Autor Zpráva
adam
Profil *
Čau,
neví prosím vás někdo jak se zbavit PROFFESIONALA???
Mám ten nový trial balík od Macromedia (ze stránek), má to být MX 2004 a MX proffesional 2004, ale ať to nainstaluju jakkoli, vždycky pak mám Proffesionala.
Štve mě to z jednoho důvodu - mám jinou tabulku Actions (sripty) - vůbec neobsahuje složku action, properties... a já sem pak mimo, protože sem si koupil dost dobrou knížku (bychle za litra), ale nemůžu se v tom moc vyznat, protože mi tam chybí ty složky...
Poraďte mi pls někdo co nejdřív!!!!
Díky MOoooooC !!!!
^d&m
DoubleThink
Profil *
Macromedia neposkytuje trial verzi Flashe MX2004 (ke stažení je jenom Pro.).

PRO se od normální liší jenom v podpoře Server-Side AS a v balíčku datových komunikačních komponent.
Takže normální ActionScriptová výbava je prakticky totožná.
Hanz
Profil
adam
Jak již psal DoubleThink oba Flashe MX 2004 mají stejné ovládání, menu a všechno základní. Ty složky tam někde jsou jenom je asi nemáš zobrazeny!
adam
Profil *
Tak je to asi nějaká nová verze, protože v tý knížce to vypadá jinak (celé okno..)
Ale to je už jedno, mohli byste mi poradit pls s jednou věcí???
Beze srandy se s tím mořím asi šest hodin a nic....
Je mi jasný, že je to úplně jednoduchý, ale nemůžu se k tomu dostat...o co de:

mám jeden obrázek (samostatný symbol ve formě movieclipu - i v samostatné vrstvě), vedle dynamický textový pole (prázdné a má svoji instanci - pojmenování "pole"). Jde mi je o to....když najedu na ten obrázek (má svůj popisek - třeba "knížka"), aby se ten text objevil v tom dynamickém poli.
Zkoušel jsem to přes jednoduše:
on(rollOver) {
pole.text = "knížka" }

nebo přes funkce a já nevím co vše, ale prostě nevím.
(ve flashi jsem úplný začátečník)
Díky za každou radu, kdyby někdo chtěl pomoct, ale nedokázal si to představit, můžu mu to poslat třeba mailem.
Díky ^d&m
Hanz
Profil
Nikdy nedávejte nový dotaz do starého!!! (Kdo to má najít???)
S tím:
on(rollOver) {
pole.text = "knížka" }
To bylo dobře.
Ale musíš tam udělat tuhle úpravu:
on(rollOver) {
_parent.pole.text = "knížka" }

Jestli nevíš co to _parent znamená tak napiš. (Může tam být i _root --> musíš napsat cestu (to se dělá těmi příkazy)
adam
Profil *
Pro Hanze :
A nemá se to ještě nějak aktivovat?? Samotný příkaz:
on(rollOver) {
_parent.pole.text = "knížka" }

mi nefunguje(ani s rootem), pořád je tam nějaká chyba....
moh by ses na to prosím tě mrknout???
Poslal bych ti jen jednoduchý příklad a ty bys mi tam hodil ten kód!!!
Moc bych ti byl vděčnej!
^d&m
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.