Autor Zpráva
Dalliance
Profil *
Dobrý den, chci se zeptat na asi zřejmě trivialni otazku, pouzivam editor Dreamweaver od Macromedie a jsem zatim amater, ale potrebovala bych poradit jakým způsobem mám celou stránku v prohlížeči dostat do středu, kdyz nepouzivam zatim php, jen ramy??? a taky aby zustaly ramy stejne velike a nezvětšovali se při větším rozlišení monitoru. Dekuji za odpověď. dalliance@seznam.cz
Kráťa
Profil
Zkus dát do hledátka na www.jakpsatweb.cz slovo centrovaný
Yuhů
Profil
no, nevím, jestli o tom na jakpsatweb.cz někde píšu.

Rámy se z principu prostě musejí zvětšovat, když zvětšuješ okno prohlížeče.

Zkus tohle:

<frameset cols="*,600,*">
<frame src="bila-stranka.html">
<frame src="hlavni-stranka.html">
<frame src="bila-stranka.html">
</frameset>

kde 600 je šířka toho hlavního rámu. Hvězdičky znamenají přizpůsobení šířky.
dalliance
Profil *
Dobrý den, jsem strašně moc ráda, že se mě ujal moderátor a zřejmě tvůrce tohoto super webu.
Jsem úplná amatérka, prosím kam přesně bych to měla umístit ve zdrojovém kódu stránky?
Myslím to centrování..........
Vím, že mám hrozný otázky, ale nedělám stránky přes tagy, neumím to, tvořím je v části design v dreamweaveru a sem tam něco zkopíruju nebo upravím do zdrojového kódu:o))
Můj asi největší počin jsou www.pasiondegavilanes.info zatím, další mám osobní stránečky pro přátele, zhruba ve stejném stylu.
Ale pustila jsem se do diskuzniho fora pres php a taky bych chtela maly eshop.
Děkuji za radu.

Dalliance
krteczek
Profil *
Ahojky
jestli chceš jednoduch diskuzní forum tak ti zdroják zde uvedu.
tento kod umísti na stránku s nazvem: kniha.php (všechno malým)
********************************************************************************************************************

<div class="forum"><!--zacatek fora-->
<h1>Kniha návštěv :o)</h1>
<p> Zde můžete zadávat případné dotazy, pět chválu, nebo naopak dštít oheň... Prosím případné přispěvatele aby byli slušní, děkuji.
</p>
<?php;include("board-kniha.dat");?><!--načte soubor s přispěvky -->
<div class="formular"><!--zacatek formularu-->
<form method="post" action="kniha-zpracovani-fora-test.php"><!--tento soubor zpracovává formulář-->
<div class="jmenoemail">
<p>jméno:&nbsp;<input type="text" name="meno" size="30" maxlength="30" /><br/>
e-mail:&nbsp;<input type="text" name="mail" size="30"maxlength="30" /><br/>
Text:&nbsp;<textarea name="odkaz" cols="67" rows="5" ></textarea><br/>
<input type="submit" value="Odeslat" /></p>
</div>
</form>
</div><!--konec formularu-->
</div><!--konec fora-->


********************************************************************** ***************************************************
tento kod umisti na stránku s nazvem: kniha-zpracovani-fora-test.php


<?php;
if (($meno=="") and ($mail=="") and ($odkaz==""))
{
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha.php\" />";return 0;
}
else
if (($meno=="") and ($odkaz!=""))
{
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha-zpracovani-fora.php\" />";return 0;
}
if (($meno!="") and ($odkaz==""))
{
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha-zpracovani-fora.php\" />";return 0;
}
if (($meno!="") and ($odkaz!=""))
{
include("testovani-fora.body");
if (($meno!="") or ($mail!=""))
{
$old = @fread(@fopen("board-kniha.dat","r"),@filesize("board-kniha.dat"));
//nastavit formatovanie odkazov
$new = "<br/>"."<fieldset>"."<legend>".date("d/m/Y H:i:s")."</legend>"."nick: ".$meno."<br/>"."email: ".$mail."<br/><br/>".$odkaz."<br/>"."</fieldset>"."<br/>";

$old = $new.$old;
$f = fopen("board-kniha.dat","w");
fputs($f,$old);
fclose($f);
}
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha-uspesne.php\" />";return 0;
}


********************************************************************** ****************************************************
tento kod vlož do stránky s názvem: kniha-uspesne.php

