Autor Zpráva
sandy
Profil *
Chci vytvořit v HTM řadek kde by se ukazovala cesta kde je HTH umistěna
Hkyž ji mám na HD C v Adresaři Programy aby se mi ukazalo C:\Programy
Kdzyž adresař programy zkopiruji na HD D a spustim HTM aby se ukazalo D:\Programy
Nebo když Adresař C:\Programy přejmenují třeba na HRY aby se v HTM ukazalo C:\Hry
Jde to Nějak Poradïte ?????
habendorf
Profil
<script>

document.write(window.location.href);
</script>
sandy
Profil *
Děkují Vám za rychlou odpověď.Hned jsem to vyzkoušel.Vypisuje mi to však toto.Jak se dají nejjednodušeji odstranit tyto nesmysly.
Uložit to jako řetězec String a ořezat to funkci substring by bylo asi dost složité


file:///G:/H.%20Zagorov%E1%20-%20Cesta%20ke%20štěst%ED/Test1.html

Moc děkují Sandy
Hugo
Profil
To je cesta ve formatu pro URL. V PHP je na prevod funkce URLDecode(), ale JS asi nic podobneho nezna.
habendorf
Profil
Ty nesmysly by šly odstranit asi takhle:

1) nepoužívat české znaky a mezery - to %20 je mezera, to %ED zřejmě dlouhé í atd. - pak to bude čistší
2) to počáteční file:/// asi skutečně jen substringem ale POZOR: až to bude na webu, bude tam místo toho http://, což je o jeden znak kratší

Třeba někdo poradí lépe.
Leo
Profil
JavaScript ma escape() a decodeURI(), ale problem je jednak v kodovani, jednak v tom, ze druha fce bezi az v novejsich prohlizecich (IE 5.5+, napr.), Leo
Leo
Profil
Jinak co se tyka preparace, JavaScript zna nejenom location.href, ale i

location.protocol
location.host
location.hostname
location.pathname
location.port
location.search
location.hash

Leo
sandy
Profil *
Nedá se tato adresa nějak vytáhnout z Exploreru z kolonky Adresa.
Vše co Vím o programovaní stránek je z netu Jak psát web.
Rada nepoužívat české znaky a mezery se mi moc nelibi.
České znaky bych oželil ale mezery
Nejvíc se mi libí decodeURI() ale o tom nic nevim.
Má HTM stránka na web nepujde.Je jen pro mou potřebu
Wan-To
Profil *
To, co je v kolonce adresa, je vlastnost href objektu window.location. Nejjednoduší je použít na rozkódování %20 (a ostatního zvěrstva) funkci unescape(). Bude to pak vypadat následovně:

<script language = "JavaScript">
document.writeln(unescape(location.href));
</script>
sandy
Profil *
Již je to na dobře cestě
Nezlepši rada vypadá od Lea. DecodeURI()
Ale mám s ní problémy
Když napíšu toto a kouknu na náhled vše funguje OK

<script>
X = decodeURI(window.location.href )
document.write(X);
</script>

Když to však uložím jako HTM a spustím tak to hlásí
Chyba:identifikátoru

Když jsem zkusil rádu od Wan-to hlásí to chyba:Chybná syntaxe hned když zapnu náhled
Wan-To
Profil *
Co používáš za HTML editor? V prohlížeči (IE) mi to úplně normálně funguje (i s odstraněním %20).
Leo
Profil
Nemas starsi IE? Leo
sandy
Profil *
IE mám 6.Původní co je ve Win XP profi
Používám HTML-KIT nebo PSpad.
Ale všechny Vaše rady jsem na rychlo zkoušel ve FrontPage co je pod WORD XP.
Možná to bude tím
Wan-To
Profil *
To, že nefunguje ten skript, co jsem ti napsal, ve FrontPage, bude zase nějaký super Microsoftí vynález... Hoď si ten kód do HTML-KITu, ulož a spusť v IE, bude to fungovat.
sandy
Profil *
Zkusil jsem to v Kitu a fakt to funguje.
Děkují Všem kteří se mému problému věnovali.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.