| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Resist Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 4. 2006, 17:19:41
Ahoj,mam problém s / když ho chci napsat do nového .html dokumentu, tak mi to napíše, že je to nepovolený znak.Př. potřebuju udělat kvuli menu soubor /galerie/world.html ale to lomeno mi to tam prostě nepovolí.Jsem začátečnák tak se nesmějte :-))))
|
||
| WanTo Profil |
#2 · Zasláno: 27. 4. 2006, 17:24:58
V jakém je to jazyku?
Zkus napsat \/. |
||
| Peca Profil |
#3 · Zasláno: 27. 4. 2006, 17:25:01
/ odděluje adresáře.
/galerie/world.html znamená, že kořenovém adresáři na webu musí být adresář galerie a v něm soubor world.html |
||
| WanTo Profil |
#4 · Zasláno: 27. 4. 2006, 17:27:00 · Upravil/a: WanTo
/galerie/world.html znamená, že kořenovém adresáři na webu musí být adresář galerie a v něm soubor world.html
To platí jen na Linuxu (nebo jiném Unixovém systému). Tam navíc asi ani nebude k / přístup. |
||
| Leo Profil |
#5 · Zasláno: 27. 4. 2006, 17:47:24
"/galerie/world.html znamená, že kořenovém adresáři na webu musí být adresář galerie a v něm soubor world.html
To platí jen na Linuxu (nebo jiném Unixovém systému). Tam navíc asi ani nebude k / přístup." Jestli si nepletete absolutni adresu tohohle typu v URL a obdobu v souborovem systemu OS. Leo |
||
| Resist Profil * |
#6 · Zasláno: 27. 4. 2006, 18:03:48
Navigace</h2><div id="column"><div class="box"><h3>Rubriky</h3><ul><li><a href="/rubriky/povidky">
Povídky</a></li><li><a href="/rubriky/basne">Básně</a></li><li><a href="/rubriky/hlasky"> Hlášky</a></li><li><a href="/rubriky/referaty">Referáty</a></li><li><a href="/rubriky/fejetony">Fejetony O tohle jde,nad všim jsou rubriky[/b] dělám to ve FrontPage 2003 a vždy když v tom menu kliknu př. na básně tak to napíše soubor /rubriky/basne nejde otevřít[b] což je jasné když to není vytvořené,tak a tady je oříšek zřejmě to neumim vytvořit. |
||
| Resist Profil * |
#7 · Zasláno: 27. 4. 2006, 18:21:22
<HTML>
<HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250"> <META NAME="Generator" CONTENT="Microsoft FrontPage 6.0"> </HEAD> <BODY> <FONT SIZE=2></FONT></BODY> </HTML> Dobrá tak tohle mam a ted tam vložit ten soubor world.html stačí poradit kam přesně a jak a vše chápu :-))) |
||
| esemeska Profil |
#8 · Zasláno: 27. 4. 2006, 19:18:08
toto naprosto nechapu zkus se radeji podivat sem
|
||
| anonym104 Profil |
#9 · Zasláno: 28. 4. 2006, 11:55:48
zkus to pomoci ALTu
|
||
| mila Profil |
#10 · Zasláno: 28. 4. 2006, 12:32:14
Můj tip je, že problém je, kde ho nikoho nenapadne hledat.
Následující odpověď je pro většinu naprostá samozřejmost. Pokud jsem se trefil, budu rád, pokud ne, omlouvám se, nechci nikoho podceňovat. <a href="rubriky.html"> odkazuje na soubor rubriky.html <a href="rubriky/basne.html"> odkazuje na soubor basne.html který je v adresáři rubriky <a href="/rubriky/referaty.html"> odkazuje na soubor rubriky.html který je v adresáři rubriky. Cesta se ale nepočítá z místa kde si, ale od kořene. Rozdíl je v tom, že pokud už jsi například kliknul na basne, tak už jsi v adresáři rubriky. Kdyby byl odkaz jen rubriky/referaty.html, tak on půjde do dalšího adresáře rubriky, tedy vlastně /rubriky/rubriky/referaty.html Neboli nevytváříš soubory rubriky/basne.html ani /rubriky/basne.html, ale jen basne.html, které jsou v adresáři rubriky. Jinak ve svém příkladu nemáš html. Soubor nemusí mít příponu (může se jmenovat jen rubriky), ale prohlížeč pak nepozná, že jde o html. Pozor, pokud to budeš ladit na svém počítači. Jestliže to nejede přes server, tak nejde poznat, kde tvůj web začíná. Např. C:/www/test/moje/prvni/rubriky/basne.html Když uděláš /rubriky/basne.html, tak on nepozná, že to myslíš zrovna ../prvni/rubriky/basne.html Bude si myslet, že to je C:/rubriky/basne.html. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0