Autor Zpráva
toník
Profil
Cau ... chci poprosit o radu ... chtel bych problem s box modelem v ie vyresit pomoci podmineneho komentare ...
------------------------------
v html mam ...

<!--[if lte IE 6]><link rel="stylesheet" href="css/styl_ie.css" type="text/css" media="screen, projection" /><![endif]-->

A dale je hlavni obsah tvoren divem, ktery ma v hlavnim CSS urcitou sirku vcetne margin ... takto ...

#content {
width: 400px;
float: left;
overflow: hidden;
margin: 20px 10px 20px 50px;
}
------------------------------
V ie se mi logicky zobrazuje div s textem uvnitr jinak nez v opere ... takze mam jeste jeden styl s nazvem styl_ie.css viz. podmineny komentar vyse ... v tomto stylu bych mel mit vyse uvedeny CSS zapis tak, ze zmenim sirku tak aby byla rovna te puvodni 400px od ktere odectu levy a pravy margin tedy 400-10-50=340 ... problem je ale v tom, ze se mi ten div potom zobrazuje taky jinak nez v opere ...
------------------------------

muzete mi nekdo poradit jak se na box model podmineny komentar aplikuje ?
Keita
Profil *
S podmíněným komentářem zkušenosti moc nemám a myslím, že vypadá úplně jinak. Řekl bych, že jsi to okopčil, protože tento styl styl_ie.css bude klasicky nastylovaný pro verzi IE 6...
toník
Profil
Keita
co ? jak okopcil ? jaky styl_ie.css ?

nic jsem neokopcil, ten styl_ie.css je fiktivni nazev souboru ktery jsem si ted vymyslel stejne jako cely ten kod ... zjevne si vubec nepochopil o co v dane veci jde a na co se ptam ...
tiso
Profil
Zvolil si si zlý príklad - IE-box-model má problém s borderom a paddingom, nie s marginom...
toník
Profil
tiso
ja jsem trouba ... to jsem si neuvedomil ... omlouvam se a sypu si popel na hlavu ... :-/
habendorf
Profil
IE-box-model má problém s borderom a paddingom

On s ním problém nemá.
tiso
Profil
habendorf - zasa to nemusíš brať doslova... Nevedel som to rýchlo sformulovať...
habendorf
Profil
tiso: Jasně, chápu. Beztak si na tobě smlsne Chamurappi :o)
tiso
Profil
habendorf - že ďakujem...
Chamurappi
Profil
Chamurappi má dobrou náladu, a tak nechá tisa ještě pár dní žít. Neodpustí si však odkázat na kaskádový ring, který s tématem box modelu souvisí.

Reaguji na toníka:
Validní za každou cenu, že?
Nedávno jsi sháněl nějaký vzor z oblasti „nových standardů“. Chtěls „dělat weby správně“. Jak se ten správný přístup slučuje s podmíněnými komentáři? Ty přeci jsou úplně mimo veškeré specifikace. CSS Validátor bude takový stylopis při zadání adresy rodičovského HTML souboru přehlížet, takže ti může pochválit validitu, i když ve stylopisu pro Explorer budeš mít chybné vlastnosti.

Považuješ-li takovýto přístup za vyhovující, proč se bráníš přepnutí box modelů v Mozille a Opeře? Že ta vlastnost narušuje validitu je přeci úplně jedno, zabráníš-li tomu, aby se dostala až před brány validátoru. Já třeba na úvodní stránce Webylonu box-sizing užívám a validátor mi stejně gratuluje k validitě.
tiso
Profil
Chamurappi - čítal som, celý starý Webylon - možno pol roka dozadu, prinútilo ma to zamyslieť sa nad vecami z druhej strany...
Keita
Profil *
toník:To máš fuk, ale pokud sis to vymyslel, tak to vědět musíš sám, protože já to vím. :-) Už jen ten dotaz, podle mě jsi to doma vůbec nezkusil. Mám dneska sice špatnou náladu..., ale to vůbec nevadí.

Mimochodem "Chamurappi", jako to že jsi odborník to jo. Ale na tvém slunném Webylonu ten článek se mi moc nelíbí a neber to zle. Nemohu říct, že jsem odborník, ale vím o čem je řeč a ten článek je pro člověka, který o tom neví vůbec nic k ničemu, protože mě nedal také vůbec nic. Jen tam něco vnucuješ, a podáváš to takovým způsobem, že jsi mě spíš odlákal..., takhle se mi to asi líbí.
Pro mě bohužel zbytečnej hluk, člověk hledá klíčová slova...
Chamurappi
Profil
Reaguji ještě jednou na toníka:
problem je ale v tom, ze se mi ten div potom zobrazuje taky jinak nez v opere
Neznám podrobnosti, ale napadá mě možná příčina: Opera do verze 9 počítá v quirk režimu box model stejně jako Explorer v quirku.

Reaguji na tisa:
Půl roku dozadu? To už je docela dávno. Já psát nepřestal.

Reaguji na Keitu:
ten článek se mi moc nelíbí a neber to zle
Cos od něj očekával?

ten článek je pro člověka, který o tom neví vůbec nic, k ničemu, protože mně nedal také vůbec nic
Naznačuje dvě možná řešení, jak box modely sjednotit. Obě jsi znal? Fajn. Odkázal jsem na něj zejména kvůli tamní historické omáčce, která dodává okrajovému box modelu mnohem lepší chuť.

Jen tam něco vnucuješ, a podáváš to takovým způsobem, že jsi mě spíš odlákal
Co tam podle tebe vnucuju? Myslím, že zrovna tenhle článek patří mezi ty méně agresivní.

Pro mě bohužel zbytečnej hluk
Nápodobně. Plácnul jsem sem kraťoučký odkaz. Tys věnoval celý odstavec snaze vysvětlit mi, že jsem odkázaný článek vlastně raději neměl psát.
Keita
Profil *
Chamurappi: To, že jsi odkázal to mi vůbec nevadí. Jen článek, který jsem četl byl dost dlouhý a odpovědi jsem se tam téměř nedočet a čas přikládám za zbytečný v něml. Možná to přijde jen mě, nevím... "Obě jsi znal?" Já to řeším takzvanou matrojoškou, či hackem pro IE, což mi zcela vyhovuje...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.