<h2>Děkuji, Váš příspěvek byl úspěšně přidán do Knihy návštěv</h2><br/><p><a href="kniha.php">Zpět na předchozí stránku</a></p>


tento kod dej do stranky : kniha-zpracovani-fora.php

<h4>Nevyplnil(a) jste všechny požadované údaje: chybí Vám jméno nebo zpráva</h4>
<div class="formular"><!--zacatek formularu-->

<form method="post" action="kniha-zpracovani-fora-test1.php">
<div class="jmenoemail">
<p>jméno:&nbsp;<input type="text" name="meno" size="30" maxlength="30" /><br/>
e-mail:&nbsp;<input type="text" name="mail" size="30"maxlength="30" /><br/>
text:&nbsp;<textarea name="odkaz" cols="67" rows="5" ></textarea><br/>
<input type="submit" value="Odeslat" /></p>
</div>
</form>

</div><!--konec formularu-->


********************************************************************** ****************************************
tohle vlož na stranku s nazvem: kniha-zpracovani-fora-test1.php


<?php;
if (($meno=="") and ($mail=="") and ($odkaz==""))
{
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha.php\" />";return 0;
}
else
if (($meno=="") and ($odkaz!=""))
{
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha-zpracovani-fora.php\" />";return 0;
}
if (($meno!="") and ($odkaz==""))
{
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha-zpracovani-fora.php\" />";return 0;
}
if (($meno!="") and ($odkaz!=""))
{
include("testovani-fora.body");
if (($meno!="") or ($mail!=""))
{
$old = @fread(@fopen("board-kniha.dat","r"),@filesize("board-kniha.dat"));
//nastavit formatovanie odkazov
$new = "<br/>"."<fieldset>"."<legend>".date("d/m/Y H:i:s")."</legend>"."nick: ".$meno."<br/>"."email: ".$mail."<br/><br/>".$odkaz."<br/>"."</fieldset>"."<br/>";
$old = $new.$old;
$f = fopen("board-kniha.dat","w");
fputs($f,$old);
fclose($f);
}
echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; URL=kniha-uspesne.php\" />";return 0;
}
?>


********************************************************************** **********************************
tento kod vlož do stránky s nazvem: testovani-fora.body

<?php
function email($mail)
{
if (ereg("^.+@.+\\..+$", $mail))
{
return 1;
}
else
{
return 0;
}
}
if (email($mail))
{
}
else
{
$mail="";
}
$meno = substr($meno,0,20);
$mail = substr($mail,0,30);
$odkaz = wordwrap($odkaz, 39, " ", 1);

if (($meno!="") or ($mail!=""))
{
$meno=strip_tags($meno); $mail=strip_tags($mail); $meno=stripslashes($meno); $mail=stripslashes($mail);
$odkaz=strip_tags($odkaz); $odkaz=nl2br($odkaz); $odkaz=stripslashes($odkaz); $odkaz=substr($odkaz,0,999);
}
if (($mail!="") and ($meno!=""))
{
$mail="|<a href='mailto:$mail'>".$mail."</a>";
}
else {
$mail="";
}
?>

Je to jednoduchá kniha návštěv nebo forum jak se ti bude líbit... je zde omezeni na 1000 znaků, zapisuje se do souboru: board-kniha.dat (ten si musíš taky vytvořit), nepovolí zápis html tagu, kontroluje správnost emailu,(pokud není email zapsán v obecně platném formátu tak ho nezapíše ale nehodi chybu,pokud je vynechán nick, nebo zprava, tak se zobrazi znovu formulář a je třeba ho vypsat znovu.je zde ještě jednoduchá ochrana před rozbitím layoutu stránky:po40 znacich je vložena mezera... Kniha je moje práce, sice jsem vycházel z jiné knihy která byla podstatně jednodužší a využil jsem funkci ze seriálu o php na www.linuxsoft.cz , která ošetřuje platnost emailové adresy.
určitě by na ní šlo spoustu věcí vylepšit, pokud tam mám potencialní díru, tak o ni nevím, a budu rád když někdo ze zkušených poradí s vylepšeními.
tahle kniha a forum zaroven běží na www.krteczel.linuxzona.com
krteczek
ps: doufám že to projde do diskuze...
krteczek
Profil *
Snad mne pánové nesežerou...
krteczek :o)
Kráťa
Profil
Yuhů měl jsem na mysli http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-position-center.html
On je titulek dotazu na centrování, ale ve skutečnosti jde o zvětšování rámů, blbě jsem četl.
Tak tedy dát jednomu rámu pevný rozměr a ten druhý s *. V něm se to může vycentrovat. Pochybuji, že bude něco, na vycentrování "od krajů skla monitoru", když jde o rámy.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.