« 1 2 »
Autor Zpráva
David1
Profil *
Dobrý den,
by jsem zde minuly tyden, ikdyz jsem diky vam znacne postoupil pri tvorbe databaze, stejne jsem ji jeste nerozbehl.
Mohu požadat o informaci co znamena chybove hlaseni: Parse error: parse error in /3w/wz.cz/d/dduklid/pridat.php on line 2[b][/b]

Popripade jak jej odstranit?

Formular a vse mi bezi na www.dduklid.wz.cz/input.html

V tomptez adresari je pridat.php


Diky moc
David1
Profil *
Jeste ten pridat.php vypada nak takto:
<?
mysql_connect(dduklid@195.122.194.227,"dduklid","dalamanek");
mysql_select_db(dduklid, $spojeni);
$vysledek = mysql_query( "insert into data values(0, '$dd','$a','$b','$rubrika','$c')", $spojeni);
echo "článek byl přidán";
?>


mysql_connect(mysql.webzdarma.cz[b][/b] - z neznameho duvodu mi to nebere.
Peca
Profil
Co tak se nejdřív naučit php a až potom si hrát s databázema? Asi by to mělo být takto:
mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","dduklid","dalamanek");
mysql_select_db("dduklid");
mysql_query( "insert into data values(0, '$dd','$a','$b','$rubrika','$c')");
Jinak gratuluju. Jsi další, co nám sdělil své heslo k webu :-))
Casero
Profil
David1
nechci nic říkat, ale tot už sem jednou psal, a vysvětloval...před tím týdnem!!
Casero
Profil
Peca
:DD a to heslo už tady bylo taky před týdnem
David1
Profil *
mysql.webzdarma.cz, tohle nfunguje.

Ohledne hesla webu, to me nijak netrapi.Pred tydnem jsem probirali trochu jine veci, po prostudovani na vami zadanem odkazu jsem to promakal, ale zase to pise tuto hlasku.
Casero
Profil
David1
no, a co máte na řádku2, případně 1??.. to spojení..no to
mysql.webzdarma.cz, tohle nfunguje. - to musí fungovat ja sice mám mysql.wz.cz, ale na tom nezáleží...tak jak to napsla
Peca by to mělo fungovat!!
Peca
Profil
Když tě to heslo netrápí, může ten web celý smazat? Nebo si ho přivlastnit, změnit heslo?
David1
Profil *
To ne:), ale pouzivam ho pouze na odladeni.tedy zadna tajna data, webovky take jsou zazalohovany, ...
Zasláno: 4.6.2006 15:24:02
Citovat


Když tě to heslo netrápí, může ten web celý smazat? Nebo si ho přivlastnit, změnit heslo?[/i]
Casero
Profil
Peca
ja myslím, že by to byl docela problém smazat, teda jestli má jiné heslo na mysql, a na wz, jinak no problem :DD
David1
Profil *
Jasny, tedy chybely mi tam uvozovky.Takze diky.
ALe porad je tu problem ten, ze to tedy nenapise chybovou hlasku, coz je OK, ale data se stejne neulozi do tabulky, ktera by mela byt v naprostem poradku, nevite jaky duvod to muze mit?
David1
Profil *
Co se tyka php, opravdu jsem studoval peclive....:), ovsem praxe chybi :(
Casero
Profil
zkus si prvně napst do kterých sloupců, a pak až ty hodnoty jako
mysql_query ("insert into tabulka (email, prezdivka, heslo) values ('".$_POST["email"]."', '".$_POST["prezdivka"]."', '".$_POST["heslo"]."');", $GLOBALS["link"]);
Peca
Profil
Řekl bych, že to nepůjdu, protože data jsou předávána přes get. Do formuláře k <form ...> přidej method="post"
<form action="..." method="post" ...>...
Casero
Profil
Peca
počkej, jako to bylo k tomu mímo příkladu, jestli jo, tako to byl jen
příklad...ja nefím, jak předává data s formulře
David1
Profil *
Jel jsem podle tohoto navodu:

Přidávání článků do databáze

Nejčastěji se to dělá pomocí vstupních polí input a textarea. Formulář je namířen (action) na přidávací skript pridat.php. Zkráceně:

<form action="pridat.php">
<input name="titulek">
<textarea name="clanek"></textarea>
<input name="autor">
<input neme="rubrika">
<input type="hidden" name="hesloautora">
<input type="submit" value="odeslat">
</form>

Ten skript pridat.php pak udělá to, že se připojí k databázi. Načež SQL dotaz není select, ale INSERT. Klíčová oblast souboru pridat.php vypadá nějak takto:

