Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Můžete mi prosím někdo říct co znamená tahle chyba:

Parse error: parse error in /3w/xf.cz/u/uroboros/index/vzkazy.php3 on line 112

Mám udělanou návštěvní knihu v PHP která ukládá informace do externího souboru. Jenže když se na ní chci dostat, tak to tam hodí tuhle chybu, ještě před pár dny to fugovalo. Stránka to dyštak je http://uroboros.xf.cz/index/vzkazy.php3 Díky za každou radu co s tim.
koudi
Profil
prostě parse error - někde tam máš nějakou chybu. Víc ti ale bez křišťálový koule neporadim.
RPG
Profil
Anonymní
...Stránka to dyštak je...

A co z toho máme vyčíst? Jak se máme probourat k tvým kódům (bez již zmíněné křišťálové koule :-))?
Nezapomeň, PHP - server side scripts.
Anonymní
Profil *
sorry, tady je celej ten script i s formulářem:


<form name="form" method="post"
action="vzkazy.php3?action=uloz">
<table><tr><td><font face="Times New Roman"><b>Jméno :</b></font></td>
<td><input type="text" name="jmeno" style="background-color: #FCFEBA;color: black; font-weight: bold" size="50" /</td>
</tr><tr><td><font face="Times New Roman"><b>E-mail :</b></font></td>
<td><input type="text" name="mail" style="background-color: #FCFEBA;color: black" size="50" /></td>
</tr><tr></tr>
<tr><td valign="top"><font face="Times New Roman"><b>Vzkaz :</b></font></td>
<td><textarea name="vzkaz" cols="40" rows="5">
</textarea></td></tr>
<tr><td></td><td align="center">
<input type="submit" style="background-color: #DEBA63;color: black; font-weight: bold; cursor: hand; width: 150px; height: 23px;" value="O d e s l a t">&nbsp; <input type="reset" style="background-color: #DEBA63;color: black; font-weight: bold; cursor: hand; width: 150px; height: 23px;" value="V y m a z a t">
</td>
</tr>
</table>
</form>
</div>
<div align="center" style="padding-left: 100px; width: 510">
<table>
<?php
if ($action=='uloz'):
$soubor = "kniha.body";
@$ext = fopen($soubor, "r");
@$obsah = fread($ext, filesize($soubor));
@FClose($ext);
if (($vzkaz=="") or ($jmeno=="")):
echo "<h6>Nejsou vyplněny požadované údaje</h6>";
else:
$ext = fopen("kniha.body", "w");
$mail = HTMLSpecialCHars($mail);
$jmeno = HTMLSpecialCHars($jmeno);

if($mail == "")
$mail = "";
else $jmeno = "<a href=\"mailto:$mail\">".$jmeno."</a>";

$vzkaz = HTMLSpecialCHars($vzkaz);
$tab = "<tr><td width=\"300\" ><font color="black"><b>".$jmeno."</b><font></td>
<td align=\"right\">".Date(" d/m/Y H:i:s")."</td>
</tr><tr><td colspan=\"2\">".$vzkaz."</td>
</tr><tr><td colspan=\"2\"><hr size=\"2\"></td>
</tr>";
fputs($ext, "$tab");
fputs ($ext, "$obsah");
FClose($ext);
@$ext = fopen("kniha.body", "r");
@fpassThru($ext);
endif;
else: @$ext = fopen("kniha.body", "r");
@fpassThru($ext); endif;
?>
</table>
Peca
Profil
Vzhledem k tomu, že chyba má být na řádku 112, tak to asi nebude celý sobor php. To ale nevadí. Stačí, když poradíš, který řádek to zhruba je -pokud je vůbec mezi nimi.
Anonymní
Profil *
ne celý to neni, ostatní v tom souboru jsou stylopisy a podobné měl by to být řádek :


$tab = "<tr><td width=\"300\" ><font color="black"><b>".$jmeno."</b><font></td>

Peca
Profil
color="black" - chybí lomítka u uvozovek.
Anonymní
Profil *
opraveno a nefunguje stále
Peca
Profil
Tak se řiď těmi chybovými výpisy. Z nich je snad jasné, kde je chyba... Teď musí být někde jinde...
koudi
Profil
+ ještě chybí na konci "; (pokud to teda ještě nějak nepokračuje)
Anonymní
Profil *
Pokračuje, ale to je jedno problém jsem již vyřešil a skript mírně upravil a celou návštěvní knihu ještě vylepšil.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.