Autor Zpráva
TCman
Profil *
Mám menší problém se zobrazováním obrázků! Mám obrázek jako hypertext. odkaz a když na něj kliknu tak se mi zobrazí 1024x768. Byl jsem se podívat na jinačích stránkách a tam se jim to objevuje ve vohodně menším rozměru, ale je to na rozlišení 1024x768!! Jak toho můžu docílit? Je to na stránce např.: http://www.eweb.cz/tapety/


Dík Všem
Mistr
Profil
TCman
Čili Ty chceš, aby se po kliknutí na odkaz otevřel obrázek, ale v menším rozměru než je 1024 x 768 px?
TCman
Profil *
jo, ale aby to pak šlo na rozlyšení 1024x768. Dík
otaznicek
Profil *
a neni to v IE to nastaveni "prizpusobit obrazek velikosti okna"?
TCman
Profil *
ne ne! Mistr na to kápnul!!! jak to mám udělat?? Dík Moc
koudi
Profil
že by třeba parametr width a height tagu img??
Mistr
Profil
koudi
No asi bude muset kolega TCman buď napsat pro každý obrázek novou stránku s přesně definovanými rozměry obrázku, nebo na to využít JavaScript či PHP, ne? Jak to vidíš Ty?
tcman
Profil *
To jsem zkoušel přesně nadefinovat, ale dopadlo to tak, že se mi to moc nelíbí! když tak se kokněte na www.tcman.wz.cz a tam ve wallpapers si tam něco otevřte! Abych pravdu řekl tak jsem se nekouknul ani na jedno! Zkouším to tak asi 3 měsíce - + měsíc! Co by bylo jednoduší?? Dík moc
koudi
Profil
Mistr
Souhlasím. Volil bych php.
Anonymní
Profil *
Co přesně mám hledat v PHP??? Nebo si to mám radši přečíst celý?? Dík
quinux
Profil
Mistr

Proč to řešit serverově? Tak jak říkal koudi - použít parametry k obrázku, ale pouze jeden tedy nejspíše width.

#zobrazeni_obrazku img {width:800px}

Když prohlížeč dostane pouze jeden rozměr ten druhý automaticky dopočítá takže obrázek nebude deformovaný. Samozřejmně bych to umístil do divu, aby se to neprojevilo i u dalších obrázků.
tcman
Profil *
jj díky moc!!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0