povedat, preco mi nejde diakritika na http://gymbott.php5.sk/forum ?? uz som skusal aj nemozne a furt to nece slapat. vrrr....

thx a lot za odpoved
INSiGHT
Profil
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />


Máš tam dvě různá kódování, tak proto. Jedno vyhoď.
sailgohooo
Profil
to som skusal...
Miloš
Profil
sailgohooo
to som skusal...
ale zjevně pozdě. Ovšem dvě různá kódování jsou opravdu nesmysl; je to jako říkat:
Jmenuji se ČERVENÝ
Jmenuji se ZELENÝ

Obzvlášť je to povedené, pokud se jmenuju třeba RŮŽIČKA…

Když jsem si otevřel zdroják, tak jsem místo (dejme tomu) škola viděl ?kola, neboli došlo zjevně k pomršení diakritiky natolik, že už ti nepomůže žádné překódování. Protože je ale na dané stránce minimum textu,
1) otevři si zdroják
2) zvol jedno kódování, druhé vyhoď; zvol to, ve kterém umí kódovat tvůj oblíbený editor. Umí-li jich víc, je to na tobě, ale pak to nepopleť (zejména při otevírání souboru; nikdy neotevírej soubor kódovaný iso jako win, ani naopak). Umí-li jen jedno, pak nemáš co volit a napiš ho tam.
3) Oprav všechna pošramocená písmena
4) Stránky si zálohuj a jestliže někdy dojde k něčemu podobnému, máš se k čemu vrátit.
sailgohooo
Profil
zaujimave je, ze mam jedno forum ( http://bobmarley.czweb.org/ ) a tam mam obidve kodovania a aj tak to slape .... oki necham tam len iso-8859-2 , pozrite na to plz.
Miloš
Profil
sailgohooo
tam mam obidve kodovania a aj tak to slape
Šlape to ne proto, že by se zmíněná kódování vzájemně doplňovala, ale proto, že prohlížeče jedno přijmou a druhé ignorují; navíc je otázka, které z nich který prohlížeč přijme. Psát obě je opravdu pitomost.
sailgohooo
Profil
no dobre, ale preco to nejde ani teraz, ked tam je len jedno ?
Miloš
Profil
Mohu se jen domýšlet, ale jak už jsem psal: nikdy neotevírej soubor kódovaný iso jako win, ani naopak.
Zejména to znamená, že u stránky, která je iso-8859-2, necháš explorerem otevřít zdroj; ten se ti sice otevře, ale diakritika je špatně (iso je interpretováno jako windows-1250). Ty si toho nevšimneš, uložíš a už to nikdy neopravíš.
Podobný nežádoucí výsledek docílíš tak, že soubor s windows-1250 otevíráš editorem, který má v tuto chvíli nastaveno třeba iso a nerozpozná u otevíraného souboru jeho kódovou stránku.
Zkrátka vždy dávej pozor na to, co v čem otevíráš.
sailgohooo
Profil
diky za ochotu, ale text ( jako tie temy a tak ) sa pridava v admin rozhrani na webe a ja nic neotvaram v notepade abo pod. takze chyba musi byt nekde inde... ak mas zaujem tak mi hod icq abo maila a poslem ti hesla - to len keby sa ti naozaj celo
Radek Hrabůvka
Profil
Pokud stránka s admin. rozhraním je jednou v prohlížeči jako iso, podruhé jako win, neodešle se to z ní vždy správně. Každá stránka musí mít jedno kódování.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.