« 1 2 »
Autor Zpráva
XxXxX
Profil *
Ahoj, nejde mi to a jsem zoufalej. Nejde mi dát obrázek na pozadí do "fiedelset" ve formuláři.

CSS:

fieldset#obr { background: url('../obrazky/fly.jpg') no-repeat right bottom; }

html:

<form>
<fieldset id="obr">

<legend>Kontaktní údaje</legend>
<label for="jmeno">Jméno:</label><br>
<input type="text" size="20" id="jmeno" name="jmeno"><br>

<label for="prijmeni">Příjmení:</label><br>
<input type="text" size="20" id="prijmeni" name="prijmeni"><br>

<label for="poznamka">Poznámka:</label><br>
<textarea id="poznamka" name="poznamka" cols="20" rows="5"></textarea>

</fieldset>
</form>

Zkoušel jsem to i bez identifikátoru, jen zadat obrázek na pozadí fiedelsetu v css, ale také bez úspěchu. Když dám background pouze barvu na podzadí, tak mi to funguje..., pomoc.
filip186
Profil
tak ten obrázek tam asi není, protože to jinak jde.
XxXxX
Profil *
Jenže já ho tam mám a zoufalství je už slabý slovo..., co st tím, je to divný
filip186
Profil
Mě to normálně funguje, tak nevim.
XxXxX
Profil *
Tyvole, promiňte mi ten sprostej výraz. Já jsem vůl. Já jsem si jeden css smazal, ale furt jsem pracoval v tom okně a psal jsem tam ten kód vlastně do nikam..., takovýho času..., ježiš..., díky.
XxXxX
Profil *
Ahoj, tak už jsem si udělal jednoduchý přístupný formulář a teď bych potřeboval malou radu, aby mě uživatel mohl zaslat "novinku", bude to chtít asi nějaký jednoduchý php kód. Neporadil byste mi někdo? Můj formulář vypadá asi takto...

html:

<form>
<fieldset id="obr">

<legend>Poslat novinku</legend>
<label for="e-mail">Váš e-mail:</label><br>
<input type="text" size="20" id="e-mail" name="e-mail" value="@"><br>

<label for="jmeno" class="nal">* Vaše jméno:</label><br>
<input type="text" size="20" id="jmeno" name="jmeno"><br>

<label for="novinka" class="nal">* Zde napište novinku:</label><br>
<textarea id="novinka" name="novinka" cols="20" rows="5"></textarea>

</fieldset>
<p><strong>Červeně</strong> označené položky s&nbsp;<strong>hvězdičkou (*)</strong> je nutné vyplnit.</p>
<p>
<input type="submit" value="Odeslat &gt;&gt;" title="Odeslat vyplněný formulář">
</p>
</form>

Díky...
djlj
Profil
XxXxX
A kam chceš aby ti ji zaslal? Na mail?
XxXxX
Profil *
Ano, stránky ještě nemám na netu, ale to nevadí. Jinak budu mí v hostingu webmail. Mohlo by to vypadat takto?

<form action="index.php" method="post" onsubmit="return CheckForm(this);">

Ale fakt si nejsem jist...
djlj
Profil
XxXxX
Cože?
XxXxX
Profil *
djlj: Cože? Tak to taky nechápu. Co na tom není jasné?
XxXxX
Profil *
Ano na "email".
..Johny..
Profil *
<FORM ACTION="send.php" METHOD="post">

kód formuláře
<INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Odeslat">

</FORM>


Soubor SEND.PHP
<?

