Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Med Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 6. 2006, 15:19:45
Co to má za smysl dávat text-decoration: underline na navšívené a nenavšítvené odkazy? Proč? K čemu je to dobré, ještě bych to pochopil u barev, ale podtržení...
#sloupec a:link, #sloupec a:visited { text-decoration: underline } |
||
Timy Profil |
#2 · Zasláno: 19. 6. 2006, 15:35:17
Med
Já to třeba používám, protože Opera při použití box-sizing: border-box; standardně odkazy nepodtrhává. Jinak je možné, že všude jinde má odkazy nepodtržené a zrovna v #sloupec je chtěl mít podtržené. Těžko soudit bez stránky. |
||
tiso Profil |
#3 · Zasláno: 19. 6. 2006, 15:37:52
Podčiarknutie je myslím defaultné nastavenie v prehliadačoch pre odlíšenie linku od obyčajného textu... A ľudia sú na to zvyknutý - čo je podčiarknuté mal by to byť link... Takže podčiarkuj linky a nepodčiarkuj nič iné ľudia Ťa budú mať radi...
|
||
MzM Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 6. 2006, 16:18:00
to je něco, čemu se říká konvence. Vidím podtržený text a napadne mě, že je to odkaz, protože "se to tak dělá".
|
||
jozob Profil |
#5 · Zasláno: 20. 6. 2006, 18:45:41
MzM
Dnes sa môj brat naštval, pretože musí používať oblek aj keď je 35 stupňová horúčava. Ale čo urobí, keď je to konvencia. |
||
Timy Profil |
#6 · Zasláno: 20. 6. 2006, 18:48:51 · Upravil/a: Timy
Já myslím, že dotaz byl myšlen jinak. Alespoň já ho patrně jinak pochopil - proč dávat do kódu
#sloupec a:link, #sloupec a:visited { text-decoration: underline } když odkazy jsou podtrhnuté automaticky. Ne proč podtrhávat odkazy obecně. |
||
jozob Profil |
#7 · Zasláno: 20. 6. 2006, 18:59:14
Timy
"Alespoň já ho patrně jinak pochopil" Tak sme dvaja. BTW: neodpovedal som na pôvodnú otázku |
||
habendorf Profil |
#8 · Zasláno: 20. 6. 2006, 19:15:25
Já myslím, že dotaz byl myšlen jinak. Alespoň já ho patrně jinak pochopil - proč dávat do kódu
#sloupec a:link, #sloupec a:visited { text-decoration: underline } když odkazy jsou podtrhnuté automaticky. Ne proč podtrhávat odkazy obecně. Taky to tak chápu. Důvodem může být třeba to, že pro element <a> je nastaveno text-decoration: none a jen v elementu s id sloupec mají být podtržené. |
||
Med Profil * |
#9 · Zasláno: 20. 6. 2006, 19:20:43
Možná jsem to trochu blbě uvedl, ale Timy to zvládl. Samozřejmě odkaz by měl být vždy podtržen. Jen mě zaskočilo že u a:visited ..., se většinou dává jiná barva aby to vypíchlo, že už tam dotyčný byl. Jenže text-decoration: underline mě přijde bez významu...
|
||
Med Profil * |
#10 · Zasláno: 20. 6. 2006, 19:21:38
Když mám vlastně vše podtrženo. Jinak díky všem...
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0