Autor Zpráva
Liják
Profil
Ahoj, začal jsem s html. Udělal jsem si tabulku s dvěma okny. Problém je takový, že např.: v okně A mám menu a chci aby se v okně B ukazoval text, který se ukáže po stisknutí určitého tlačítka, protože pokud stisknu tlačítko otevře se mi nové okno a v něm požadovaný text. Vím že je tohle banální záležitost a děkuji všem za vysvětlení.
BaTeCzKo
Profil
Jestli jsem to správně pochopil, tak by to měl vyřešit iframe... http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html
Mistr
Profil
Liják
Tam jde o názvy těch oken a vzájemné adresování odkazů. Sháněj se po atributu TARGET u odkazů a nebo sem zkopíruj kód té HTML stránky, v níž máš definované ta dvě okna.
Liják
Profil
No měl jsem na mysli něco jako toto http://www.reisswolf.cz/certifikaty/ aby po vybrání se v další (spodním okně) ukázal ten text. Kromě těch animací a tak, zkrátka jen ten text. Chápu že se musí dát na tlačítko ta určitá URL. Ale jak ten text dostat do spodního okna, vždy se mi text otevře v novém okně. ... Target jsem našel ale nevím co s ním, musel bych asi nějak pojmenovat tu oblast kam si se text měl vypisovat. Ale jak to pojmenovat? Doufám že jsem to napsal dosti srozumitelně. Moc vám děkuji za snahu mi poradit. Jsem v tom totální začátečník.
krteczek
Profil
podivej princip (základní html) je v tom že máš soustavu stránek:
index.html -> úvodní stránka, která se zobrazí hned po napsání adresy tvé domény (http://www.tvuj-web.cz)
kontakt.html -> vše o tom jak se s tebou spojit
+další stránky

každá stránka musí obsahovat kompletní html kod, liší se v podstatě jen obsahem samotné stránky (to co je uprostřed).

takže:
1. si udělej jednu stránku (třeba ten index.html)
2. další stránku vytvoříš tak, že zkopíruješ index.html (otevřeš si ho třeba notepadu, a zkopíruješ html kod, dáš vytvořit nový dokument, a do něj zkopíruješ obsah toho index.html,
3. vytvořenou stránku ulož, jméno by mělo odpovídat tomu co na té stránce bude (stránku s kontaktem na tebe je dobré nazvat kontakt.html líp se v tom orientuje než 1.html, 2.html kde nikdo netuší a časem ani ty co na te stránce vlastně je)
4. když jsem se zmínil o názvech souborů, je silně doporučeno používat názvy s malými písmeny, většina hostingů jede na linuxu a index.html je jiný soubor než Index.html, takže dát si pozor na názvy.
5. V názvech souborů nepoužívat diakritiku (čárky, háčky, přehlásky..) naopak pomlčky je možno použít ( o-nas.html)

Pokud se jedná o pár statických stránek kde nepočítáš s častým přidáváním článků je to jednoduché (ač na údržbu více stránek již náročnější).

v případě rozsáhlejších prezentací je lepší použít php
krteczek
Liják
Profil
Ano mám vytvořeno nekolik html stránek jako kontakt ap. ale z úvodní stránky když klidknu na tlačítko kontak tak se kontakt otevře v novém okně ale já chci aby se otevřel pod nadpisem a těma tlačítkama na stejné stránce kde je v tabulce A nadpis a tlačítka a do tabulky B chci aby se načítal zvolený text. Jak mám udělat aby se zvolený text načetl právě do tabulky (resp. do buňky) B.??????????
Šejn
Profil
<iframe src="neco" name="okno" width="100" height="100">
</iframe>


To bude tabulka B!
V tabulce A je odkaz např.:
<a href="http://neco.cz" target="okno">Otevře se v B</a>

Skus to! Je to ono? ;)
Liják
Profil
Jo díky moc, ale já nechci aby bylo vidět to ohraničení, poněvadž to kazí celý dojem a ještě nevím jak se mám zbavit scrollbaru který je vespod (zleva doprava). Musí to být vnořená tabulka?
jimmy
Profil *
Ahoj....
No myslím, že vím, co máš na mysli. Dá se to udělat jak popisují jiní členové rámy nebo plovoucím rámem někde uprostřed stránky. Ty jsi tam poukazoval na url adresu, kde by to mělo fungovat tak, jak bys to potřeboval ty, že?

Oni to mají udělané trochu jinyk. Je to úplně prosté, ale je to v PHP.
Můžu jen lehce nastínit funkčnost:

Stránka se skládá z hlavičky, nějaké šablony (vetšinou banery nebo horní menu), samotného těla kde je text a ukončení stránky (já to pojmenovávám footer).

a teď to napíšu v PHP:

<?php

$sekce = isset($_GET['sekce']) ? $_GET['sekce'] : NULL; //promenna sekce je rovna promenne sekce predavana metodou GET (url)
if (!$sekce) { $sekce = "uvod"; } //slouzi k zabezpeceni, pokud neni v url promenna sekce, je presto rovna hodnote uvod

//načte header
if(file_exists("inc/header.php")) {
include "inc/header.php";
}
else {
echo "Na stránce se vyskytla chyba";
}

//Barevné šablona
if(file_exists("inc/sekce/".$sekce."/sablona.php")) {
include "inc/sekce/".$sekce."/sablona.php";
}
else {
include "inc/sekce/uvod/sablona.php";
}

//Hlavní obsah
if(file_exists("inc/sekce/".$sekce."/obsah.php")) {
include "inc/sekce/".$sekce."/obsah.php";
}
else {
include "inc/sekce/uvod/obsah.php";
}

//Patička
if(file_exists("inc/footer.php")) {
include "inc/footer.php";
}
else {
echo "Na stránce se vyskytla chyba";
}
?>

Pokud existují tyto soubory načte je - dulezite kvuli vyskytu chyb

Vtip je v tom, že v adresáři root(kořen)/inc/sekce/ máš všechny stránky na které se poukazuje a v podstatě jen měníš obsah stránky tudíš obsah.php nebo sablona.php nic jiného

a můžeš použít rewrite.mod ale o tom víc na interval.cz

Má to spoustu výhod a dneska je to na kažedé druhé stránce
Když nebudeš vědět napiš na icq nebo mail rád pomůžu
icq: 310-823-374
mail: webac@centrum.cz
Jimmy
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0