Autor Zpráva
Tualka
Profil *
Mohl by mi někdo poradit jak mám uspořádat web? Používám v indexu menu, ve kterém jsou odkazy na ostatní stránky, které pak nechávám načítat do framu. Problém je, že když tuto stránku někomu vyjede vyhledávač, dotyčný se dostane pouze na stránku, ale nedostane se k menu, tudíž ani k ostatním stránkám. Chtěla jsem zkusit každou stránku uložit zvlášť, i s menu, ale to se zase bude načítat každý odkaz příliš dlouho. Všimla jsem si, že některé stránky jsou dělané v php skriptu a ve vrchním příkazovém řádku (jako třeba i tady) se objevují podivné kódy. Je tohle řešení? A pokud jo, jak má vypadat úvodní php stránka, která to všechno zpracovává?
Díky Tualka
Leo
Profil
"Problém je, že když tuto stránku někomu vyjede vyhledávač, dotyčný se dostane pouze na stránku, ale nedostane se k menu, tudíž ani k ostatním stránkám."

Jeden z mnoha duvodu proc nepouzivat ramy. PHP na to nepotrebujes, to ti jenom zjednodusuje praci - menu vytvoris jednou a vkladas ho prave v PHP do jednotlivych stranek. Da se to ale udelat i rucne v html - proste to menu zkopirujes do kazde stranky... Leo
Tualka
Profil *
Rozumím.Jenže pokud se mi každá stránka bude načítat i s menu, bude to dlouho načítat. Tak jsem myslela, jestli neexistuje jiné řešení. Jak by to php jako menu mělo vypadat? Myslím, že stránky s tímto řešením menu mají kratší dobu načítání.
thingwath
Profil
Nemají, objem přenášených dat je stejný. Objem by byl menší pouze u rámců a to není příliš dobr řešení.
Leo
Profil
Menu vetsinou nebyva ta datove nejvetsi cast stranky, je to par odkazu, a vzhled bude popsany v externim css, ten se stahne jen jednou, Leo
Tualka
Profil *
Menu mám ve framu, kde mám ještě pár java scriptů a menu samotné je sestaveno z obrázků.Takže si myslím, že právě tohle má za následek, že se stránka načítá dost dlouho. Jen bych prostě chtěla vědět, jak docílit toho, aby se ten frame s menu (a vším ostatním) stáhl jen jednou, ale každá stránka se skládala z framu, kde je menu a samotné stránky.Asi se nevyjádřuji moc srozumitelně, ale chci vědět, jak to načítání zkrátit na co nejkratší dobu.Můžu sem napsat adresu, kdyby jste se na to mohli podívat?
Leo
Profil
Urcite muzes :-) Leo
Tualka
Profil *
:) tak Text odkazu
Tualka
Profil *
No, však ten text odkazu není zas tak důležitý ;))) ...
Leo
Profil
No napriklad tohle (coz predpokladam, ze je jeden odkaz v menu)

<TR bgColor=#a05b00>
<TD colSpan=3><IMG height=1 src="pic/nic.gif"
width=170 border=0></TD></TR>
<TR background="pic/bc.jpg">
<TD width=8 background="pic/bc.jpg"><BR></TD>
<TD align=left width=12 background="pic/bc.jpg"><IMG height=8
src="pic/icon_menu.jpg" width=8
border=0></A><BR></TD>

<TD align=left width=150 background="pic/bc.jpg"><A
href="rady.htm#vrch" target="frame"><IMG height=18
src="pic/11_cz.jpg" width=140
border=0></A><BR></TD></TR>

Muzes pres oddeleni HTML a CSS zkratit na

<a id="o_rady" href="rady.htm">Rady</a>

Tu grafiku tam dostanes pres CSS jako obrazek na pozadi / idealne jeden pro cele menu. Tim, ze vyhodis ten balast zmensis menu datove, nebude vadit jeho nacitani na kazde strance a muzes vyhodit iframe. Jinak tam nejvic kodu zabira JavaScript, ktery dela buhvi co.... Leo
Tualka
Profil *
Můžu to teda chápat tak, že co je v souboru css, se načítá pouze jednou? A jaký význam má to id v novém odkazu na rady.htm?
Leo
Profil
Jo, jen jednou. No to id ma vyznam ten, ze se na ten odkaz muzes jednoznacne odkazat, nastavit mu jiny obrazek na pozadi nez ostatnim treba, atd. Leo
Tualka
Profil *
Jo, jo, jo. Myslím, že v tom začínám mít jasno. Přes noc to strávím a zítra se pustím do práce. :-)
Díky moc moc moc. Hezký večer!
Tualka
Profil *
:( Když dám do css souboru nabidka {background-image: url(pic/neco.jpg");} , tak mi to v <a id="nabidka">, ani v <td id="nabidka"> na pozadí nic neháže. Co dělám špatně?
Leo
Profil
Tipuju spatnou cestu k obrazku? Nebo mozna je zakopany pes v

nabidka {}

musi tam byt

#nabidka {}

pokud to nabidka je id :-)

Leo
Tualka
Profil *
Doufám, že otravuji naposled. Zkus se podívat jak jsem to předělala. Jenže tam ty tlačítka s odkazy jsou úplně vyšinuté (jemně řečeno...).
Tualka
Profil *
Už to mám.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.