| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| inocencz Profil |
#1 · Zasláno: 26. 7. 2006, 23:00:37
Jen tak jsem si hrál s jezdícím textem na mojí pokusné stránce, protože mě zajímalo jestli by se dal využít k něčemu smyslulpnému. Napadlo mě udělat okéonko kam bych dal občas něco na způsob miniaturní zprávičky nebo nápovědy či tak něco. Mám ale problém s čitelností jezdícího textu - pominu-li malý kontrast mezi pozadím a textem zdá se mi, že text se zobrazuje ppříliš sekaně a je proto obtížně čitelný. Existuje nějaká možnost aby se jezdící text zobrazoval plynuleji (kromě zpomalení rychlosti - to se mi nezdá jako řešení, ale obcházení ovšem pokun nic jiného nezbude..)? Děkuji.
|
||
| mata Profil |
#2 · Zasláno: 26. 7. 2006, 23:02:26
Jestli používáš značku marquee tak fuj fuj fuj ;-)
Jednou jsem byl také donucen scrollující text použít a upravil jsem si tenhle skript http://onlinetools.org/tools/domnews/ a výsledek byl vcelku vyhovující, takže myslím, že pro inspiraci by to mohlo stači. |
||
| inocencz Profil |
#3 · Zasláno: 26. 7. 2006, 23:04:11
A tady máte odkaz na stránku s tím jezdícím textem. Jak jsem říkal je to pokusná stránka - nacvičoval jsem si na ní věci ci jsem se učil - o chybách vím.
PS: je problém se zobrazením průhledného PNG v M$IE - vím jak to vyřešit ale vyřešeno to není takže v M$IE žádný jezdící text nespatříte :) |
||
| inocencz Profil |
#4 · Zasláno: 26. 7. 2006, 23:10:31
Ano marquee používam - nejsem žádný machr v javascriptu ale zruba vím co se v něm dá udělat takže pokud mám nějaký problém který javascript elegantně překoná proč ne - musí to být něco jednoduchého, pak jdu na JPV a malou část javascriptu se jakžtakž naučím ale v případě tohoto jezdícího textu je to něco jiného. Byl to jen nápad jestli bych ho k něčemu byl schopen použít a záležitost spíše nakreslení okénka ve Photoshopu než šprtání se javascriptu :)
|
||
| inocencz Profil |
#5 · Zasláno: 26. 7. 2006, 23:15:35
Taky to může být zpomaleno náročností zobrazení pohybu pod průhledným obrázkem - v tom se moc nevyznám, tak nevím jestli to tím je. Mohl bych dát ten text nad obrázek, ale to by možná ztratilo ten efekt :(
|
||
| inocencz Profil |
#6 · Zasláno: 26. 7. 2006, 23:36:45 · Upravil/a: inocencz
Tak jsem právě odstranil na chvilku ten obrázek a zpomaleno to bylo pořád stejně - obrázkem to nebude. Jde to nějak spravit? Jestli to nějak jde v javascriptu - mohl by mě alespoň někdo prosím vysvětlit jak? Děkuji.
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0