Autor Zpráva
Šoumi
Profil *
Ahoj, jen nesetkali jste se s tímto? Mám hlavní div, kterým mám obepnutý celý web. Prostě ten základ. Když mu zadám pozadí barvu např. černé, jak je možné že mě pozadí vykreslý jen v IE. Opera, FireFox pozadí nevykresluje. Nevíte čím to může být? Dávat sem můj kód je nesmysl, to byste hledali jehlu v kubce sena. Takže se ptám jen čím to může být? Děkuji, moc mi pomůžete. Nejde a nejde mi to pozadí...
nonewood
Profil
zkus sem dát kód tím se ti nic nestane a třeba to vyjde...
Šoumi
Profil *
Tak jsem vybral tenhle kousek a myslím, že to stačí, protože to nefunguje stejně.


<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Zkouška pozadi</title>

<style>
/* hlavni */
#hlavni {
width: 751px;
margin: 0 auto;
text-align: left;
z-index: 1;
position: relative;
min-height: 100%;
height: 100%;
font-size: 200%;
background: #CA2C2C;
}
body>#hlavni {
height: auto;
}
/* hlavni */
</style>

</head>

<body>
<!-- hlavni -->
<div id="hlavni"></div>
<!-- hlavni -->
</body>

</html>


Pozor, aby jste viděli rozdíl, tak se musíte dívat na problém ve Firefoxu a v Internetu Explorer. IE pozadí vykreslý, Firefox a ostatní režimy nikoliv...
Casero
Profil
body>#hlavni { jakej má význam to > možná jen lamerskej dotaz, ale zajímá mě to??
Šoumi
Profil *
To je určení přímého/nadřazeného potomka. Prostě body je nadřazenější než identifikátor hlavni. Někdy jsou neshody například ve Firefoxu a v IE je to vpořádku. Hojně se to využívá, dá se to tak tím řešit. Ale v tomhle nejsem moc velký odborník. Možná se pletu. Já to, tak dělám...

Jinak, prosím nevíte? Docela mě to trápí, Potřebuji to vyřešit! Zatim marně. Vůbec to nechápu. Běžně, tak dělám stránky a teď takovýhle problém..., vůbec to nechápu, že mi to nejede.
Jan Tvrdík
Profil
místo height: auto dej 100%
Šoumi
Profil *
Bohužel, v tom to nebude...
Polaroid
Profil
html, body {
height: 100%;
}
Šoumi
Profil *
Polaroid: Stále nic, já už fakt nevim. Je to divné...
Šoumi
Profil *
Na to co bylo nad zapomeňte! Už jsem našel chybu, ale nemohu ji odstranit. Má stránky obklopené divem "MAIN" a tomu také přiřazuji to pozadí. Problém nastává, když na stránku do css hodím toto:

/* left part */
#left {
width: 503px;
float: left;
}
/* left part */

Jako by mi to sežralo to pozadí..., já opravdu nevím co bych k tomu víc dal. Asi sem budu muset dát celý kód.
Šoumi
Profil *
IE funguje, jen další prohlížeče mi to žerou...
esemeska
Profil
#hlavni {

width: 751px;

margin: 0 auto;

text-align: left;

z-index: 1;

position: relative;

min-height: 100%;

height: 100%;

font-size: 200%;

background:#CA2C2C;

}


nemelo by tam byt background-color?
Šoumi
Profil *
Nemusí..., to nemá vliv!
Polaroid
Profil
Omg, to, co jsem napsal samozřejmě naprosto bez problému fuguje, asi je chyba někde u tebe, možná mezi židlí... (nebo jak se to říká :)

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="content-language" content="cs">
<title>Bla!</title>
<style type="text/css">
html, body, div {
margin: 0px;
height: 100%;
}
div {
background: #eee;
}
</style>
</head>
<body>
<div>
<h1>Bla bla bla</h1>
<p>Bla bla blek.</p>
</div>
</body>
</html>
Polaroid
Profil
ten h1 by měl mít ještě margin: 0px, ale to už jsou jen detaily
Martin Bartoš
Profil
Ahoj lidi, chci se zeptat: Nechci aby se mi při kliku, držení a náhle tahem myši zachycoval text, jde to nějak spravit?
BLUECORE
Profil *
tak tam background-color teda byt ma!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.