Autor Zpráva
liják
Profil *
Mám takový malý dotaz. Rozvrhl jsem si stránku na hlavičku, levou stranu, obsah, pravou stranu a patičku. Rozpočítal jsem to přesně na px aby to pěkně navazovalo. Dal jsem si border abych viděl jak to vypadá ale to co sem viděl nebylo to co jsem chtěl. Kromě hlavičky, obsahu a pravé strany nebylo vidět nic a k tomu pravá strana byla odsazená kdesi daleko. Pokud jsem toto ovšem otevřel v Dremaweaveru bylo vše naprosto v pořádku. Můžete mi prosím poradit kde mám chybu? Děkuji mockrát.
habendorf
Profil
No předpokládám že DW to zobrazuje přes IE, zatímco tys na to koukal v něčem jiném. Takže boxmodel. Místo borderu si dej nějakou barvu na background a mělo by to být OK. Ale stejně se nějakému řešení boxmodelu později nevyhneš :o)
liják
Profil *
No já na to koukal v IE, Mozille a Opeře všude je to stejně rozházený. Jen v tom programu je to dobře a když se to snažím uspořádat v tom programu aby to bylo dobře pro ty prohlížeče tak to zase v tom DW zobrazuje chaoticky.
Jan Tvrdík
Profil
Já dělám v DW ve zdroji a ten jeho náhled používam je velmi výměčně. Místo toho si to raději prohlídnu v prohlížečích.
mikeCz
Profil
Pošli odkaz, podíváme se, kde je zakopaný pes
ajinek
Profil *
DW nemám rád už jen kvuli tomu že nemá rád české znaky
liják
Profil *
Nemám to na netu ještě tak hodím aspoň tu čsát zdroje.

#obsah {
position: absolute;
width: 650px;
top: 212px;
left: 225px;
border: 1px solid #000000;
height: 500px;
}
#hlavicka {
position: absolute;
width: 650px;
top: 10px;
left: 224px;
border: 1px solid #000000;}
height: 200px;
#levy {
position: absolute;
width: 110px;
top: 212px;
left: 114px;
border: 1px solid #000000;
background: #ffffff;
height: 400px;
}
#pravy {
position: absolute;
width: 110px;
top: 212px;
left: 876px;
border: 1px solid #000000;
background: #ffffff;
height: 400px;
}

#paticka {
position: absolute;
width: 874px;
top: 614px;
left: 114px;
border 1px; solid #000000;
height: 150px;
}

....................................

<div id="obsah">. . .</div>
<div id="hlavicka">. . .</div>
<div id="levy">. . .</div>
<div id="pravy">. . .</div>
<div id="paticka">. . .</div>

no myslím že jinde by neměl být problém.
liják
Profil *
ta chyba u #hlavicka za solid je jen tu...jsem to nechtěně přehodil..
liják
Profil *
teď je to poskládaný správně. Alespoň v prohlížečích ale zase v DW mi to nějak nesedí a připadá mi že se souřadnice odvíjí od "obsahu" to nevím proč.

#hlavicka {
position: absolute;
width: 650px;
top: 10px;
left: 224px;
border: 0px solid #000000;
height: 200px;
}
#obsah {
position: absolute;
width: 650px;
top: 212px;
left: 224px;
border: 0px solid #000000;
background: #efe196;
height: 400px;
}
#levy {
position: absolute;
width: 110px;
top: 0px;
left: -111px;
border: 0px solid #000000;
background: #ffffff;
height: 400px;
}
#pravy {
position: absolute;
width: 110px;
top: 0px;
left: 651px;
border: 0px solid #000000;
background: #ffffff;
height: 400px;
}

#paticka {
position: absolute;
width: 650px;
top: 400px;
left: 0px;
border 1px; solid #000000;
background: #1edc54;
height: 100px;
}
tiso
Profil
Nerob layout cez absolútne poziciovanie!!!
habendorf
Profil
Nerob layout cez absolútne poziciovanie!!!
Asi tak. Ani přes žádné jiné pozicování.
tiso
Profil
Hej, to absolútne je tam navyše...
liják
Profil *
Aha takže do position mám napsat co aby se souřadnice odvíjeli od nultého bodu levého horního rohu?
tiso
Profil
Tak ešte raz, a správne:

Nerob layout cez poziciovanie!!!
liják
Profil *
no jenže bez pozicování se mi to divně roztáhne a height mi nejde změnit.
liják
Profil *
respektive nejde měnit nic. Namáčklo se mi to nalevo. A souřadnice Top...Left ap. nebere v potaz.
tiso
Profil
1. kúp si knižku a študuj
2. nájdi si hotový layout na webe
DJ Miky
Profil
liják
http://css.interval.cz/layouty/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0