Autor Zpráva
Lou
Profil *
Ahoj,poradíte mi,jak správně nastavit stránku psanou v HTML a CSS,aby se správně zobrazila při rozlišení 800x600 a zároveň při větším rozlišení nebyla nalepená na pravé straně,ale byla uprostřed ??
Wan-To
Profil *
No nevím, ale mě se obvykle stránky lepí nalevo ;-)
Ale teď vážně: zkus přepsat svojí stránku do tabulky
<table cellpadding = 0 cellspacing = 0 align = center>
a místo spanů (divů) s absolutní pozicí vytvoř buňky <td>.
V CSS jsem jednu stránku také napsal, ale když jsem viděl, jak "se to lepí" k okraji, tak jsem se urychleně naučil používat tabulky. A musím říct, že jsem naprosto spokojený.
lou
Profil *
Jasně,je to nalevo :o)
Kráťa
Profil
dej to do divu a tomu divu dej vlastnost, aby byl naprostředku
habendorf
Profil
Wan-To: není to tak trochu "zpátky na stromy"?
div {text-align: center; margin: auto}
Wan-To
Profil *
Co???
Text-align je pokud vím pro zarovnání textu uvnitř divu, a ne pro zarovnání divu samotného.
Anonymní
Profil *
Text-align je pro IE
habendorf
Profil
Wan-To: Jenže v tom divu je celá stránka. Případně to můžeš napasovat na body.
Wan-To
Profil *
Anonymní
Já si teda myslím, že text-align je pro všechno, co podporuje CSS.
habendorf
Profil
Anonymní: ano a margin: auto pro ostatní
Lou
Profil *
Může být vhodné řešení,když se dá v Body bgcolor="white" a tabulka se umístí do tagu Center ???
Kráťa
Profil
Já to znám z jaksatweb takto:

<body style="text-align: center">
<div style="width: 600px; position: relative; text-align: left; margin: auto">
jakýkoli obsah
</div>
Wan-To
Profil *
Tabulku do tagu center nedávej - nastav jí atribut align na "center". Pak jí ještě nastav
cellpadding = 0 cellspacing = 0
aby se k šířkám buněk nepřidávaly další různé hodnoty (šířky odsazení, mezer mezi buňkami atd.).
Kráťa
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-position-center.html
Wan-To
Profil *
To s tím divem budu muset vyzkoušet... Doteď jsem si myslel, že tabulky jsou naprosto dokonalé...
Victorius
Profil
Wan-To boze muj, od pozicovani k tabulkam? to vidim poprve v zivote, myslim ze vyvoj je opacny: nic -> ramy -> tabulky -> pozicovani s php -> co je dal nevim, dal sjem zatim nedospel
Zdeněk
Profil *
Já si myslím, že Wan-To si dělá legraci, bohužel tak maximálně zkazí renomé celému diskuznímu klubu a to si Dušan nezaslouží. Dost blbá legrace.
Mamrdek
Profil
A mohl by mi někdo poradit jak to dělá když má na pozadí obrázek na svejch stránkách aby se mu zobrazovalo dobře? Já si stim teď lámu hlavu a čtu že tady se něco podobnýho řeší.
habendorf
Profil
Mamrdek: huh? Zkus to zeptat se nějak líp. Jak se zobrazuje špatně?
Mamrdek
Profil
Dobře ... dělám stránky a na pozadí mám obrázek... a dělám to v rozlišení 1024*768 (nebo tak nějak) ... no ale když si to otevře někdo s jinym rozlišenim tak to ma rozházený a to pozadí neni uprostřed a takový kravinky.... takže by mě zajímalo jak to někdo řeší

Jo a dělám to pozicování podle www.jakpsatweb.cz ... a pride mi ze hodnota position: absolute je uplne nanic ne??? na rozvrhovani stranky ... protoze kdyz se zmenšuje okno tak to všechno stojí

A taky připomínam že sem pěkná LAMA :)
Leo
Profil
Position absolute se hodi vlastne jenom v okamziku, kdy chcete, aby neco bylo v samostatne vrstve. Leo
Mamrdek
Profil
Position absolute se hodi vlastne jenom v okamziku, kdy chcete, aby neco bylo v samostatne vrstve. Leo

No ale mam pocit ze tam je psany ze se to skvele hodi na rozvrezeni stranky a při tom ty stránky pak fungujou jenom v maximalizaci
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html
je tam napsany s tim "absolute" jenže mě příde že to je blbost to takhle dělat .... ale samozřejmě nechci urážet Yuhůůa .... protože má skvělý stránky
Leo
Profil
Na rovrzeni CASTI stranky to muzete v principu pouzit, ale jenom tehdy, kdyz znate jejich rozmery za vsech okolnosti / napriklad obrazky v px, ktere potrebujete sesadit vuci sobe navzajem a nejde to jinak. Jakmile tam mate ve hre text tak position absolute nabrat, Leo
Mamrdek
Profil
Ještě kdyby ste si mohli prečíst tak 4. nebo 5. prispevku spatky ... a odpovedet na moji hlavni otazku ... Jak to resite s tim pozadim .... viz výše.... prej se to da udělat přez Script kterej zjistí rozlišeni a podle toho tam dá pozadí ... nebo tam dát okolo nějakou barvu ... coz mi pride blby
To je jediný na co sem zatim přišel .... ale neumim scriptovat
habendorf
Profil
JS nebrat, není na něj spolehnutí.
Mamrdek
Profil
A to je to tajemství nebo se nikomu nechce psát jak reší stránky s pozadím aby mu to chodilo ve všech rozlišeních
Aspon napiste ktera varianta je dobra : 1)Udelat to prez Javu 2) udelat min troje stráky a pak si vybrat jaky rozlišní ten co si to bude prohlížet má ... a 3) udelat jedno pozadí na centr a okolo hodit nějakou barvu i kdyz to pak vypadá hnusně
Fred
Profil
Je velký rozdíl mezi pozicováním nějakých bloků a pozadí. Najdi si tu http://www.jakpsatweb.cz/pozadi.html#obecne něco o background-position
Leo
Profil
Stranky s pozadim aby me to chodilo ve vsech rozlisenich? Pouzivam fixni sirku. Pokud trvate na pruzne, tak musite obrazek / grafiku vymyslet tak, aby daval smysl i kdyz z neho uvidite uzsi / sirsi cast. That's all, Leo
Mamrdek
Profil
Diky az opovedi
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.