<?
/* vypočítá se $datum, ověří se $hesloautora */
$spojeni = mysql_connect(localhost,"jmeno","heslo" );
mysql_select_db(noviny, $spojeni);
$vysledek = mysql_query( "insert into clanky values(0, '$titulek','$clanek', '$autor', '$rubrika', '$datum')", $spojeni);
echo "článek byl přidán";
?>

To $titulek, $clanek jsou proměnné z toho formuláře. Musejí být v SQL zápisu přesně v tom pořadí, v jakém jsou v tabulce databáze (bez vynechání). Všechna textová pole musejí být v apostrofech (číselná ne, datum ale jo, pokud je v sql-date formátu). Úvodní nula se většinou používá pro ID, kterémužto poli se v databázi nastaví auto-increment (automatické číslo), aby se to nemuselo počítat.
David1
Profil *
Tak je tam porad nemohu ulozit...:)...At delam co delam...
Casero
Profil
njn wz nemá nastavený globální proměné
Casero
Profil
<form action="pridat.php" method="post">
<input name="titulek">
<textarea name="clanek"></textarea>
<input name="autor">
<input neme="rubrika">
<input type="hidden" name="hesloautora">
<input type="submit" value="odeslat">
</form>
Casero
Profil
a pak to insert
podle vzoru, jen nahradíš ty věci v [""] těmi tvými odeslanými udaji...a jako přidáš je tam všechny
mysql_query ("insert into tabulka values ('".$_POST["email"]."', '".$_POST["prezdivka"]."', '".$_POST["heslo"]."');", $GLOBALS["link"]);
David1
Profil *
porad hlasi nake chyby...
David1
Profil *
jasny toto je posrup, jak dam data do tabulky prio pomoci pristupu prez databazi, ale kdyz je chci odeslat pomoci formulare, tak to nefunguje, asi jsem zrejme uplne blbej, ale uz v tom mam bordel.
Mohl bych Vas pozadat o vytvoreni nakeho mustru treba primo na te me databazi?
tiso
Profil
David1
Ak chce niekto programovať, tak sa to musí najprv naučiť... Pre koho sa píšu tie knižky a manuály? Programovať sa v diskusnom fóre nenaučíš...
Casero
Profil
ja nefím, kde a jaké chyby...bys sem musle dat...ale ted když se na to dívám...proč odesíláš třeba skrytě hesloautora, ale bez jakékoliv hodnoty??
David1
Profil *
Zasláno: 4.6.2006 16:37:50
Citovat


David1
Ak chce niekto programovať, tak sa to musí najprv naučiť... Pre koho sa píšu tie knižky a manuály? Programovať sa v diskusnom fóre nenaučíš...


Jde mi pouze o to, jak pomoci formulůare odeslat data do databaze.
Databazi, tabulku, vse mam hotove, jen mi nejde ta komunikace mezi databazi a formulari....
David1
Profil *
ten formular ma nastaveny zrejme spravne, spis jde ochybu v tom php.
pridat .php
Vypada u me takto:
<?
mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","xxxxxx","xxxxxx");
mysql_select_db("dduklid");
mysql_query ("insert into data values ('".$_GET["data"]."', '".$_GET["dd"]."', '".$_GET["a"].'",'".$_GET["a"].'",'".$_GET["b"]."','".$_GET["c"].'");"
echo "Data byla pridana";
?>
Casero
Profil
nechápu dám sem kod, jednoduchého formuláře se zpracováním a vložením do databáse, takhle je jedna strana s formulářem a míří na druhou..
<form method="post" action="zadejwar.php">
<table>
<tr>
<td>Skore:</td>
<td><input size="5" name="skore" value"></td>
</tr>
<tr>
<td>Barva:</td>
<td><select name="barva" size="3">
<option value="1" selected>Výhra
<option value="0">Prohra
<option value="2">Remíza
</select></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odesli" value="Přidat wars"></td>
</tr>
</table>
</form>
David1
Profil *
Zasláno: 4.6.2006 16:38:27
Citovat


ja nefím, kde a jaké chyby...bys sem musle dat...ale ted když se na to dívám...proč odesíláš třeba skrytě hesloautora, ale bez jakékoliv hodnoty??

[i]Zasláno: 4.6.2006 16:38:27
Citovat

To neodesilam, to jsem vam posilal vzor, dle ceho jsem se snazil pridat data
Casero
Profil
David1
sakra...ty hrozně pleteš, a odesíláš formulář pomocí get??
Casero
Profil
mysql_query ("insert into data values ('".$_GET["data"]."', '".$_GET["dd"]."', '".$_GET["a"]."','".$_GET["a"]."','".$_GET["b"]."','".$_GET["c"]."');"
toto, nefím jestlis psal narychlo, jestli ne, tak tam měls chyby v uvozovkách..takhle je to dobře
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0