Autor Zpráva
kiki
Profil *
Ahoj,poradíte mi někdo,kde je možné nalézt nějaké pěkné návody na tvorbu fotogalerie (free) nejlépe v CSS (není podmínkou).Díky
kiki
Profil *
Mám takovíto skript.Jde udělat,aby ty náhledy nebyly jenom pod sebou,ale i vedle sebe ?

<style type="text/css">
html {
margin:0;
padding:0;
}
body {
background-color:#dddddd;
margin:0;
padding:0;
color:white;
}

div#obalovydiv {
width:150px;
}

div.kontejner {
margin:20px;
}

div.kontejner img {
border:2px solid blue;
margin:0;
padding:0;
}

div.fotka {
position:absolute;
left:300px;
top:140px;
visibility:hidden;
}


div.kontejner:hover div.fotka, div.kontejnerHover div.fotka{
position:absolute;
left:300px;
top:140px;
visibility:visible;
}

div.kontejnerHover img.nahled {
border:2px solid blue;
margin:0;
padding:0;
}

div.kontejner {
behavior:url(hover.htc);
}


</style>
esemeska
Profil
kiki
Mám takovíto skript.Jde udělat,aby ty náhledy nebyly jenom pod sebou,ale i vedle sebe ?
...css neni scriptovaci jazyk nebo o tom aspon nevim;) (takze se nerika css script ale styl)
muzes sem dat i html?
kiki
Profil *
Dík za upozornění,budu si to pamatovat.Jen jsem to zkoušel,jaké to je.Líbilo by se mi,kdybych mohl mít ve stránce udělané náhledy,na které když bych najel,tak by se mi tímto způsobem zobrazila fotka.

<html >
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs"/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"/>
<title>Test </title>
<style type="text/css">
html {
margin:0;
padding:0;
}
body {
background-color:#dddddd;
margin:0;
padding:0;
color:white;
}

div#obalovydiv {
width:150px;
}

div.kontejner {
margin:20px;
}

div.kontejner img {
border:2px solid blue;
margin:0;
padding:0;
}

div.fotka {
position:absolute;
left:300px;
top:140px;
visibility:hidden;
}


div.kontejner:hover div.fotka, div.kontejnerHover div.fotka{
position:absolute;
left:300px;
top:140px;
visibility:visible;
}

div.kontejnerHover img.nahled {
border:2px solid blue;
margin:0;
padding:0;
}

div.kontejner {
behavior:url(hover.htc);
}


</style>

</head>

<body>
<div id="obalovydiv">

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="t10.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="t10.jpg" width="345" height="230" alt=""/></div>

</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="fotkanahled2.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="fotka2.jpg" width="345" height="258" alt=""/></div>
</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="fotkanahled3.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="fotka3.jpg" width="195" height="300" alt=""/></div>
</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="t10.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="t10.jpg" width="345" height="230" alt=""/></div>
</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="t10.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="t10.jpg" width="345" height="230" alt=""/></div>
</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="t10.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="t10.jpg" width="345" height="230" alt=""/></div>
</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="t10.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="t10.jpg" width="345" height="230" alt=""/></div>
</div>

<div class="kontejner">
<img class="nahled" src="t10.jpg" width="100" height="100" alt=""/>
<div class="fotka"><img src="t10.jpg" width="345" height="230" alt=""/></div>
</div>

</div>

</body>


</html>
esemeska
Profil
promin, ja se v tom nemuzu vyznat:(
Cirdan
Profil *
div#obalovydiv {
width:150px;
} probelm bude asi v tomto..... mas obalovy div siroky 150px a ostatne sirsie.... skus to urbit bud v em alebo inych jednotkach....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.