Autor Zpráva
spot
Profil
mam problem s tvorbou www - html dizajnom. mam konkretny problem ale ide mi aj o princip;
takze najprv konkretne: potrebujem umiestnit pod sebou obrazok pod neho formular a dole obrazok
formular bude obsahovat 2 edit boxy a jedno tlacitko
ked to tak urobim medzi obrazkami a formularom je velmi vela miesta
asi volny riadok. ako zabezpecim aby to bolo tesne pod sebou?

a teraz ten princip. som zvyknuty programovat win32 aplikacie a teda tolko problemov kolko riesim v html s dizajnom
som este nevidel. v podstate vobec nie som schopny robit. ide o to ze mam predstavu a tu nedokazem
graficky urobit. zmenim predstavu a znova problem... skratka na oko trivialne dizajnove problemy
ma uplne zdrzuju a to co som bol zvyknuty v delphi riesit doslova sekundy az minuty tu riesim dni a tyzdne...

ako to robite vy? neexistuje nejaky seriozny editor html kde by som v grafickom prostredi urobil
co potrebujem a on mi html vygeneruje? samozrejme ze viem o existencii free editorov aj front page som skusal
ale ani to nesplna moje predstavy. ako to robite vy? pisete kod z ruky alebo html editore.

za kazdu radu dakujem
spot
Profil
to mi naozaj nik nedokaze poradit? to chcem od html tak vela ked chcem pod seba umiestnit obrazok formular a obrazok a chcem aby to bolo tesne pod sebou?
havs
Profil
nejjednoduší bude hodit ty obrázky mezi tagy form:

<form action="">
<img src="top.jpg" alt="top.jpg" width="300" height="119"><br>
<!-- prvky folmuláře --><br>
<img src="both.jpg" alt="both.jpg" width="300" height="103">
</form>

2. Problém je, že se formátuje pro různé browsery a každý už má nějaké formátování defaultně nastavené pro případ, že se použije prosté HTML.
Asi nezbyde nic jiného, než se naučit základy HTML, CSS a najít vyhovující zdroje informací (reference W3C, jakpsatweb.cz a pod).
havs
Profil
3. Existují tzv. wysiwyg editory s grafickým rozhraním, ale v zájmu kompatibility kódu je taky nutné znát HTML/CSS a výsledný kód kontrolovat. Doporučit je možné např. Dreamweaver od Macromedie, nebo MS Front Page.

... ale většina lidí z mého okolí nakonec skončila u nějakého lepšího texťáku.
spot
Profil
akurat mi kamos poradil presne to iste, ano takto sa to da urobit, diky moc.... len nerozumiem ako na to vo vseobecnosti.... ako ma ma napadnut ze ked chcem aby medzi obrazkom formularom nebol odskok mam obrazok vrazit do formulara? na nete som browsil a nikde to nenasiel.... front page to podla mna nedokaze alebo sa mylim a neviem s nim robit???? nacapal som tam na skusku napr. pod seba 3 edit boxi a snazil som sa ich natlacit na seba.... neslo.....

skratka dakujem za riesenie, velmi pomohlo, ale obecny princip mi stale nie je jasny ako sa do toho html pustit? tipujem ze do par hodin budem mat podobny dizajnovy problem a nebudem si vediet rady..... gooogle? kniha? front page? alebo zakazdym hodiny a dni cakat kym daky dobrak v diskuzii alebo kamos poradi? roky programujem v delphi nad sql databazami ale s takymito dizajnovymi problemami som sa este nestretol. vzdy som travil cas nad logikou programu a nie dizajnom a ked som ho chcel zmenit mal som to do 5 minut....

idem skusit asi ten Dreamweaver popozerat
havs
Profil
obecně o zarovnání:

mezi<head> a </head> umístit:
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">

vytvořit textový soubor style.css

zarovnání:
každý tag v html má margin - zarovnání, odsazení
a padding - neviditelné přidání výplně
Když se má zrušit default browseru, musí se nastavit obojí na nulu, např:

<form class="prihlasit" ......
a v souboru style.css bude:
.prihlasit { padding: 0; margin: 0 32px; }

zarovnání bude nula nahoře a dole, vpravo a vlevo bude 32 obrazovkových bodů

... je to jen příklad řešení, možností je mnoho, chce to opravudu počíst nějaké lekce o CSS (třeba zde na webu, možná je i něco podobného ve slovenštině)
Kote
Profil *
Přítomní zkušenější mi prominou, já používám Publisher od MS, ale tem ti neukazuje kód, tak ho nemůžeš opavovat. Ale v tomhle programu si můžeš vyrobit co chceš. Bohužel není validní kód, ale stránky funkční jsou, hlavně pro IE.
Kote
Profil *
Vyrobeno v Publisheru
Tak asi vypadají stránky co jsem vyrobila v Publisheru.
koudi
Profil
ale stránky funkční jsou, hlavně pro IE.
Spíš jenom pro IE.
Kote
Profil *
koudi
Máš pravdu, jen pro IE. Ale spotse ptal, tak jsem odpověděla.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0