Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Karpov Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 5. 2006, 17:36:03
Ahoj prosím mohl by mi někdo poradit jak udělat něco jako je pro odkaz a:hover, ale pro buňku tabulky (aby změnila barvu když se přes ni přejede myší). Předem děkuji.
|
||
avaranger Profil |
#2 · Zasláno: 31. 5. 2006, 17:39:30
td:hover{
background-color: #FF00FF; } ale nejde to v IE. Tam na to asi bude nejlepsi javascript (onMouseOver). |
||
Karpov Profil * |
#3 · Zasláno: 31. 5. 2006, 17:45:26
Děkuji. td:hover už jsem taky zkoušel, ale nešlo mi to, takže jestli to nejde jinak, tak to budu muset
udělat javascriptem. |
||
houskat Profil * |
#4 · Zasláno: 31. 5. 2006, 18:48:59
ja to mam na svych strankach vyresene pomoci HTC metody. je to pomerne jednuduche. funguje to hlavne i pod IE.
udelas soubor "hover.htc" do nej napises <attach event="onmouseover" handler="hoverRollOver" /> a potom do CSS kde davas td:hover, napises k td:hover i td.hover. to s dvojteckou je pro chytrejsi prohlizece, FF a Operu. pro IE je to td.hover. tecka je tam proto ze trida hover je nadefinovana pomoci prave htc souboru Pokud ma i tridu k td, takze v CSS mas treba td.cell:hover, tak k tomu jako dalsi napis td.cellHover takze tvuj CSS pak bude vypadat takto: td:hover, td.hover {} popr. td.cell:hover, td.cellHover {} |
||
Karpov Profil * |
#5 · Zasláno: 31. 5. 2006, 18:51:39
Díky moc, určitě to zkusím!!
|
||
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
Matus Profil * |
#6 · Zasláno: 11. 6. 2006, 11:01:00
ide to aj s tabulkami aj s divmi.....skus toto
cela bunka bude mat to pozadie a { background-color:green; display:block; } a:hover { background-color:red; display:block; } |
||
avaranger Profil |
#7 · Zasláno: 11. 6. 2006, 14:50:53
ale to je ukrutne nesemanticke a navic se to chova ruzne v ruznych prohlizecich. treba IE prenasi podtrzeni na text a FF ne.
|
||
Leo Profil |
#8 · Zasláno: 11. 6. 2006, 15:16:46
"tak to budu muset udělat javascriptem."
Coz mi prijde jako prirozena volba - snazite se zmenit chovani prohlizece (nad jeho normalni projevy). Leo |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0