$prijemce = "neco@seznam.cz";

if ($akce == "Odeslat") { /* Bylo stisknuto tlacitko Odeslat */

if (mail ("$prijemce","E-mail z webu - $subject", "$dopis", "From: $odesilatel")) {
echo "<h3>E-mail byl úspěšně odeslán!</h3>";
}
else {
echo "<h3>E-mail se nepodařilo odeslat!</h3>";
}

?>


Doufám, že je to správně, vzal sem to z mého dlouhého skriptu na odesílání souborů. Pole ve form si nazvy podle tohoto, nebo si uprav script.
XxXxX
Profil *
Díky, ale nejede mi to...
..Johny..
Profil *
co ti to píše za chyby?
..Johny..
Profil *
jasně, už to vidim, uprav si ten tvuj formulář, podle toho jak to chceš a nedeklaruj si podle toho proměnou $dopois.
Nebo napiš jak to chceš, jestli chceš znát třeba jeho mail taky si do formuláře přidej input s name=odesilatel, je to praktický, aspoň můžeš odpovědět. Ještě by bylo dobrý dodělat jeden if kterej by konroloval vyplnění polí. Kdyžtak napiš přesně jakej chceš mít formulář a jak ho chceš mít zpracovanej, takhle ti nikdo moc nepomůže...
XxXxX
Profil *
Formulář chci mít na stránce, která se skládá ze dvou sloupců. Pravý je úzký a ten levý je široký a v něm se nachází tento formulář:

<form action="form.php" method="post">
<fieldset id="obr">
<legend>Poslat novinku</legend>
<label for="e-mail">Váš e-mail:</label><br>
<input type="text" size="20" id="e-mail" name="e-mail" value="@"><br>

<label for="jmeno" class="nal">* Vaše jméno:</label><br>
<input type="text" size="20" id="jmeno" name="jmeno"><br>
<label for="novinka" class="nal">* Zde napište novinku:</label><br>

<textarea id="novinka" name="novinka" cols="20" rows="5"></textarea>
</fieldset>
<p><strong>Červeně</strong> označené položky s&nbsp;<strong>hvězdičkou (*)</strong> je nutné vyplnit.</p>
<p>
<input class="zde" type="submit" name="akce" value="Odeslat" title="Odeslat vyplněný formulář">
</p>
</form>


Tak přesně takhle bude vypadat můj formulář.
1. Návštěvník vyplní email, nemusí to není povinná položka.
2. Jméno - to je povinná položka
3. Vepíše do "textarea" vzkaz, neboli novinku, kterou pak pod jeho jménem uvedu na webu.

- Co bych chtěl! Ten "if" by byl dobrej, aby kontrolaoval jestli jsou vyplněny položky s hvězdičkou.

- Pokud by to šlo, tak by sem chtěl, aby když mi pošle tu novinku, tak se mi na webu objeví nějaká ta zpráva: "děkujeme, Váš vzkaz byl odeslán", ale chtěl bych aby se to nezobrazilo na úplně prázdné stránce. Pokud možno, tak silně vytištěně, jakoby místo toho formuláře, místo kterého bude ta poznámka..., moc děkuju. Pro mě je kódování v php zatím španělskou vesnicí, ale chci se do toho co nevidět pustit...
XxXxX
Profil *
Ještě, vyplnění toho formuláře a stisknutím tlačítka "odeslat", se musí ta zpráva dostavit na můj e-mail!!!! Myslím, že to je vše..., díky. Že si s tím dáte někdo práci, ale je to pro mě naléhavé a vmých silách to zatím není... Bohužel to potřebuji.
..Johny..
Profil *
Tak tady to máš...Soubor nazvy novinky.php nebo uprav action ve form
<html>

<body>
<form action="novinky.php?action=uloz" method="post">
<fieldset id="obr">
<legend>Poslat novinku</legend>
<label for="e-mail">Váš e-mail:</label><br>
<input type="text" size="20" id="e-mail" name="mail"><br>

<label for="jmeno" class="nal">* Vaše jméno:</label><br>
<input type="text" size="20" id="jmeno" name="jmeno"><br>
<label for="novinka" class="nal">* Zde napište novinku:</label><br>

