Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vojtah22 Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 4. 2006, 12:10:12
Můžu se prosím zeptat, jak je kód, aby se mi třeba seznam.cz otevřel v novém okně?? Děkuji
|
||
Petra Profil |
#2 · Zasláno: 2. 4. 2006, 12:23:37
<a href="http://www.seznam.cz" target="_blank">Seznam</a>
|
||
OBr Profil |
#3 · Zasláno: 2. 4. 2006, 12:25:10
<a href="http://www.seznam.cz/" target="_blank">Seznam</a>
Ale nedělej to, lidi to nemají rádi. Když chtějí odkaz do nového okna, tak si ho dokážou otevřít sami. |
||
RPG Profil |
#4 · Zasláno: 2. 4. 2006, 12:47:22
OBr
Ne všichni. |
||
djlj Profil |
#5 · Zasláno: 2. 4. 2006, 13:21:38
OBr
Dovolil bych si nesouhlasit. Ty to víš, ale hodně lidí neví, že třeba ve Firefoxu funguje kolečko myši, či že lze odkaz otevřít do nového okna v nabídce po kliknutí pravým tlačítkem. |
||
OBr Profil |
#6 · Zasláno: 2. 4. 2006, 13:26:04
Asi jak kde. Třeba moje máma se lekne když jí tam vyskočí nové okno a děsí se co to provedla.
|
||
Radek Hrabůvka Profil |
#7 · Zasláno: 2. 4. 2006, 14:52:39
Taky nenám rád target="_blank". Když chci nové okno, tak si ho otevřu v IE, FF, O. Pokud se mi stránka, kam se dostanu, nejíbí, udělám gesto myší a jsem zpátky, u nového okna to nejde. Musím přes půl plochy přejet myší, abych zavřel tab a pokračoval dál.
RPG Když se otvírá s targetem "_blank" otvírá do nového okna, tak jen v IE ho dokáži otevřít v témže okně, ale 1. není to pohodlné, 2. IE mám na to, abych viděl stránky tak, jako většina uživatelů. |
||
RPG Profil |
#8 · Zasláno: 2. 4. 2006, 14:57:35
Radek Hrabůvka
Většina uživatelů ovšem s internetem tolik zkušeností nemá, nepřemýšlí nad tím, že ztratí původní stránky, prostě kliknou na to co je zajímá (a pak ve většině případů neví, jak se vrátit). |
||
Miloš Profil |
#9 · Zasláno: 2. 4. 2006, 15:39:13
RPG
Většina uživatelů … ve většině případů neví, jak se vrátit Zajímalo by mě, jestli je to opravdu >50% OBr Ale nedělej to, lidi to nemají rádi. Souhlas! Chci-li otevřít stránku v novém okně, udělám to tak (a opravdu většinu stránek otevírám kolečkem v novém okně na pozadí). Jsou ale situace, kdy si to nepřeju. Bude-li tam target="_blank", nemám šanci to obejít (nebudu-li kopírovat adresu odkazu). Člověk neznalý – vyskočí mu nové okno (povětšinou zmenšené, začasté používá exploder), což ho může vyvést z míry. Osobně jsem pro nová okna pouze v konkrétních případech: – obrázky (klik na náhled) v popup okně (ale to se dělá přes žábaskript). Zde jsem jednoznačně pro. – externí odkazy; tady bych váhal |
||
OBr Profil |
#10 · Zasláno: 2. 4. 2006, 15:49:32
Miloš
U fotogalerií jsem pro nová okna, ale u externích odkazů zas tak ne. Možná jsou nová okna dobrá pro začínající uživatele (pokud je to nevyděsí nebo si nebudou myslet že je to popup reklama a nezavřou to). Já osobně mám rád když mám prohlížeč plně pod kontrolou. Naštěstí mám teď nastavený prohlížeč tak aby nová vytvářená právě pomocí target okna otevíral v tabech. |
||
Miloš Profil |
#11 · Zasláno: 2. 4. 2006, 15:53:09
OBr
ale u externích odkazů zas tak ne. Já taky „zas tak ne“, proto jsem napsal, že „tady bych váhal“. Kde třeba ale typicky otvírám nové taby – po vyhledávání (gůgl, seznam…) – čtu si, co mi vyhledávač vyhodil a mezitím na pozadí v nových tabech… |
||
RPG Profil |
#12 · Zasláno: 3. 4. 2006, 18:53:35
Miloš
Ber to takhle; většina lidí bohužel Exploder používá. Můj názor vycházel ze zkušeností s průměrným uživatelem internetu, které jsem nabral díky mé mamince. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0