Autor Zpráva
hugo
Profil *
Prosím o pomoc.Napozicoval sem si před obrázek text.Když toto uložím a spustím v IE text je tam kde být má.Když to však pustím v Mozzile a v Opeře text odlíte o kus doleva a o pár pixelů dolů.Prosím poraďte jak na to aby to všude vypadalo stejně.
Zde přidávám zdroj:
<body bgcolor="black">
<div align="center" width="830" style="position: relative;">
<img src="logo.png">
<p style="position: absolute; top: 39px; left: 370px">MENU</p>
</div>
</body>
Plaváček
Profil
Zkus tohle:

<p style="position: absolute; top: 39px; left: 370px; margin:0;padding:0">MENU</p>
hugo
Profil *
Tak sem to tam dal a IE zobrazuje furt správně, Mozzila a Opera už ten text dala do správné výšky (řádku) ale pořád to odskakuje do leva.Prosím pomoc...
Plaváček
Profil
Bez ukázky zdrojového kódu už ti asi nikdy neporadí, příčin může být povícero.
hugo
Profil *
<body bgcolor="black">
<div align="center" width="830" style="position: relative;">
<img src="pictures/pic_up_3.png">
<p style="position: absolute; top: 39px; left: 370px; margin:0; padding:0;">MENU</p>
</div>
</body>
</html>
Peca
Profil
Určitě odskakuje text? Neodskakuje třeba ten obrázek? Napozicuj ho taky absolutně a bude to bez problémů.
hugo
Profil *
100% odskakuje text.No a když sem dal ten div taky absolutně tak je ten obrázek u levýho okraje ale jinak Opera Mozzila a IE to u toho levýho kraje zobrazí správně....jenže já ho potřebuji mít na centru...jak ho tam dostanu ???
ZDROJ:
<body bgcolor="black">
<div align="center" width="830" style="position: absolute;">
<img src="logo.png">
<p style="position: absolute; top: 39px; left: 370px; margin:0; padding:0;">MENU</p>
</div>
</body>
Peca
Profil
Myslel jsem napozicovat absolutně obrázek (img), ne div.
hugo
Profil *
Tak teď je to uplně nejhorší.V IE obrázek odskočil mimo normální velikost okna (tj.udělal se tam lišta na posouvání stránky doprava) a text zůstal na místě kde byl předtím (tj. teď už mimo obrázek).V Mozzile to uďálo to samé, jen s tou vyjímkou že úplně zmizel text.A v Opeře se obrázek odsunul úplně doleva a text je zhruba tam kde má být (na tom obrázku) asi jen o 2px výš.
ZDROJ:
<body bgcolor="black">
<div align="center" width="830">
<img src="logo.png" style="position: absolute;">
<p style="position: absolute; top: 39px; left: 370px; margin:0; padding:0;">MENU</p>
</div>
</body>

PROSÍM PORAĎTE CO S TÍM
tiso
Profil
Prečo to robíš takto? Veď Ti stačí prvku s textom dať ten obrázok cez css do pozadia a výsledok je rovnaký....

btw. pri poziciovaných prvkoch je občas vhodné uviesť aj rozmery...
hugo
Profil *
a můžeš mi prosím napsat jak by vypadal zdroj CSS a zdroj HTML.... ??? já s tím totiž začínám a tak bych to nenapsal správně.... DÍKY
tiso
Profil
Záleží od toho čo chceš spraviť - podľa <div><p> a menu mi to nieje jasné - nechceš tam náhodou mať nadpis? A prečo to vlastne absolútne poziciueš? Najlepšie keby si uviedol celý layout...

<h2>Menu</h2>
css:
h2{width: 100px; height: 30px;background: White url(obrazok.png) no-repeat 0 0;line-height: 30px;position: absolute; top: 100px; left: 100px;}
hugo
Profil *
Abychom nemluvili jeden o koze a jeden o voze...nahrál sem to teď do jiných stránek tak ti k tomu dám link:
ZDE.Tam je to tak jak to chci mít....jen to mám řešený tagama br a mezerama....tak aby ten zdroj k necemu vypadal tak sem to menu tam chtel dostat pomocí pozicování....pls poraď jak....
tiso
Profil
Sorry, ale: <meta name="description" content="KWebDesign. Tvorba www stránek kvalitně a výhodně." />? Tak potom neviem načo chceš radiť... Ďalší čo ako prvú stránku robí štúdio...

Najprv sa fakt nauč robiť stránky a potom ponúkaj robenie stránok druhým...
hugo
Profil *
To není první stránka. Mám už víc stránek např:
18 Wheels of Steel Pedal to the Metal
nebo
Zámek Libějovice.
To sou moje výtvory....jen sem chtěl udělat stránku (která by se rozbíhala až dodělám školy - to je ještě hodně dlouho protože mi je 14 let) a zatim jsem si na tom chtěl zkoušet to pozicování. Když jsem četl na jakpsatweb.cz okolo toho pozicování tak sem to ani náhodnou nepochopil...proto sem chtěl od vás pomoct....jenže když jste tak ochotní a vykašlete se na mě jen kvůli tomu co je napsáno v meta tagu a co ještě zdaleka neplatí tak nic no....mužu si to třeba vycucat z prstu :-(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.