Autor Zpráva
Jendák
Profil *
Mám stránku, kde se fakticky barevné pozadí schoduje z podkladem obrázku, ale pěkně plynule se to zobrazuje pouze v MIE.
V Mozille či Firefoxu to vypadá, jako když se všechny obrázky celkově zesvětlí a je již vidět půdorys vloženého obrázku. Není to hezké, nevíte jak to obejít? (používám většinou barvy mimo rozsah doporučených webových...)
Kráťa
Profil
Co zkusit tu barvu u kraje obrázku udělat průhlednou?
Jendák
Profil *
Jó Kráťo, zkusil jsem to v Photoshopu narychlo vyzkoušet a zdá se , že je to řešení, ale stále mi není jasné proč Mozilla a Firefox zobrazují barvy obrázku odlišně... Je to pakárna, všechno předělávat.
Leo
Profil
Kazdy prohlizec, kazdy operacni system, kazdy monitor, a kazda karta si zobrazuje barvy na webovych strankach jak je napadne, proste je to tak. Muzete s tim nesouhlasit, muzete proti tomu protestovat, ale to je asi tak to jediny, co se proti tomu da delat, Leo
Tomáš Ledba
Profil
ja myslim, ze je reseni. vyfot si screen obrazovky, kde k tomuto efektu dochazi. Otevri Photoshop. Naber barvu obrazku, zkopiruj kod a vloz jeste jednou de definice barvy pozadi v html. Pokud to nepomuze, zkus to nejak podobne. Ale rozhodne se to podobnym zpusobem da vyresit.
Fred
Profil
Tohle většinou řeším 1x1 px obrázkem požadované barvy na pozadí, místo barvy a nedělá to problémy.
Leo
Profil
Fred

Pokud mas rad prohlizece tak ten obrazek udelej prosim vetsi / jednobarevny GIF o rozmerech 100x100 pixelu kupodivu neni ANI ZDALEKA datove 10000x vetsi nez ten jednopixelovy... :-) Leo
Fred
Profil
Leo Díky. Nebyl by náhodou někde nějaký podrobnější zdroj o téhle problematice, už je to druhý upozornění. Naposledy u těch gradientů obrázek 1px x 1200px , tohle bych si vážně rád přečetl. Pořád všude cpu co nejmenší obrázky a nikdy jsem nepřemýšlel o náročnosti vykreslování v porovnání s datovou velikostí. Ani nevím jak bych se toho svýho nejlepšího kámoše (googlu) zeptal.
Leo
Profil
Tak mi nedalo to zkusit (Corel Photopaint, ale v jinych programech to bude obdobne):

jednobarevny GIF 1x1: 48 bytu
jednobarevny GIF 100x100: 200 bytu
jednobarevny GIF 1000x1000: 1865 bytu
jednobarevny GIF 10000x10000: 74633 bytu

Leo
Leo
Profil
Nekde jsem to cetl a u starsich pc jsem mel pocit, ze jim malinkate obrazky na pozadi nedelaji dobre, ale treba je to jen povera, nenapada me ted jak to otestovat... Leo
Fred
Profil
Nemyslel jsem to ironicky, docela tomu totiž i věřím, dost dlouho jsem na jedné pc vykopávce přežíval. Jen by mě zajímal optimální poměr mezi vykreslováním a velikostí. Nejen že nevím jak to otestovat, nevím ani jak položit vyhledávací dotaz.
Kráťa
Profil
Uf, já si nějak sedím na vedení. Nevím, jaký je rozdíl mezi tím, když nadefinuji barvu pozadí dejme tomu #fffff7 a když dám na pozadí obrázek, který bude jednobarevný #fffff7. Tu barvu přeci nadefinuji, i když tam dám jakýkoli obrázek ne?
Leo
Profil
Krata

Zni to sice logicky, ale stejnou a tu samou barvu (v rgb, treba) zobrazi urcite prohlizece jinak kdyz je urcena v obrazku, a jinak kdyz je urcena v HTML nebo CSS kodem... Leo
Kráťa
Profil
Jo.
Jendák
Profil *
díky za rady, ještě bych se chtěl zeptat, jaký je správný RGB zápis barvy objektu (třeba modré) pomocí CCS kodu. . .
Podle Photoschopu mi vychází R=0, G=0, B=255... pochopil jsem to správně???
roberta
Profil
Jendák

pochopil si to spravne, len musis tie hodnoty previest z decimalnej (desiatkovej) do hexadecimalnej (sestnastkovej) sustavy (napriklad pomocou start->programy->prislusenstvi->kalkulacka)
pr.:
decimalna sustava:

R=10
G=6
B=255

hexadecimalna:
R=A
G=6
B=FF

a tie hexadecimalne cisla spojis dohromady v poradi RGB... ak je to cislo jednociferne, tak musis pred to cislo pridat 0 (nulu)

a potom v CSS to vyzera asi takto:

color: #0A06FF;
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.