Autor Zpráva
Knopi
Profil
Ahoj, vím, že IE špatně vykresluje šířku boxů, když se v kódu použijí css vlastnosti (border, padding). Proto jsem použil hack, který to vyřešil. Jenže k mému překvapení Firefox, který podle mého názoru by měl vykreslovat šířku správně ji vykreslý kvůli padding skoro o 50px víc než má být. Jak to mám prosím Vás řešit? Takhle nějak to u mě vypadá v css, ten základ, bohužel jsem na nic nepřišel a "matrjoškou" se mi to řešit nechce...

Příklad:

<style>

body {
background: silver;
min-width: 700px;
margin: 0;
padding: 0;
text-align: center;
font-size: 83%;
color: black;
font-family: Tahoma, "Geneva CE", lucida, sans-serif;
line-height: 1.5;
}
#main {
background: white;
width: 700px;
height: 100%;
min-height: 100%;
margin: 0 auto;
padding: 30px;
text-align: left;
font-size: 100%;
border-left: 7px solid gray;
border-right: 7px solid gray;
position: relative;
}

* html #main {
width: 714px;
}

body>#main {
height: auto;
}
</style>
peta
Profil *
Knopi
"Jenže k mému překvapení Firefox, který podle mého názoru by měl vykreslovat šířku správně ji vykreslý kvůli padding skoro o 50px..."

Pozor, sirka se vykresluje spravne a pocita se
margin, border, padding, sirka
kdezto IE to pocita jako
margin, sirka (border+padding+sirka) ... coz je dost nelogicke, hlavne kvuli tomu ramecku, ale vidis, uz mas problem i s paddingem.

Druha moznost je nastavit si Doctype takove, aby ho umel IE i FF vykreslit stejne.

Pokud to chces jinak, ve FF existuje neco jako -moz-box nebo neco v tom smyslu, hledej odkaz xut planet v CSS sekci (pravepodobne se doklikas pres opacitu a css filtry)
Knopi
Profil
Jéé, já jsem blb. :-) Už jsem na to přišel a řešil jsem to tolikrát a vůbec jsem si to teď neuvědomil...
jozob
Profil
peta
"coz je dost nelogicke"
Ja to nevidím až tak tragicky. Navyše to má svoje praktické výhody.

BTW: Od konzorcia bol násilný prechod na obsahový boxmodel celkom nerozumný krok.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.