<textarea id="novinka" name="novinka" cols="20" rows="5"></textarea>
</fieldset>
<p><strong>Červeně</strong> označené položky s&nbsp;<strong>hvězdičkou (*)</strong> je nutné vyplnit.</p>
<p>
<input class="zde" type="submit" name="akce" value="Odeslat" title="Odeslat vyplněný formulář">
</p>
</form>
</body>
</html>
<?php
$prijemce = "mail@seznam.cz";

if ($akce == "Odeslat") {
if (($jmeno=="") or ($novinka=="")):
echo "<h6>Nejsou vyplněny požadované údaje</h6>";
else: {
if (mail ("$prijemce","Novinka od $jmeno", "$novinka", "From: $mail")) {
echo "<h3>E-mail byl úspěšně odeslán!</h3>";
}
else {
echo "<h3>E-mail se nepodařilo odeslat!</h3>";
}
}
endif;
}
?>
..Johny..
Profil *
Koukam chybička se vloudila, sice to bude takhle fungovat taky, ale u tofo formuláře změň ještě tohle
<form action="novinky.php?action=Odeslat" method="post"> 

lumpy
Profil
..Johny..
Ked uz tu tak kopirujes ten kod nechcel by si sem hodit aj ten co odosiela obrazky :) ??
..Johny..
Profil *
lumpy--> ten na odesílání souborů mi nějak blbne a nemůžu přijít na to co tam kde doplnit a podobně aby to fungovalo podle mích představ, takže až to pořádně zprovoznim, tak to sem kdyžtak zkopíruju.
djlj
Profil
lumpy
Pošli si přílohu do kamkoli na mail, mrkni, jak vypadá zdroják zprávy a podle toho to už lehce doděláš :).
XxXxX
Profil *
Díky moc už to šlape.
..Johny.. jen jak jsem se ptal v předešlé zprávě, byla by možnost, aby se po stisknutí tlačítka "ODESLAT", objevilo "děkujeme, Váš vzkaz byl odeslán", myslím na té samé stránce na webu se všim všudy. Ono se to otevře na prázdné stránce a je tam pouze ten text. Nešlo by to, že se ten text obejví normálně na webu místo toho formuláře po odeslání. "Děkujeme, Váš vzkaz byl odeslán"?

Takhle by to bylo OK...
XxXxX
Profil *
Ještě, takový malý detail. Když něco napíši do formuláře a přijde mi na e-mail. Nějka se skomolí háčky, že se to nedá přečíst. Nefunguje diakritika...
..Johny..
Profil *
diakritika záleží na kódování severu, mimochodem máš správně nastavené kódování stránek? Psla jsem to tak, aby se ti to objevilo pod tím formulářem. Pokud bys to chtěl aby to bylo místo toho formuláře, rozděl to na stránku novinky.php kde bude script a nějakej jinej kde bude formulář. Script vlož mezi tagy body.
XxXxX
Profil *
Tak, díky, už to funguje, jak si to představuju. Jen ta diakritika. Myslím, že mám zapsanou hlavičku správně. Xhtml nepoužívám..., asi takto:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="author" content="All: xxx; mailto:xxx@centrum.cz.">
<meta name="copyright" content="xxx">

<meta name="robots" content="all">
<meta name="rating" content="general">
<meta name="content-language" content="cs">

<meta name="keywords" lang="cs" content="filmy, movie">
<meta name="description" content="Vše o celbritách">

<title>Novinky</title>

<link rel=stylesheet type="text/css" href="css/style.css">

</head>

..............................
.............................
</html>
djlj
Profil
XxXxX
Tvůj problém nemá s kódováním stránky nic společného, musíš nastavit správné kódování tomu odchozímu mailu.
Anonymní
Profil *
djlj
Jak myslíš nastavit kódování odchozího mailu? Jak na to?
XxXxX
Profil *
Taky nevim..., vim je to se mnou jak s malym, ale tohle je pro mě úplná novinka...
Vitek
Profil *
Co je třeba tam ještě přidat, pokud bych tam chtěl ještě talčítko "zpět" v souboru např. novinky.php. Uživatel klikne na "odeslat" a objeví se mu stránka novinky.php, když by se mu to nepovedlo, tak aby se mohl vrátit "zpět".

<input type="submit" value="&lt;&lt; Zpět" title="Zpět k napsanému formuláři">

Díky...
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0