Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lenca Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 4. 2006, 10:00:42
Zdravím.Pokud můžu,ráda bych se zeptala na pár drobností.
1.Mám hlavičku 770 x 130px,na pozadí obrázek(stejně velký). Kolik Kb by obrázek měl mít (přibližně) aby vyhovoval i pomalému připojení? 2.Dá se kompresí zmenšit v některém obyčejném programu na úpravu fotek (např.InfranView) aniž by se viditelně snížila kvalita? 3.Je lepší obrázek na pozadí vložit pomocí css nebo jako fotku do HTML? 4.Je nějaké pravidlo podle kterého se načítá pozadí(v css bude pozadí-obrázek u patičky,pravého sloupce,hlavičky,menu.Načítá se podle nějakého pořadí které mohu ovlivnit,např.nejdřív menu,potom hlavička,nebo se ovlivnit nedá)? 5.Je nějaké ideální písmo-font,které by se na webu mělo používat? Díky |
||
INSiGHT Profil |
#2 · Zasláno: 3. 4. 2006, 10:15:08
1) Někde jsem četl, že úvodní stránka by měla mít max. 50KB, jinde, že se má úvodní stránka komplet načíst do 15s, támhle se píše, že..... Dle mě je to na uvážení webdesignera a účelu stránky.
2) Irfan to umí naprosto dostatečně, chce to jen trochu odzkoušet, kdy je výsledek ještě přijatelný v poměru kvalita/velikost. 3) Jde-li o obrázek bez informační hodnoty, pak přes CSS do pozadí. 4) To se přiznám netuším, ale nejspíš je pořadí podle zápisu v HTML/CSS a ovlivnit to nejspíš půjde, ale IMHO bez nějakého valného významu. 5) Ono těch písem se zase moc použít nedá a každé se zase nehodí pro všechny weby, ale např. Verdana je tuším stvořena přímo pro zobrazování na monitoru počítače. |
||
Lenca Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 4. 2006, 10:55:31
Hlavička s pozadím má 45Kb,ostatní (menu,patička,pravý sloupek) mají každý ani ne 1kb.Ale načítá se příšerně,nejdřív menu a část hlavičky,poté musím aktualizovat,načte se pravý sl. a další část hlavičky a teprve po třetí aktualizaci se načte komplet.Taky jsem vyčetla různé (dost odlišné) názory na velikost obrázků a pozadí,vím,že čím menší tím lepší,ale na 5Kb se hlavička snížit nedá,proto jsem se přišla zeptat na nějakou optimální velikost.
Pokud si v InfranView nastavím kompresi na určitý počet procent,používá se ještě některá z těchto voleb:Uložit progresivně nebo Vypnout podvzorkování barev?Díky. |
||
INSiGHT Profil |
#4 · Zasláno: 3. 4. 2006, 11:07:14 · Upravil/a: INSiGHT
S tím načítáním nebude problém ve velikosti, ale někde jinde. 45KB na hlavičku je normál, pokud jsou tam třeba části fotek. Záleží na členitosti a barevnosti.
Uložit progresivně znamená, že se ten obrázek bude načítat postupně a ta druhá volba je mi neznámá, ale můžeš zkoušet zapnout/vypnout a porovnat výsledek s originálem. Pozor na to, že se JPG při každém uložení znova a znova komprimuje! Proto je dobré mít originál třeba v PSD a uložený zvlášť. |
||
Lenca Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 4. 2006, 11:18:45
Kde by mohl ten problém s načítáním být?Zkoušela jsem to na webzdarma,ten je prý přetížený (velké množství uživatelů),je možné že je to kvůli tomu?
Kdybych nevkládala styl pomocí link rel="stylesheet" ale nechala ho v HTML tak si asi nepomůžu?! |
||
INSiGHT Profil |
#6 · Zasláno: 3. 4. 2006, 11:37:29
Tím, že ho dáš jako link, tak se načte jednou a pak už zůstane v cache prohlížeče, takže je to lepší řešení.
Jinak by to chtělo link, jestli je. |
||
Lenca Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 4. 2006, 11:43:27
Link není,dala jsem vše pryč a zkusím zmenšit všechny obrázky.
|
||
nonewood Profil |
#8 · Zasláno: 3. 4. 2006, 15:36:03
načítání lze ovlivnit pozicováním, pokud navolíš objektům pevné (či relativní) pozice tak si je můžeš poté do zdrojového kódu napsat podle libovolného pořadí...
vlastnost, která by určovala pořadí načítání prvků neznám... (třeba existuje :-) ) |
||
Lenca Profil * |
#9 · Zasláno: 5. 4. 2006, 15:46:53
Díky.Ještě jsem je zmenšila a už to snad bude lepší.Mám ještě jeden začátečnický problém,stránku mám uzavřenou v div id=obal , ve stylu mám
#obal {margin :0 auto;}.Při větším rozlišení je stránka zarovnaná na střed,při menším je přesně na celou obrazovku,v IE super,ale v Mozille je celá posunutá o cca 0,5cm ke straně a zobrazí se dole posuvník.Jak mám udělat aby v Mozille nebyla stránka o ten kousek "uskočená"?Díky moc. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0