Autor Zpráva
Euroblb
Profil *
Co je za problém v tomhle skriptu nevíte??

<?php

$fotka = $_GET['jpg'];
if (!isset($_GET['jpg'])) {
$fotka = "eror";
}
$soubor ="$slozka".$fotka.".jpg";
if (!file_exists($soubor)) {
$soubor = "eror.jpg";
}
$tablum = $_GET['album'];
$falbum = $_GET['album'];
if (!isset($_GET['album'])) {
$falbum = "eror";
}
$falbum ="fotky/".$falbum.".php";
if (!file_exists($soubor)) {
$falbum = "eror.php";
}
$slozka ="fotky/".$tablum."/";
?>


Díkes..
djlj
Profil
Proč to sem píšeš dvakrát?! http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=29 065

Nevím, jak ti někdo může poradit, když sem ani nenapíšeš, kde konkrétně je problém...
Euroblb
Profil *
prostě to nefachá... co bych měl jako ktomu napsa jen jse ptám jestli to je dobře napsané....já v tom chybu žádnou neschledávám, ale asi se to nelíbí serveru furt okazuje eror.php i když tomu zadát ty parametry správně..
Nejsem jsi totž jistej tím jestli to je napsaný popořadě tak aby to fungovalo a jestli tam jsou napsány ty lomítka a uvozovky správně. víš. protože mi připadá že to sice proměnnou z url načte, ale dál to nezpracuje a nevím proč???

Proč to sem píšeš dvakrát?!
protože jsem myslel že jsi toho už nikdo pka nevšimne vtom druhým víš....
nonewood
Profil
Proměnná $slozka musí být definována dřív, než se použije. Ty jí máš definovanou až doley ale nahoře jsi už ji použil!
Euroblb
Profil *
jo dole uplne dole....právě nevím jestli php funguje na ten styl že tzv. "natahuje" promněné aniž by to ovlivnňovalo jestli je napsán jako první nebo jako posledni...Nebo to musí být popořadě...
djlj
Profil
Euroblb
Vše se vykonává postupně za sebou tak, jak to za sebe napíšeš.
nonewood
Profil
Ano, musí to být "popořadě". Nejdřív definuješ proměnnou, a pak s ní pracuješ.
Euroblb
Profil *
Aha...tak to jo docela důležite zjištění...a ty lomítka atd jsou napsány správně, abych jse v tom nevydrbal???

Jo jinak dikes moc ,ani nevím co bych bez diskuse naJPWdělal
tiso
Profil
...a čo to má ako robiť? Inak je to hrôza, žiadna logika v kóde...
Euroblb
Profil *
tiso
hm mno ani mě to moc nějakej velkej smysl nedávalo, teda dávalo ale asi blbej.

a tohle by už šlo ne??


<?php
$fotka = $_GET['jpg'];
$album = $_GET['album'];
$slozka = "fotky/"$album"/";
$fotka_name = "$slozka".$fotka.".jpg"
$nabidka = "fotky/".$album".php"
?>
...
<p><img border="0" src="<?php echo $fotka_name ?>" width="400" height="300"></p></td>
...
<?php include ($nabidka); ?>
...


Akorát bych jse chtěl zeptat jak bych mě l potom do
<title></title>

dostat třeba
$album
...
zkoušel jsem to pomocí echo ale boužel bezúspěšně....
tiso
Profil
$slozka = "fotky/"$album"/"; //???

$slozka = "fotky/".$album."/"; //!!!

to s tým title ide:
<title><?php echo $album; ?></title>
Euroblb
Profil *
$slozka = "fotky/"$album"/"; //???
Je ptáš jako co ta znamená??? no to aby $slozka mela např. hodnotu fotky/dovolena/
a pak jse to vložilo dál, jestli mě chápeš??
celkoví výsledek by měl být takový aby na stránce např přidotazu (index.php?album=dovolena&jpg=1) byla fotka "1.jpg" ze složky fotky/dovolena a pod tím načten seznam fotek ze souboru dovolena.php umístěného v téže slošce.

