Autor Zpráva
zaxa
Profil
Mám tu zase jeden problém. Mám vytvořené tlačítko ve flashi a vložím ho do html stránky. Kde mám vkládat hypertextový odkaz? Už ve flashi mu mám dát funkci aby otevřel konkrétní html stránku, a nebo až v html kódu?
A jak to udělat se skupinou flashových tlačítek?
Když si vytvořím celé flashové menu, například se čtyřmi tlačítky, v html se pak chová jako jeden objekt. Pokud tedy chci vkládat hypertext v html kódu, musím mít vložená všechna ta tlačítka jednotlivě?
A dá se to vůbec ve flashi zadat, aby otevřel nějakou html stránku?
Steve
Profil
odkaz se vkládá rovnou ve flashi, tak, ze si oznacis tlacitko (jenom jedno), otevres panel Actions (F9) a das mu akci:

on (release) {
getURL(adresa, target);
}

adresa je adresa tve stranky
target je okno, ve kterem to chces otevrit (jako v html _blank|_self|_parent)
pokud mas vice tlacitek, tak musis dat akce kazdemu zvlast...
zaxa
Profil
Díky, přišla jsem na to už večer, ale mám teď další zásek.
Když mám tlačítko "kulička", a -onrollover- se zvětší, jakoby přijela blíž, potřebuju aby při -onrollout- se zase zpátky zmenšila. Musím tedy po -rollout- přehrát animaci pozpátku až na první snímek - jde to? jaký je pro to příkaz?
gotoAndStop(1) - je moc rychlý skok, potřebovala bych aby se zpětná animace vrátila stejnou rychlostí jakou běží ta první.
Steve
Profil
prikaz na prehrani pozpatku neni, ale da se to obejit, tak, ze vyuzijes hodnotu _currentFrame

function pozpatku () {
kulicka.gotoAndPlay(kulicka._currentFrame - 2);
}

tohle se ale musi volat po celou dobu prehravani, protoze kdybys to volala jenom jednou, tak ti to skouci jen o dva snimky dozadu. takze je nejlepsi reseni udelat si jeden movieClip a pres ten to ovladat:

_root.createEmptyMovieClip ("muj_mc", _root.getNextHighestDepth());
muj_mc.onEnterFrame = function () {
if (kulicka._currentFrame == 1){
delete muj_mc.onEnterFrame;
_root.removeMovieClip("muj_mc");
} else {
kulicka.gotoAndPlay(kulicka._currentFrame - 2);
}
};
zaxa
Profil
No, tak to už je trochu pokročilejší skript :-)
nicméně zkusila jsem to a nic.
nevím - musím ten prázdný movieClip vytvořit sama, nebo ho vytvoří ten skript tou první řádkou?
A potřebovala bych tam ještě někam zamontovat to on rollover - zkoušela jsem to, ale nepovedlo se.
A vložit to mám na poslední snímek animace - vlastně začátek té zpětné, a nebo na první?

A u té první varianty - to bych musela vkládat na každý frame na ose? To bych ale musela mít všechny snímky jako klíčové, žejo?
Steve
Profil
takze:
1) movieClip tvori ten prvni radek, takze o to se starat nemusis (s trochou anglictiny by sis mohla prelozit, ze createEmptyMovieClip je cesky vytvorPrazdnyMovieClip)
2) aplikace by pak vypadala takhle:

kulicka.onRollOver = function () {
kulicka.play ();
};
kulicka.onRollOut = function () {
_root.createEmptyMovieClip ("muj_mc", _root.getNextHighestDepth());
muj_mc.onEnterFrame = function () {
if (kulicka._currentFrame == 1){
delete muj_mc.onEnterFrame;
_root.removeMovieClip ("muj_mc");
} else {
kulicka.gotoAndPlay (kulicka._currentFrame - 2);
}
};
};

tohle vlozis na snimek _root casovy osy (ne do toho tlacitka, ale na hlavni casovou osu) kde mas umisteny to tlacitko
zaxa
Profil
Tak to jsem nerozhýbala. Ale to nevadí, zkrátila jsem tu animaci a použila gotoAndStop(1)- a celkem to ujde.
Můžu ještě otravovat s jedním dotazem? Vypadá to, že tomu rozumíš, a že máš se mnou trpělivost. :-)
mám ve flashi udělaný celý vodorovný menu pro stránky (5 tlačítek a hlavička nad nimy). Ty tlačítka bych chtěla rozhýbat právě tou animací z minulého dotazu. Že když najedu na tlačítko "foto" - tak se zvětší a když odjedu tak se zase zmenší.
Potřebuji tedy aby při načtení stránky byly všechny tlačítka zastavený. Ale když zastavim jedno, zastaví se všechny. Dá se to udělat nějak jednotlivě? Kdybych třeba(někdy) chtěla dávat každému tlačítku jiný efekt, tak bych asi potřebovala to ovládat jednotlivě. A navíc když se mi takhle všechny zastaví, nejde mi už potom rozběhnout jen jedno konkrétní.
Takhle vypadá muj skript pro tlačítko "foto":

stop();

fotomodry.onRollOver = function () {
fotomodry.play ();

};

fotomodry.onRollOut = function () {

fotomodry.gotoAndStop (1);

};

jméno instance i butonu je "fotomodry", zkoušela jsem to s "buttonem" i s "movieclipem" ale ani jedno mi nejde.
ostatní tlačítka by měli běhat dokola, jako klasická animace, protože žádný omezení skriptem nemají - a přesto stojí, a "foto" nefunguje. A script assist píše tyhle chyby :

must appear within on/onClipEvent handler
fotomodry.onRollOut = function () {
Total ActionScript Errors: 3 Reported Errors: 3

Jo a ještě maličkost - je rozdíl mezi (třeba) ---- on (release) ---- a ----- onRelease ---- ? Možná se mi to zdá, ale myslím že mi někdy funguje jeden typ zápisu, a jindy zase jen ten druhý. :-(
Steve
Profil
on(release) se pouziva pokud akce vkladas tlacitku primo (jednou na nej kliknes a otevres panel actions)
onRelease = function() se pouziva pokud akce vklada rovnou z casouvy osy (kliknes na prvni nebo jakykoliv snimek hlavni casovy osy a otevres panel actions)
muzes mi poslat ten soubor ve flashi?? ja to tam udelam a poslu ti to spatky, protoze si myslim, ze bud nechapu ja tebe, nebo nechapes ty me. :)
zaxa
Profil
moc se omlouvám, že jsem se neozvala tak dlouho, vůbec jsem se nedostala k počítači.
ráda ti ten flash pošlu ale nevím jak, nebo kam? Mám ho dát na server a dát ti k němu adresu? nemáš náhodou Skype?
já nemám ICQ - strašně mě štve jak to brzdí počítač.
Steve
Profil
flash soubor mi muzes poslat treba na mail... steve(at)free(dot)pc(dot)cz
PRXman
Profil *
CHcel by som sa spytat ako mam spravit aby mi flash tlacitko spravil celu animaciu aj ked na nom kurzor neni.
Teda: Mam tlacitko vo flashi. Ked nan ukazem, spusti sa animacia. Ked vsak pocas nej dam kurzor prec, animacia sa prerusi a vrati sa stav prvotny. Ako mam spravit, aby sa prehrala cela animacia tlacitka, aj ked kurzorom ujdem prec z tlacitka??


PS: mholi by ste mi ten typ poslat aj na moj mail prxman@post.sk THX ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.