Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
ludia zdravim, mam takyto kod v menu:


#menu a {
padding: 0 0 0 35px;
height: 20px;
display: block;
text-decoration: none;
background: url("../grafika/tlacitko.jpg");
color: #000000;
font-size: 15px;
font-weight:bold;
text-align:center;
}

#menu a:hover {
padding: 0 0 0 35px;
height: 20px;
display: block;
text-decoration: none;
background: url("../grafika/tlacitko2.jpg");
color: #FFFFFF;
font-size: 15px;
font-weight:bold;
text-align:center;
}

...na pozadi obrazku ma byt obrazok, ale ked si to pustim v IE, strasne dlho sa ten obrazok nacita ked na odkaz najdem mysou..neviete preco??? V mozile to ide prakticky okamzite
Radek Hrabůvka
Profil
Pokud není obrázek v cache prohlížeče, neměl by být mezi prohlížeči v rychlosti rozdíl. Dej mu preload, třeba takhle:
#preload {
background: url("../grafika/tlacitko2.jpg");
position: absolute; visibility: hidden;
width: 20px; height: 20px; overflow: hidden;
}
Anonymní
Profil *
Radek Hrabůvka
Ako to myslis "pokud neni v cachce prohlizece"?? mohol by si napisat cely ten kod s tym preloadom, nechapem ako to myslis..
habendorf
Profil
Radek Hrabůvka: Nebyl by lepší roleček?
habendorf
Profil
Jinak ještě nechápu, proč tam dáváš dvakrát

padding: 0 0 0 35px;
height: 20px;
display: block;
text-decoration: none;
font-size: 15px;
font-weight:bold;
text-align:center;
Radek Hrabůvka
Profil
habendorf Nebyl by lepší roleček?
Asi máš na mysli CSS roleček bez preloadu:
www.wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
http://css.interval.cz/priklady/priklad-26-1.htm

Ako to myslis "pokud neni v cachce prohlizece"?
Pokud už je v keši, tak se obrázek nemusí načítat z webu, ale načte se z diskové cache prohlížeče, což je rychlejší.
mohol by si napisat cely ten kod s tym preloadom, nechapem ako to myslis..
někde na stránku dáš:
<div id="preload"></div>
Nebude to vidět, ale prohlížeč si obrázek stáhne, aby pak byl prakticky ihned zobrazen.
Anonymní
Profil *
Radek Hrabůvka
Diik moc
habendorf
Profil
Radek Hrabůvka: Asi máš na mysli CSS roleček bez preloadu

Ano, přesně ten :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.