A nějak mi to nejde hazí mi to třeba při dotazu index.php?album=dovolena&jpg=1
hazí : Parse error: parse error in /3w/wz.cz/s/__adres__/index.php on line 16
. nevím jestli to není tím že jsem tan nedefinoval ty podmínky exists a isset
podle mně by to ale nemělo dělat problém....
tiso
Profil
to som Ti opravoval chybu, vyskúšaj si toto:
$slozka = "fotky/"$album"/";

echo "$slozka <br>";
$slozka = "fotky/".$album."/";
echo "$slozka <br>";
Euroblb
Profil *
Hm ale kaj to mám Dát??? místo:

$slozka = "fotky/".$album."/";
Euroblb
Profil *
jo už chápu ty tečky tam asi bejt musí ...
Euroblb
Profil *
ale stejně to nefunguje....
tiso
Profil
No huraaaa... Nečakal som že môj skrátený popis s komentármi ??? a !!! niekto nepochopí...
Euroblb
Profil *
ne to před tím jak jsi tam dal ty ??? a !!!! jsem pochopil....ale stejně to nepomohlo...
tiso
Profil
Takze chyba bude niekde inde... Na riadku 16 alebo niekde okolo neho... Príjemne hľadanie prajem...
Euroblb
Profil *
takto je to celé.....:

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<title>dfdf</title>
</head>

<body>
<?php
$fotka = $_GET['jpg'];
$album = $_GET['akce'];
$slozka = "fotky/".$album."/";
$fotka_name = ".$slozka.".$fotka.".jpg"
$nabidka = "fotky/".$album.".php"
?>

<div align="center">
<center>
<table border="0" width="400" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="451" valign="top" align="center">
<p><img border="0" src="<?php echo $fotka_name ?>" width="400" height="300"></p></td>
</tr>
</center>
<tr>
<td width="451" align="center"><?php include ($nabidka); ?></td>
</tr>
</table>
</div>

</body>

</html>


fotky jsou ve složce .../fotky/akce/
a .../fotky/"$nabidka".php
djlj
Profil
$fotka_name = ".$slozka.".$fotka.".jpg"
$nabidka = "fotky/".$album.".php"


Proč tam nemáš na konci středníky?
Euroblb
Profil *
všechno už fachá docel bez problému ale při echo $fotka_name to hazí do zdrojá ku fotky/xchat/.2jpg jsi budu muset pohrát stěma tečkama mno....
Euroblb
Profil *
YES....tak už jsem na to přišel
kdyby to někdo potřeboval:
<?php

$fotka = $_GET['jpg'];
$album = $_GET['album'];
$slozka = "fotky/".$album."/";
$fotka_name = "$slozka".$fotka.".jpg";
$nabidka = "fotky/".$album.".php";
?>
Euroblb
Profil *
Takhle nějak to má fungovat. ale jsem při pojmenování souborá trošku popřehazoval názvi souborů... :)

Pokus Album

Teď jse budu snažit k tomu hodit nějakej cikl na ty miniatury ať nemusím na každej jpg házet zvlášť odkaz....
To bude zase robota, ale mě to hrozně baví, a nemůžu jsi pomoct...

Jinak moc díky všem za spolupráci a za rady.Myslím že ba jse tu hodila nějaká anketa s titolkem "proč jsi lidi pomáhaj?"
tiso
Profil
Nesedia Ti fotky... A takto sa fotogaléria nerobí: width: 25%
Euroblb
Profil *
tiso
Jak to myslíš že jse takhle fotogalerie nerobí???
Jestli myslíš ten vzhled tak to je jen na zkoušku tzv."pokus"
A co se týče skript, tak to fakt nevím jak bych měl to zrobit??
Použitím JALBUm nebo podobného programu bych jse docela styděl, no styděl asi né ale neni krásne to co jsi člověk udělá sám.
Jinak ale můžeš nadhodit jak to řešíš ty...
Euroblb
Profil *
Jo jinak tím width: 25% bych neřešil Teď je to taková menší chybička. ale dík az upozornění. Chybama jse člověk učí. tabulku budu asi stejně stylovat externím css a pak ještě se pokusím tam udělat nějakej ten ciklus.. miniaturu asi menší a a trochu jiné uspořádání....
tiso
Profil
Nič, moja chyba, myslel som že tam máš zmenšeninu iba zmenšením rozmerov obrázku, zle som to pochopil...
Anonymní
Profil *
jasne...v klidu...na to že tam nemám házet normální velikost jsem přišel asi před rokem když jsem to házel do flashe trochu dlouhej loading mno....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.